Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için online tren bileti alma rehberi

s!gMa!

Üye
Konular
68
Reaksiyonlar
57
https://ebilet.tcddtasimacilik.gov.tr/ sitesine giriyoruz veya E-Bilet(İOS) - (TCDDD Taşımacılık Eybis: Android) uygulamasını indiriyoruz oradan veya siteden güzergahı seçiyoruz.

Vagon Tipi'ni seçiyoruz

of7xj0t.png

hj916w2.png

Tren yönüne dikkat ederek koltuk numarası seçimini yapıp(koltukların bir kısmı ters yöndedir) bize ayrılan 10 dakikada aşağıdaki bilgileri dolduruyoruz. Ad, Soyad, Doğum Tarihi ve T.C. numarası yazıp Engelli(DİSABLED) seçimini yaptıktan sonra
''Tarife İndirimine Esas Belge No'' yazıyor oraya Engelli Kimlik Kartının Seri No'sunu yazıyoruz Bendeki AC****** ile başlıyor ve Engelli Kimliğinin arka yüzünde yer alıyor.
Ödeme Esnasında 0₺ olarak görünecektir.
mqqp03r.png

***Cumartesi ücretsiz aldığım bilet var iken aynı yönde Cuma'ya bilet aldım anladığım kadarı ile bilet sınırlaması yok.
(Sonra Cumartesi biletini iptal ettim.)
*** Bilet değişikliği uygulama üzerinden yapılabilmektedir.
***Business vagondan da alınabilmektedir.

Not: Engelli kimlik kartınızı trene binmeden önce bilet(kimlik) kontrol kısmında soruyorlar yanınızda bulundurmanızda fayda var.
Bilet bilgileri Cep Telefonunuza SMS olarak ve mail adresinize geliyor ayrıca Online olarak uygulama üzerinden görüntüleyebiliyor ve web sitesi üzerinden aldı iseniz PDF olarak çıktısını alabiliyorsunuz.

(Tren biletlerini ücretsiz alma işlemi uzun zamandır gişelerden yapılıyordu bilindiği üzere artık online alınabiliyormuş bu bilgiyi sunmak istedim.)

Uygulamayı indirip bayadır online yapılıyordu evvelden son gün 5..10 dk kadar bilet iptali oluyordu şimdi bildiğim kadarıyla 1 saat kala iptal edebiliyorsun

Tarife seçiniz dediğin an engelli tarife çıkmıyor diğer indirimli yolcular çıkıyor

Sistemde engelli kartımızın görünmesi için önce tren garında engelli kartımızı sisteme işletmeliyiz sonra online alımlarda kullanılabilir..

@jonjon, Ben işletme yapmadım işte direk seri numarasından tanıdı sistem.

@Freedomm, Hangi güzergah birde dilerseniz ben bakayım hocam?

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Freedomm, Bende ileri bir tarihe baktım bilgileri(ad soyad doğrum tarihi ve tc) girince Engelli seçeneği seçilebilir olarak çıktı.

ekonomi tarifesi engelli çıkıyor şimdi baktım ama business engelli tarifesi çıkmıyor ücretsiz değil de 760 TL bileti engelli tarifiesi alınca 255 TL gibi bedel ödemesi olması lazımdır o bölümü çıkmıyor bilet satan yerde geçiyor

Üst Alt