Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde emekli olabilmek için engelli statüsünde çalışmak şart mı?

Sezgin_

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben epilepsi hastasıyım % 40 raporum var daha önce hiç çalışmadım önümüzdeki yakın zamanda çalışacağım şimdi erken emekli olabilmem için engelli kadrosu olarak çalışmak gereklimi yoksa genel olarak çalışıyor olsak bile engelli raporum ile yine erken emekli olabiliyormuyuz..? Ayrıca nereye başvurmamız gerekiyor ve hangi raporlar gerekiyor.?

sigorta girişiniz yoksa emekli olmanız imkansız 2022 başvurun

18 yıl sonra prim gününüzü 4680 güne tamamladığınız da, kurum sevki ile yine % 40 ve üzeri rapor alırsanız emekli edilirsiniz. Başka bir işlem yapmanıza gerek yok. Tabi bunlar bugünün şartları ile böyle, zamanın ne göstereceğini bilemeyiz. :) Şimdiden düşünmek için çooook erken henüz.

KKELEBEKK;

Onu biliyorum evet tabloya göre 18 yıl sonra benim bahsettiğim şey yani emekli olmak için engelli kadrosunda çalışmak şartmıdır yoksa değilmidir..?

Yok değil, emeklilik zamanınınız geldiğinde kurum sevki ile alacağınız rapor belirler emekliliğinizi. Öncesinde böyle bir mecburiyet yok.

Üst Alt