Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsündeki aracım için MTV borcu görünüyor. Ne yapabilirim?

enkaoz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar Arkadaşlar,
Ben araç aldım ama şimdi bakıyorum adıma 700 tl MTV görünüyor ne yapmam lazım normalde MTV'den muafız diye biliyorum.

sağlık raporun ve ötv muavafiyet belgesi ve arac ruhsatınla aracı aldığın maliyeye başvur düşümünü yaparlar benimde oyleydi sorun olmadı başvuru yaptım hemen sistemden düşümünü yaptılar. Problem yok .

Vergi dairesine gidiyorsunuz size bi form veriyorlar dolduruyorsunuz ve formu teslim ediyorsunuz memurlar borcunuzu siliyorlar..

Aynı durum bende de vardı maliyeden düşürttürdüm.problem olmaz merak etmeyin kısa sürede hallediyorlar...

ya arkadaşlar bendede aldığımda gittim sol kola vergi yok diyolar ikinci el araç ama başka arkadaşlar ödemediğin belirtiyor anlamadım. cevap verimisiniz? neye göre bu raporda var diğer vergi indiriminden yaralanır yazıyor özel tertibatlı kullanır yazıyor ruhsattada kendisinden başkası kullanamaz sakat arcı yazıyor sol koldan özürlüyüm. ne yapmam gerek

Sol koldan sakatlığı olanlar ne ötv ne mtv istisnasından yararlanabilir. Çünkü araş kullanırken özel donanıma ihtiyaç duymadıkları varsayılır...

Sizin aracınızda nasıl bir donanım var da aracı alırken vergi avantajından yararlandınız?

cevap yazan arkadaşlar teşekkür ederim :)

oglum adına kayıtlı aracında borcu çıktı müraacat etmemişsiniz dediler sagolsun görevli memur hemen dosyamızı buldu raporun fotokopisini çekip verdi bir forum verdiler doldurup verdim hemen silindi,

ruhsatını al vergidairesine git 5 dak.hallederler ben öyle yapmıştım

OturanBoğa;

benim araç alırken vergi avantajından yararlandığımı nerden çıkarttınız dikkatli okumadan cevap veriyorsunuz sanırım ikinci el araç aldım engelli plakasına çevirdim tanıdığım üç beş kişi yararlanıyor mtv den aynı yolla yaralananlar neye istinaden yaralanıyor peki. ne yapmak lazım.

Sakatlık dereceleri % 90 dan az olan malûl ve engellilerin bu durumlarını; tam teşekküllü Devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri ve kendi adlarına kayıt ve tescilli olan taşıtların engellilik haline uygun özel tertibatlı veya özel tertibatlı hale getirilmiş taşıtlar olduğunu belirten “Motorlu Araç Tescil Belgesi”nin ilgili tescil kuruluşlarınca onaylanmış örneği ile “Araçlar İçin Teknik Belge” ve “Proje Raporu”nun aslı veya noter onaylı örneğini ilgili vergi dairelerine ibraz etmeleri halinde bu istisna hükmünden yararlanabileceklerdir.

bakın sayın oturan boğa buradada belirtiyor kanunda diyorki tam teşekküllü devlet hastanesinden rapor alcaksın sonra proje çizdireceksin ve ve araç tescil belgesi yani ruhsatla müracat edeceksin yararlanacaksın diyor. ben buna proje çizdirdim tse den onaylattım ruhsata geçirttim bu durumda yşararlanmamız lazım değilmi. projede var raporda emniyettede var. ve çok tanıdığım var sol koldan mtv ödemeyen eminim sitedede çoktur.

Ferhat, teorik olarak mtv'den muaf olamaman lazım, çünkü Maliye açısından vergi istisnası iki şeye bağlı:
1- Ya araçta HAREKET ETTİRİCİ ÖZEL DONANIM olmalı (sol koldan sakatlığı olanlar için öngörülen bir donanım yok)
2- Ya da %90 ve üzeri rapor bulunmalı

ama evet, pratik olarak MTV'yi düzenleyen tebliğlerde -ötv tebliğlerinin aksine- HAREKET ETTİRİCİ TERTİBAT ibaresi geçmediği için, bu açıktan yararlanıp MTV istisnasından yararlanmak için başvuru yapabilirsin. Bu mümkün olabilir mi, en küçük bir fikrim dahi yok. Şansınızı deneyebilirsiniz...
Sakatlık dereceleri % 90 dan az olan malûl ve engellilerin bu durumlarını; tam teşekküllü Devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri ve kendi adlarına kayıt ve tescilli olan taşıtların engellilik haline uygun özel tertibatlı veya özel tertibatlı hale getirilmiş taşıtlar olduğunu belirten "Motorlu Araç Tescil Belgesi"nin ilgili tescil kuruluşlarınca onaylanmış örneği ile "Araçlar İçin Teknik Belge" ve "Proje Raporu"nun aslı veya noter onaylı örneğini ilgili vergi dairelerine ibraz etmeleri halinde bu istisna hükmünden yararlanabileceklerdir.
http://www.engelliler.biz/forum/oze...lu-tasitlar-vergisi-istisnasi-uygulamasi.html

Haklısınız kanunda yaralanabilir diyor peki yaralanan bir çok kişi var onları örnek teşkil ederim hirkes yararlanıyorsa biz neden yararlanmayalım değilmi.

Merhabalar arkadaşlar, 6.ayda ÖTV'den muaf sağ elden tertibatlı sıfır araç aldım, ancak, e-devletten baktığımda 01/10/2013 tarih itibariyle 517.00. Asıl Borç, gecikme cezası ile 533.05. MTV borcu gözükiyor, şimdi benim burada ne yapmam lazım, ayrıca her hangi bir vergi dairesini gidip işlemlerimi yapabilirmiyim. Vereceğiniz bilgiler için sizlere şimdiden teşekkür ederim.

Aynı şey benim de başıma gelmişti..Ötv muafiyet işlemleri ile Mtv muafiyet işlemleri ayrı ayrı yapılıyor..İşlemleri halleden takipçiniz Ötv mufiyet işlemlerini halletmiş; ama ötv muafiyeti işlemlerini halletmemiş sanırım.. Araç için aldığınız tüm belgeleri herhangi bir taşıtlar vergi dairesine götürün, durumu anlatın..Borcunuzu geriye dönük de olsa sileceklerdir..

Üst Alt