Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler araç alımında artık KDV de ödemeyecek: Adana Bölge İdare Mahkemesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bugün gittim konak vergi dairesine onlarında birşeyden haberi yok neyse anlattım anladılar.

1-Aracı alıcaksınız aldığınız yere sorucaksınız hangi vergi dairesine bağlısınız diye
2-Bağlı olduğu vergi dairesine gidip dilekçe vs. verceksiniz
3-Sonra ilinizdeki vergi dairesi başkanlığına gidiceksiniz ( izmir için konak pierin karşısındaki vergi dairesi )
4-Ordaki adam red yanıtı vericekmiş aynı bu adanadaki adama verdiği nedenden
5-Sonra idari mahkemeye başvurucakmışım.

Konak vergi dairesindeki adam söylediği o kazandı diye sende kazanırsın diye birşey yok.

konak vergi dairesindeki adam emsalin ne olduğunu bilmiyor galiba, bilmeden konuşan bu memurlar varya beni çıldırtıyorlar.

arkadaşlar babam benim üzerime araç almıştı 15 ay kadar önce..kdv yi geri alma hakkımız var mı ?

arkadaşlar bende H sınıf ehliyetli olan işitme engellıyım acaba bende mahkeme kararına göre KDV sız sıfır bınek araç alabilirmıyım.

Bio;

şimdi mahkeme kararında altı çizili noktaları iyi okuyun arkadaş araç için gaz pedali filan yaptırmış eger araçda kayda deger aparatlar olmazsa sıkıntı olabilir dedim ...

hasan tahsin bey dışında mahkemeye başvurupta kdv tutarını geri alabilen arkadaşımız var mı?
Hasan Tahsin bey KDV yi geri almışmı ki bu şekilde ifade de bulunuyorsunuz...

sanıyorum bu kesinleştı kdw ödememe
Öyle bir kesinlik yok sadece yargı yolu açık. Kendimizi kandırmayalım. Resmi gazeteyi takip ederseniz orada dahi yok böyle bir şey...

hasa;

Aracın bağlı olduğu vergi dairesine (Konak) gidip dilekçe veriyorsun. akabinde kendi şehrindeki veya bölgendeki vergi dairesine gidip niçin dilekçe veriyorsun anlamış değilim...

Bizim plakamızın ve MTV işlemlerimizin bağlı olduğu vergi dairesiyle işimiz yok ki. Bizim faturada adı geçen vergi dairesiyle işimiz olur. Başka vergi dairesi bizi bağlamaz...

arkadaşlar bende diyaliz hastalığından % 90 özürlülük raporluyum.
sıfır araç alımında ÖTV den yararlanabiliyorum.
fakat H ehliyetim yok bu durumda KDV ödemekten muaf olabilirmiyim ?

merhaba

ben de arac almak istiyorum bu konuyla ılgılı bılgısı olan arkadaslar bana da yadumı olurlarsa sevinirim kdv +otv %50 demek kı buda maddı olarak ıyı bır para bana yardımcı olmak ısteyen arkadaslara tlf vereyım
0542 6535345 _ 0342 337 20 10 iş 0342 337 29 19 fak iskenderkeklik@hotmail.com e maıl adresım
simdiden herkese teşekkurlerimi sunarım

arkadaşlar %37 indirimiz var bunu almıyolarda. %18 kdv yi kaldırdık diyolar ama bayiler yok öle bişey diyor. mahkeme kararıda var ama nasılş olacak ya? devletin mahkeme kararı var ama bayi kdv yi alıyoruz diyor. hangi aşamada şuan bu kdv sorunumuz?

mahkemeye verikcesin işte, doğru düzgün kdv yide geri alanıda görmedim açıkcası....

suana kadar somut bir gelişme yok galiba yani mahkeme sonucuna gore kdvsini geri alan olmadı henuz gordugum kadarıyla..mahkeme surecı devam eden veya bıten arkadaşlar paylasırlarsa sevınırız

somut birşeyler yok olsada uzun sürecekmiş gibi görünüyor :)
inşallah iyi bir haber alırız.....
dava açıp uğraşan arkadaşlara şimdiden tşkler....

