Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için kimlik kartı nasıl alırım?

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü/Sosyal Hizmet Merkezinezine giderek eski engelli kartımı aile sosyal il müd teslim ettim bana dedi yeni engelli kartını engelsiz mobil kulanarak internetten alacaksın 2 ay oldu internete yeni alacağım engeli.k.karıtım gözükmüyor ıslak imza gerekiyormuş görebilmek için varmı böyle birşey anlamış degilim interneten engelli kimlik alan varsa aydınlatırsanız memnun olurum şimdiden tşk ederim.

Gittiğin merkeze evraklari versen şuan eline ulaşmıştı. Rapor oranım değişti diye gittim eskiyi teslim ettim. 10 gün sonra aynı yere gidip yenisini aldım. Sen hem merkeze gidip hemde neden online başvuru demişler anlamadım.
Bu arada e-devlet sisteminde kartım olduğu için bana yeni başvuru yaptirmiyordu sistemde kayıtlı kart oldugu için.

@BİR BANKACI, engelli emekli olduğunuz için yeni alacağınız rapor eski raporu geçersiz kılar %40 rapor alabileceğinizden eminseniz hastalığınız buna uygunsa şu anki mevzuatta başvurunuzu yapabilirsiniz %40'tan aşağı rapor alırsanız SGK'nın radarına takılabilirsiniz ayrıca sürekli ibareli raporların geçerliliği devam etmektedir kurum bunu Kabul etmek durumundadır Ben de eski başbakanlık özürlüler İdaresi yazan eski kimlik kartımı yenisi ile değiştirdim 4 yıl önce 2001 tarihli engelli raporum ile başvurdum ve yenisini çıkardım benim bildiğim kadarıyla elinizdeki rapor mevzuata göre sürekli ise geçerlidir kurumdan mevzuata göre işlem yapmasını isteyin engelli kimliğinizi yenileyin yeni rapor almak en son işiniz olsun hatta hiç almayın zaten engelli olarak emekli olmuşsunuz indirim için emekliğinizi riski atmayın ancak dediğim gibi mevzuata göre var olan raporun da kurum işlem yapmalı ısrarcı olun hatta mevzuat'ın bir örneğini yanınızda götürün

@guneyasya, bildiğim kadarıyla e-devlet üzerinden engelli kimliğine başvurabiliyorsunuz engelli raporunuz e-devlet de gözüküyor ise sosyal hizmetler işlem yapıyor ya adresine geliyor ya da kurum tarafından aranılıp gelin alın diyorlar kartınızı eğer ki e-devlet'e sistemde engelli raporunuz gözükmüyor ise yine de e-devlet'ten başvuru yapabiliyorsunuz ancak bu ön başvuru gibi oluyor kurum rapor getirmenizi sizden talep ediyor sonrasında

Şuanda emekli olurken rapor isteniyorsa durum bildirir raporu olarak geçmekte ve alınan rapor size verilmiyor.
Engelli olarak aldığınız raporunuz SGK da emekli olurken aldığınız rapor ile aynı değildir.
Emeklilik sırasında alınan rapor size verilmez verilmiyor. Hastane direk SGK ya gönderiyor ve raporu e-devlet sistemi dahi hicbiryerden göremiyorsunuz.
Benim %58 şuan güncel raporum var , emeklilik için müracaat ettim , heyete girdim durum bildirir raporum SGK ya gönderildi.

Senin şuan yapacağın şey ilcende bulunan sosyal yardıma gidip evrakı doldurup elindeki raporun kopyasını verip alabilirsin. Bunun için yeni rapora ihtiyacın yok.

@Hopee3466, peki hocam sgk da beni sevk etti hasdaneye rapor icin mart ayında ve 1 mayıs itibsrile emekliliğim baglandı ama elımde rapor vs yok e devlettede gorunmuyor sadece sgk nın kendısınde o rapor var galıba . Benım sorum ben de e devlette engelli kartı aile bakanlıgı menüsünden basvurabılırmıyım kart verilirmi bana acaba elımde herhangi rapor yok ama .ne yapabılırım cok tessekurler

Üst Alt