Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler arasında araç değişimi/takas prosedürü..?

konyali421

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
forumda aradım fakat böyle bir konu bulamadım. moderatörlerden ricam eğer uygunsa konuyu sabitlemek.
sorum öncelikle şu % 90 üzeri raporla araç alan iki farklı kişi araçlarını resmiyette takas edebilirmi? yani ikiside engeli araç sahibi ve ötv ödemeden ruhsat değişimi yapılabilir mi? yardımcı olursanız sevinirim.

Güzel konu aslında, mantıken değişim yapılmalı ama böyle bir kanun yada yönetmelik var mı merak ettim bende, konuyu takipteyim.

yani sonuçta her iki tarafta bu haktan yararlanmış ve ikisi arasında alım satımda devletten ötv muaf olunca sorun olmaz gibi düşünüyorum fakat dediğiniz gibi yönetmeliğe hakim biri cevaplarsa çok iyi olacak.

Arkadaşlar çok özel durum oluşmazsa engellilerin araçlarında engellilerle takas olamıyor malesef.

çok özel durum ne mesela yönetmelıkte ne yazıyor mesela ?

engelliler kendi aralarında takas yapabilmeli, yurt dışından yada yurt içinden araç alanlar, kendi aralarında takas yapsın hiç deyilse on yıl bir araca mahküm olmaz.

Bülent bey bu konuda bir bilginiz var mı.. Şayet varsa sabit bir başlık açalım araç değişiimi yapmak isteyen arkadaşlar burdan birbirlerine ulaşabilsin

araç takas

engelli biri başka bir engelliyle 5 yılı dolmadan aracını takas edebilir yada alım satım yapabilirmi..

inanın bu konu hakkında maliyede bulunan kişilerin bile bilgisi yok.. Yasal bir boşlukta olabilir bununla ilgili hicbir ibare görmedim bu yüzden bu riske girmeye değermi değmez mi bilinmez..

Buna mani hiç bir düzenleme yok. Ama böylesi bir uygulamaya da hiç tanık olmadım. Onun için nasıl olabileceğine dair bilgim de yok maalesef. Birileri işe koyulup deneyimlemeli ve burada paylaşmalı. Hepimiz öğreniriz...

Üst Alt