Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli sağlık kurulu raporunda ''Engelli haklarından yararlanamaz'' yazısı

retired5404

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ÖTV indiriminden yararlanmak için B sınıfı ehliyetimi H sınıfına çevirmek amacıyla ''Elden kumandalı H sınıfı ehliyet alır'' sağlık kurulu raporu aldım. Daha sonra aldığım engelli sağlık kurulu raporunda kas iskelet sistemi %19 özürlü olmasına rağmen raporun arkasındaki ''Engelli haklarından yararlanamaz'' yazısı nedeniyle ÖTV indiriminden yararlandırılmadım.

Maliye Bakanlığı Gelir idaresi Başkanlığı'na yaptığım itiraz olumsuz sonuçlandı. 4760 sayılı ÖTV kanununun 7/2-c maddesine göre bu haktan yararlanmam gerektiği halde, yararlandırılmadım. Hastane, %40'ın altındaki özürlerde bu yazıyı yazmak zorunda olduğunu konunun vergi dairesini ilgilendirdiğini söylüyor.

Ne yapacağımı şaşırdım. Son çare olarak dün Ombudsman'lığa ve Bimer'e yazarak bilgi istedim. Başka ne yapabilirim?

retired5404

Ahan da kökten çözüm buldu yüce doktorlarımız ve saplık kurullarımız!

Dayandıkları hiç bir düzenleme yok. Bence ya başka yerden rapor almaya bakın, ya da o ibareyi yazan heyete karşı dava açın! Onları ne ilgilendirirmiş hangi haklardan yararlanıp yararlanamayacağımız?!!

ben şimdiye kadar duymadım böyle bir şey hayret gerçekten sen yasal olan oranı ver gerisine ne karışıyorsun

Ötv indirimden yararlanmak için %40 şartı yok zaten, raporda "elden tertibatlı" "özel tertibatlı" vs gibi bir ifadenin yer alması yeterliyken, engelli haklarından yararlanamaz deyip niye işi yokuşa sürerler ki. Raporunuzda buna benzer bir ifade varsa maliyeye bizzat kendiniz sorun derim ben, ötv indiriminden yararlanabilirsiniz bence. Dediğim gibi tertibatla ilgili bilgi mutlaka olmalı.

Sağlık kurullarıyla ilgili yönetmelikte de böyle bir madde yok ama bizim bölgedeki hastaneler aynı şeyi söylüyorlar çünkü Gönen devlet hastanesine gittim orda da aynı şeyi söylediler. Ayrıca, farklı hastanelerden rapor almanın yasak olduğunu okumuştum bir yerde. Bugün de Sağlık Bakanlığı'na yazdım. Ombudsman, Bimer ve Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek yanıtlara göre hareket edeceğim. Sonucu sizinle paylaşırım.

Arkasını bırakmamaya kararlıyım.

Ben doğrudan Maliye Bakanlığı'na iki kere yazdım ama olumsuz yanıt aldım. Kimsenin yasalardan haberi yok. Herkes bir %40 tutturmuş, gidiyor. Bugün de Sağlık Bakanlığı'na yazdım. Bakalım ne olacak?

Üst Alt