Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için kimlik kartı nasıl alırım?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Selam.
Ben sadece engelliler için kimlik kartı almak istiyorum. Raporum eski olduğu için kabul etmiyorlar. Kartım da yok. emekliyim.(engelli emeklisi)
Direkt ssk hastanesine mi müraacat edicem, ilk başvuru olarak mı işaretlenecek. Birde bu kart için oran %40 mı, bu oran altı alırsam emekliliğimi etkilşer mi. Tşkk..
Not: Sadece seyahat için alacağımdan oran konusunda sıkıntı yapmazlar diye düşünüyorum ama bilgi sahibi olanlar daha iyi bilir yine de..

Öncelikle en az %40 oranlı engelli belgeniz olmalı. Raporunuz edevlette gözükmediği için kabul etmiyorlardır.

Engelli kimlik kartı için direkt hastaneden mi randevu alıcam, ayrıca başvuruda engelli kartı olarak mı işaretlemem gerekiyor acaba?

@TAMER,

Yht , indirimli otobüs, uçak bileti. Müze giriş. tiyatro, sinema indirimi. Spor müsabakalarının bir çoğu, Hastanelerde öncelik hk, vs vs ?

Öncelikle alo MHRS ye arayıp yetişkin engelli sağlık raporu almak istediğinizi söyleyip tarih alacaksınız. O tarihte telefonda hangi hastanede heyete girmek istediğiniz o hastaneye sabah 8 de orada olacaksınız. Girişteki kayıt birimine gidip bi form dolduracaksınız, 2dk nızı almaz (yanınızda tükenmez kalem bulunsun sıra gelecek diye belemektense 2dk doldurur geçersiniz). daha sonra heyet odasına gidip 1 A4 sayfası vrecekler. O kağıtta doktor branşları yazılı, ister sırayla ister hangi doktor sırası az ise o doktora muayene olup oraya durumunuzu yazdıracaksınız. bitirdiğinizde gidip a4 ü teslim edeceksiniz. bir tarih verilecek o tarihte kurula gireceksiniz.

@BİR BANKACI

@anonymous,

Hocam peki, sadece kart başvurus yapacağımdan formdaki müraacaat şekli kısmına , kişisel müraacat ve ilk rapor mu demem lazım. Ben emekliyim eski raporum 2002 de alınmış. Onu etkilememesi için soruyorum. Bilgiler için teşekkürler.

Edevlet'ten 3 ay önce başvurdum hala 'değerlendirme' aşamasında. Neyi değerlendiriyor meçhul, bir kart çıkartamıyorlar.

@feramuz, edevletten başvuru sıkıntı yaşatıyor. Bu konuda çoğu kişi mağdur, bende dahil. En sağlıklısı bulunduğunuz il/ilçe de ki aile sosyal politikalar müdürlüğüne gidip bizzat başvuru yapmak. Geçen sene 8 ay bekledim gelmedi. 1 ay önce yeni raporum çıktı. Müsait bir zamanda ilçe deki aile sosyal politikalar müdürlüğüne gidip bizzat başvuru yapacağım.

2 sene önce ben de kaybetmiştim; engelli raporumun aslı gibidir kaşeli olanı ve fotoğraf istediler. Yanlış hatırlamıyorsam 2 hafta sonra falan yine oradan teslim almıştım. Bence önce bir gidip sorun şu anda hangi belgeleri istiyorlar ona göre çıkartırsınız.

@BİR BANKACI, Abi %40 ı kesin geçecekse başvur derim. 40 altına düşürürlerse emekliliğin sıkıntıya girebilir. eminsen hastalığının oranları düşürülmemişse git başvurunu yap

Raporunun %40 altına düşmeyeceğinden eminsen raporunu yenileyebilirsin eğer rapor oranın %40 aşağısı olursa emekliliğin iptal olur.

@Fenerli03,

Emin degilim, yalnız ben emeklilik/vergi indirimi için degil sadece engelli kimlik kartı için muraacat yapıcam. Yine de emekliliği etkiler mi yani?!

@BİR BANKACI,
Raporunu yenileyeceğin için rapor oranın %40 altına düşerse tabi emekliliğine etki eder emekliliğin iptal olur

Üst Alt