Organizasyonun Tanımı: Eskişehir Buluşması
Organizasyonun sahibi: Engelliler.Biz
Sitede Organizasyonu düzenleyen kişi(ler): EBRU & emretok & CinCin
Organizasyona katılım için gerekli katılım ücreti: Herkes kendi masrafını karşılayacak
Organizasyon Tarihi: 7 Ocak 2007 Pazar
Organizasyon saati: 11:00
Organizasyonun gerçekleşeceği adres: Palmiye Cafe (Porsuk Çayı kenarında, Adalar Migros yanı sırasında) Not : Palmiye cafenin girişinde rampa da var, sandalye kullanıcıları için de sorun olmayacak.
Not: 23 Aralık Cumartesi günü Sevgili Gülçin ve Emre bana geldi. Gezi ve Eskişehir buluşması ile ilgili keyifli bir sohbet ettik. Oradan bir kare:
Yaklaşık 100 kişinin katılımıyla gerçekleşen Eskişehir etkinliğinden iki güzel foto:
EBRU (Eskişehir)
emretok (İstanbul)
CinCin (İstanbul)
Ankilozan P.Böceği (Bilecik)
mermaid (Eskişehir)
YASEMİN AYDIN ESK (Eskişehir)
Ayşenur (Eskişehir)
KarGoManiA +2 kişi (Eskişehir)
SENAY (Eskişehir)
ogunho07 (Eskişehir)
Diğer açıklamalar: Sevgili Emre bisikletiyle İstanbul'dan çıkıp Yalova => İznik => Bilecik => Eskişehir güzergâhını takip ederek 3 günlük bir gezi yapacak ve Eskişehir'de güzel bir buluşmayla geziyi taçlandıracak. Geziyi Engelliler.Biz ile ortaklaşa planlamaktaki amaç, basın ve engellilerle doğrudan ilgisi olmayan web sitesi ve platformlarda engelliler konusunda farkındalık yaratmak, ve tabii güzergah üzerindeki dostlarımızla birlikte olmaktır.
Emre, gezi boyunca (yarım saatte bir) fotoğraf ve kamera çekimleri yapacak ve bunlar anında güncel olarak sitemizde ve Emre'nin sitesinde ( www.geziyorum.net ) yer alacak.
Ayrıca bisikletle böylesi bir gezinin nasıl mümkün olduğu, ne tür ekipmanların kullanıldığı vb. konularda bilgi sahibi olunabilecek. Yanısıra Emre'nin daha önce yurtiçi ve yurtdışındaki bisiklet turlarının yer aldığı kamera çekimleri de yanında olacak. Bisiklet konusunda merak edilen her türlü soruya cevap bulunabilir yani...
Not: Gezi çok ciddi bir hava muhalefeti ya da sağlık sorunu sözkonusu olmadıkça iptal edilmeyecek ve olası bir iptal de önceden bu forumda duyurulacaktır.
[size=6]Rota Kilometre detayları:[/size]
Başlangıç YALOVA 4 Ocak 2007
YALOVA'dan YENİKÖY YOL AYRIMI'ya kadar 19.4 km.
YENİKÖY YOL AYRIMI'dan düz devam ederek KAVŞAK'a kadar 1.0 km.
KAVŞAK'dan sola saparak ORHANGAZİ'a kadar 0.3 km.
ORHANGAZİ'dan BOYALICA'ya kadar 22.3 km.
BOYALICA'dan ÇAKIRCA'ya kadar 10.1 km.
ÇAKIRCA'den EYBEYLİ YOL AYRIMI'ya kadar 4.9 km.
EYBEYLİ YOL AYRIMI'dan sağa saparak İZNİK YOL AYRIMI'ya kadar 2.0
İZNİK YOL AYRIMI'dan düz devam ederek İZNİK'e kadar 0.4 km.
Toplam : 60.4
Başlangıç İZNİK 5 Ocak 2007
İZNİK'den İZNİK YOL AYRIMI'ya kadar 0.4 km.
İZNİK YOL AYRIMI'dan sola saparak KAVŞAK'a kadar 4.8 km.
KAVŞAK'dan düz devam ederek YENİŞEHİR (BURSA)'a kadar 15.8 km.
YENİŞEHİR (BURSA)'dan İNCİRLİ'e kadar 14.5 km.
İNCİRLİ'den YARHİSAR YOL AYRIMI'ya kadar 12.1 km.
YARHİSAR YOL AYRIMI'dan düz devam ederek PELİTÖZÜ'ye kadar 5.6 km.
PELİTÖZÜ'den KAVŞAK'a kadar 1.0 km.
KAVŞAK'dan sağa saparak BİLECİK'e kadar 4.2 km.
Toplam: 58.4
Başlangıç BİLECİK 6 Ocak 2007
BİLECİK'den KÜPLÜ (BİLECİK)'e kadar 4.6 km.
KÜPLÜ (BİLECİK)'den KAVŞAK'a kadar 23.2 km.
KAVŞAK'dan düz devam ederek SÖĞÜT'e kadar 0.1 km.
SÖĞÜT'den KAVŞAK'a kadar 0.5 km.
KAVŞAK'dan sağa saparak KAVŞAK'a kadar 25.9 km.
KAVŞAK'dan sola saparak KAVŞAK'a kadar 7.8 km.
KAVŞAK'dan düz devam ederek ESKİŞEHİR'e kadar 14.9 km.
Toplam: 77.0
Sonuç: Köy yolları ve şehir içinde katedilecek mesafeler hariç 218 km...
Organizasyonun sahibi: Engelliler.Biz
Sitede Organizasyonu düzenleyen kişi(ler): EBRU & emretok & CinCin
Organizasyona katılım için gerekli katılım ücreti: Herkes kendi masrafını karşılayacak
Organizasyon Tarihi: 7 Ocak 2007 Pazar
Organizasyon saati: 11:00
Organizasyonun gerçekleşeceği adres: Palmiye Cafe (Porsuk Çayı kenarında, Adalar Migros yanı sırasında) Not : Palmiye cafenin girişinde rampa da var, sandalye kullanıcıları için de sorun olmayacak.
Not: 23 Aralık Cumartesi günü Sevgili Gülçin ve Emre bana geldi. Gezi ve Eskişehir buluşması ile ilgili keyifli bir sohbet ettik. Oradan bir kare:
Emre Tok' Alıntı:TEŞEKKÜR
Bu projenin tüm safhalarından başlayarak teşekkür etmek istediğim bir sürü kişi var... Huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum...
Projeyi oluştururken fikrimi destekleyip sitelerini ve tüm camialarını bana açan www.engelliler.biz sitesi sahibi Bülent Küçükaslan ve site dostlarına,
Projeyi gerçekleştiriken yanımdan yol dışında hiç ayrılmayan Gülçin Erdiş'e,
Eskişehir ayağında beni yanlız bırakmayan ve organizasyonun kalbi Ebru'ya, Cevdet'e, ebru'nun kardeşine ve tüm arkadaşlarına,
Yola çıkarken beni Pendik'e kadar yolcu eden Özer Yalçın'a,
Yalovada bana hediyeler veren, çay ısmarlayan bisikletim için oradan oraya koşuşturan Vehbi Misilli Abime,
Yola çıkarken bu etkinliği www.fikiratolyesi.com da duyurarak çok farklı insanlar ile tanışmama sebep olan Tunç Kılınç'a,
Anadolu Marketing'den Ogün ve arkadaşlarına; bizlere destek olduğu ve arabası ile bizi oradan oraya taşıdığı için,
Osmangazi üniversitesinin değerli öğrencilerine www.oguforum.com , bir anda 40 kişi sunuma geldikleri ve bizi memnun ettikleri için,
Palmiye Kafe'nin sahibi Cahide hanıma, muhteşem ev sahipliği için,
Haritalarımı sağlayan , GPS'imi veren sponsorum www.mapist.com ve Ekrem Abi'ye, Hasan Abi'ye
Sitemdeki MMS ile foto göndermeye yer veren sistemi sürekli düzeltmek için çabalayan sponsorum www.tescilturk.com ve Volkan Ulukut'a,
Sigortalarımı yapan ve beni güvence altına alan www.liyasigorta.com 'a dostum Barbaros'a
Tüm konaklamamı karşılayan www.maviyol.net firması sahibi Aydın Bey'e
Yolda tüm sorularımı cevaplayan köylülere,
Peşimde pervane olan ve beni istediğim yere yönlendiren çocuklara,
Arkadaşlık eden kuşlara,
Soğukta aniden beliren kahramanım güneş'e,
Kovalayıp korkutmalarına rağmen ısırmayan köpeklere,
Muhteşem ülkemin muhteşem doğasına,
Dik inişi olan yokuşlara,
Bana her köyde her yerde çay ısmarlayan ve sohbet eden köylülerimize,
Zorla garnizonda çay içiren ve sohbetlerine doyamadığım söğüt Komutanlığındaki askerlere,
Bozüyükte gördüğüm ve bana tavsiyeler yapan www.touaregturk.com 'dan Ali Rıza Arkadaşıma...
Rica ettiğimde fotoğrafımı çeken herkese,
TEŞEKKÜRLER !
Yaklaşık 100 kişinin katılımıyla gerçekleşen Eskişehir etkinliğinden iki güzel foto:
EBRU (Eskişehir)
emretok (İstanbul)
CinCin (İstanbul)
Ankilozan P.Böceği (Bilecik)
mermaid (Eskişehir)
YASEMİN AYDIN ESK (Eskişehir)
Ayşenur (Eskişehir)
KarGoManiA +2 kişi (Eskişehir)
SENAY (Eskişehir)
ogunho07 (Eskişehir)
Diğer açıklamalar: Sevgili Emre bisikletiyle İstanbul'dan çıkıp Yalova => İznik => Bilecik => Eskişehir güzergâhını takip ederek 3 günlük bir gezi yapacak ve Eskişehir'de güzel bir buluşmayla geziyi taçlandıracak. Geziyi Engelliler.Biz ile ortaklaşa planlamaktaki amaç, basın ve engellilerle doğrudan ilgisi olmayan web sitesi ve platformlarda engelliler konusunda farkındalık yaratmak, ve tabii güzergah üzerindeki dostlarımızla birlikte olmaktır.
Emre, gezi boyunca (yarım saatte bir) fotoğraf ve kamera çekimleri yapacak ve bunlar anında güncel olarak sitemizde ve Emre'nin sitesinde ( www.geziyorum.net ) yer alacak.
Ayrıca bisikletle böylesi bir gezinin nasıl mümkün olduğu, ne tür ekipmanların kullanıldığı vb. konularda bilgi sahibi olunabilecek. Yanısıra Emre'nin daha önce yurtiçi ve yurtdışındaki bisiklet turlarının yer aldığı kamera çekimleri de yanında olacak. Bisiklet konusunda merak edilen her türlü soruya cevap bulunabilir yani...
Not: Gezi çok ciddi bir hava muhalefeti ya da sağlık sorunu sözkonusu olmadıkça iptal edilmeyecek ve olası bir iptal de önceden bu forumda duyurulacaktır.
[size=6]Rota Kilometre detayları:[/size]
Başlangıç YALOVA 4 Ocak 2007
YALOVA'dan YENİKÖY YOL AYRIMI'ya kadar 19.4 km.
YENİKÖY YOL AYRIMI'dan düz devam ederek KAVŞAK'a kadar 1.0 km.
KAVŞAK'dan sola saparak ORHANGAZİ'a kadar 0.3 km.
ORHANGAZİ'dan BOYALICA'ya kadar 22.3 km.
BOYALICA'dan ÇAKIRCA'ya kadar 10.1 km.
ÇAKIRCA'den EYBEYLİ YOL AYRIMI'ya kadar 4.9 km.
EYBEYLİ YOL AYRIMI'dan sağa saparak İZNİK YOL AYRIMI'ya kadar 2.0
İZNİK YOL AYRIMI'dan düz devam ederek İZNİK'e kadar 0.4 km.
Toplam : 60.4
Başlangıç İZNİK 5 Ocak 2007
İZNİK'den İZNİK YOL AYRIMI'ya kadar 0.4 km.
İZNİK YOL AYRIMI'dan sola saparak KAVŞAK'a kadar 4.8 km.
KAVŞAK'dan düz devam ederek YENİŞEHİR (BURSA)'a kadar 15.8 km.
YENİŞEHİR (BURSA)'dan İNCİRLİ'e kadar 14.5 km.
İNCİRLİ'den YARHİSAR YOL AYRIMI'ya kadar 12.1 km.
YARHİSAR YOL AYRIMI'dan düz devam ederek PELİTÖZÜ'ye kadar 5.6 km.
PELİTÖZÜ'den KAVŞAK'a kadar 1.0 km.
KAVŞAK'dan sağa saparak BİLECİK'e kadar 4.2 km.
Toplam: 58.4
Başlangıç BİLECİK 6 Ocak 2007
BİLECİK'den KÜPLÜ (BİLECİK)'e kadar 4.6 km.
KÜPLÜ (BİLECİK)'den KAVŞAK'a kadar 23.2 km.
KAVŞAK'dan düz devam ederek SÖĞÜT'e kadar 0.1 km.
SÖĞÜT'den KAVŞAK'a kadar 0.5 km.
KAVŞAK'dan sağa saparak KAVŞAK'a kadar 25.9 km.
KAVŞAK'dan sola saparak KAVŞAK'a kadar 7.8 km.
KAVŞAK'dan düz devam ederek ESKİŞEHİR'e kadar 14.9 km.
Toplam: 77.0
Sonuç: Köy yolları ve şehir içinde katedilecek mesafeler hariç 218 km...
Eskişehir'den Ebru' Alıntı:[size=4]cumartesi günü şehirdışından katılanların önceden haber vermesi kalacakları yerlerin rezervasyonu için iyi olur.
cumartesi günü akşamki program şöyle: gelenlerle akşam 6 gibi emreyi karşılayacağız.
saat 7 gibi yemek yiyeceğiz. (pino ya da cennet)
8 gibi haller gençlik merkezinde kahvelerimizi içip yarın için hazırlık yapılır
9.30 ya da 10 gibi misafirlerimizi kalacakları yerlere bırakırız dinlenmeleri için.
7 ocak pazar
saat 11 palmiye'de buluşma
emre ile söyleşi ve pover point sunusu
dostlarla sohbete de hayli vakit var
yemekleri de yakın bir yerde yeriz ya da palmiye cafeye getirtiriz
saat 1 buçuk 2 gibi şehir turu.
adalar, doktorlar cd, anadolu üniversitesi kampusü, odunpazarı osmanlı evleri
geziler arasında biryerlerde molada verlip birer kahve arası sohpetler de edilir.
bol bol fotoğraf çekiliriz ki elimizde belge olsun
finalde uğurlama ve saat 5
sonra izlenimlerimizi aktarmak sitemize...[/size]