Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli vatandaşlarımızın fiziksel gelişimi için spor yapmalarına dair ne yapıyoruz?

yonca DİKTAŞ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
engelli olan insanlarımızın hayatlarını daha rahat şekilde devam ettirmeleri için fiziksel gelişimlerinede önem vermeliyiz. bunun için spor yapmaya teşfik edilmeli ve bu alanları oluşturmalıyız..

Evet bu konuda haklısınız. Sadece fiziksel olarak değil. Aynı zamanda sosyal bir etkinlik olarakta bu tür aktivitelerin olması çok daha güzel olacaktır. Ama bu tür organizasyonların maalesef sınırlı olduğu bir gerçektir.

yonca diktaş,
yakın çevremize belediye tarafından basit bir spor kompleksi açılmıştı.ilk günler epey bir kalabalık vardı.neredeyse (düzenli şekilde yapmama rağmen ) sıra bile gelmezdi.sonraki günler yavaş yavaş azalmaya başladı.bu günlerde ise birkaç kişi kaldık diyebilirim.
esasında söylemek istediğim şu:biz engelliler dahil ve diğer insanlarımız mağalesef bir spor kültürü,bilinci taşımamaktayız.önce heves ederiz.,sonra üşeniriz,bu angarya gelir bize.saatlerce kahvehane köşelerinde otururuz ama bu bizi hiç sıkmaz.(sağlımız da gider ama ,)
bence katedeceğimiz çok yol daha var.

Bu konuda bedensel engelliler bir kısır döngü içerisindeler oturdukları için kilo alıyorlar, kilo aldıkça hareket kısıtligi artıyor. Ben bunu kırmaya çalışıyorum haftada üç gün yüzmeye gidiyorum ancak gene de yeterli değil her bir saatte kalkıp hareket etmek gerek. Yurtdışına bakıyorum insanlar tekerlekli sandalyede olmalarına rağmen çok formdalar.

Konuyla alakalı olacak mı yazacaklarım, Engellilerin spor la aşır meşir olmaları hiç şüphe yokki bir ülke için gurur verici bir durum, öyleki Devletimiz yeterince spor ve Truzim de Engellileri biraz ihmal ediyor, Oysaki gelişmekte olan bir ülke için Avrupa normlarına uymak değil kendi engelli, Gazi ve Şehit yakınlarına kolaylıkla bu hizmetleri şuna bilmeli,
Sadece Avrupa'ya üye olacağız diye spor ve truzim okulları açmamalı her nerde engelli, gazi ve şehit yakınları varsa onları arayıp bulmalı, onları tıpkı askerlik, sünnet ve evlilik gibi olmazsa olmaz Adamlık ve Devlet aşkını aşılamalı, Spora ve Truzim mecbur kılmayı öğretmeli,, rahatlıkla Engellilerimiz Gazilerimiz ve Şehit yakınları yanlız bırakılmamalı, Rezidansların Sitelerin içlerinde çürümeye terk edilmemeli,
Bu gün bir çok kurumsal şirketlerimiz de spor takımları var sporcularımız var sporcularımızın gelecekleri çok endişe verici inanılmaz masraflara maruz kalıyorlar gelecekleri adeta bitiriliyor yaşam kaliteleri ayaklar altına alınıyor, saygısızca ve alayla kronik bir hal alıyor, tehditlere maruz kalıyorlar,
Engelli bir vatandaş olarak bu kötülüğe bir dur denilmesini istiyorum Devletimizden. Sporcular rahatlıkla sporlarını yapabilmeli Sporcu olupda engelli adayı olmuyan arkadaşım yok lütfen sporculara biraz saygı onların başarılarına ve başarısızlıklarını ortak olunmalı Engelliler Gaziler ve Şehit yakınları bu öncelikler den yararlandırılmalı,
Bu gün sporum vardı çok üzgünüm gidemedim sırf ekonomik bozukluk dan, herşeyin başı da ekonomi değilmi Devletimiz bu açığımızı kapatmalı bu çok zor değil ne ekersen onu biçersin bir engellinin yaşam alanı spordan Kültürden ve Trizimden başka ne olabilir,

Üst Alt