Biz araba alalı 4 sene oldu ama bizde şansımızı deniyoruz bakalım hayırlısı olur inşallah.

mrb oturan boga sitenize bügün üye oldum.benim % 90 zihinsel raporlu abim var.aynı evde yasıyoruz annem abim ben .mahkeme kararı ile annem vasi seçildi.kısmet olursa abim adına araç alıcaz.sitenizi bir süredir takip ediyorum.verdiginiz ceveplar çok net ve arastırdıktan sonra dogru oldugunu gördüm.ve size danışmak istedim.otv indiriminden sonra kdv indirimide karara baglanmış bunun emsalini okudum adana da bir engelli kazanmış mahkemeyi.dilekçeyi ve kararı okudum.davacının dilekçesinin üzerinde ( H sınıfı için önemli )ibaresini okudum .bu benim gibi yakını adına alınan indirimli araçlarda kdv indirimi olmayacak anlamına mı geliyor.tsk.

engelli adına ötv den faydalanıyorsan ondan da faydalanırsın fark yok

kdv siz araç

kdv den muafiyet için illa dava açmak gereklimi

Konya Maliye den Red kararım geldi, sırada mahkeme var artık. yaa arkdşlardan birisi red cevabını hemen alıp, mahkemeye dava açmıştı. Buradan o arkdşa sesleniyorum. Şu an ki durum nedir. Bir bilgi verirse seviniriz belki

Hadi ilk etap tamam umarım mahkemede senin lehine sonuçlanır ve 2.ci emsal kararıda sen atacaksın siteye ve bundan sonrakilerin işi bi hayli kolay olacak mücadeleye devam....

Bende aracımı teslim alalı 4 gün oldu. bende önümüzdeki hafta bu işin bismillah diyorum :) ilk sayfadaki dilekçe örneği ve mahkeme kararı ile birlikte vergi dairesinin yolunu tutucam. inş. kısa zamanda sonuçlanırda gelişmeleri burdan paylaşırım..

11 Temmuz Pazartesi günü Vergi Mahkemesine davayı açacağım. İnşallah hakkımız olan KDV muafiyeti alırız ve emsal sonuçlarını paylaşımlarımızla siz değerli dostlarımıza sunarız. Dualarınızı eksik etmeyin kâfi...

1- ........... VERGİ MAHKEMESİ - Yandaki boşluğa "KONYA" mı yazmalıyım yoksa boş mu kalmalı?
SAYIN BAŞKANLIĞI'NA
KONYA

2- VERGİNİN DÖNEMİ: Mart 2011 (Örnek) - Aracımı Mayıs ayında aldım. Buna istinaden "Mayıs 2011" mi yazmalıyım?

hadi hayırlısı.bayi kdv nin ne kadar oldugunu belirten fatura gibi bişey verdimi ? makbuz gibi bişey.onuda dosyaya koyman lazım.

Fatura fotokopisi kâfi ;)

Bu arada sormak istediğim şu: Vegi Mahkemesinden sonuç alınamazsa cevap bize geliyor akabinde Bölge idare mahkemesine tekrar bir dava açıyoruz değil mi ?

Benim takıldığım noktada burası işte.. yardımcı olabilecek biri varmı bu konuda ??

Evet vergi mahkemesinde sonuçlandıktan sonra kaybeden taraf hangisi olyrsa olsun temyiz yolu açıktır. Temyiz yeri de bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesidir. Vergi mahkemesinde dava sonuçlandıktan sonra 30 gün içinde bölge idare mahkemesine başvurmak gerekli.

Arkadaşlar siz kdv yi geriye almaya çalışıyorsunuz :) bense %68 özürüm olduğu halde ehliyet alabilir raporum olduğu halde ÖTV indiriminden faydalanamıyorum, özür durumum sol kol omuzdan ampute. Bana yol gösterebilecek bir arkadaş varmı?

Evet arkadaşlar, bugün aracı aldığım bayinin bağlı olduğu vergi dairesine gittim . Kdv için burdan aldığım mahkeme kararı ve vergi dairesine verilecek dilekçe ile birlikte başvurumu yaptım .. nekadar örnek olduğunu söylesemde kabul etmediler bir kaç gün araştırmak için müsade istediler.. ordaki müdür bey in söylemesine göre verilen bir dilekçenin 15 gün cevap verme gibi bir süresi varmış istersek o süreyi kullanabiliriz dedi saçma sapan işler tabi. bende dedim fatura tarihinden 30 gün içinde mahkemeye başvuruda bulunmam lazım yardımcı olursanız sevinirim dedim. Laf aynen şu ^ daha önce gelseydin^Iyhhhh... çıldırmamak elde değil. bende inadına mücadelemi vericem..

dava açma süresi fatura tarihinden mi yoksa vergi dairesinin red yazısının tebliğ tarihinden mi başlıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt