Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli sağlık kurulu raporu itiraz ve sonrası..?

KorayT

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Merhabalar aranıza yeni katıldım.

Birkaç metabolik rahatsızlığımdan ötürü %40-60 arası bir oran alıyorum.
Bireysel başvuruyla girdiğim ilk heyette Dahiliye doktoru yanlış tanı girerek düşük puan vermiş oldu, gerekli görüşmeleri yapsam da sisteme yanlış girilip onaylandığı için kaldırıp yenileme yapamadilar, mecburen itiraz edip 2.heyete yönlendirildim. Şimdi 2. Heyeti sonucu olarak 40-60 arasında gelecek ve zaten tanınmış hak olan yüzde puan verilecek. Bunda da itirazım olmayacak. Yönetmeliği 12. Maddesinde "1. Ve 2. Heyetin sonucu farklı gelmesi ve itirazın devamı halinde 3. Heyet olarak hakem hastaneye yönlendirilir" diye yazıyor.
Sorum şu; 2. Heyet sonucuna itirazım olmayacak kabul etmek isteyeceğim faat bu durumda yine de 3.heyete yani hakem hastanesine zorunlu tutulacak miyim?

Kimi kaynaklarda gerek yok itirazın yoksa sikinti yok deniliyor kimi kaynaklarda itiraz olsa da olmasa da 3. Heyet şart diyorlar. Güncel bilgisi olan durumu aydinlatabilir mi?
Teşekkürler

İlk heyet başvurusunda engel oranınız örnek 40 puan, itiraz ettiniz itiraz sonrası gittiğiniz hastane yine 40 puan verdi.. bu şekilde raporunuz onaylanır sabitlenir.

İlk hastane 30 itiraz sonrası gittiğiniz hastane 40 puan vermişse burada bir çelişki oluşuyor ve hakem hastane yolu görünüyor.

Her iki hastane aynı puanı verirse hakem hastaneye gitmenize gerek yok.. puanlar farklı çıkarsa hakem hastaneye gitmek zorundasınız.

Burada il sağlık müdürlüğü belirleyici oluyor, puanlar farklı çıksa bile en son puan neyse onu referans alıp onaylar hakem hastaneye göndermez.. çelişki var deyip hakem hastaneye gönderme onların yetkisi dahilinde, Genelde gönderiyorlar.

@KorayT,

Son düzenleme:
@OğuzHan112,
Benim durum şöyle:
İtiraz Raporum oranı:%79
Hakem hastane oranı:%65
(2 raporda 2 yıllık)

Benim herhangi bir hakkım varmıdır?

İtiraz raporumda 2 hastalık ismi var.
Hakem raporunda 1 hastalık ismi hiç yazılmamış yok yani.

Bu mahkemede avantaj sağlarmı sizce?

Olsun, eğer mahkeme sürecine girerseniz zaten bütün epikiriz raporlarınızı isteyecekler sizden.

Zaten süreli raporlarmış, mahkeme sürecine girmeyi neden düşünüyorsun ki?

@Sakar_Şakir_60,

@OğuzHan112,
EPİKRİZ leri isterler. Tek hekim durum bildirir raporlarınıda isterler. Ben raporun SÜREKLİ olmasınıda istiyorum.

Pekala İdare Mahkemesine dava açmanın şartları varmıdır?

@Sakar_Şakir_60,
3 defa rapor alımında raporun sürekli olması lazım örnek vermek gerekirse ilk 5 yıl 5 yıldan sonra 3 yıl 3 yıldan sonra 2 yıl iyileşme şansına kanaat getirirlirse sürekli olur

Merhaba acaba malülen emeklilğe nasıl itiraz edilir bilgilendirirseniz sevinirim

@OğuzHan112 merhaba bişey sornak istiyorum engel oranım %52 ama malülen emeklilik vermişler ben enbelli olmak zorundayım çünkü çalışmaya mecburum buna nasıl ve nereden itiraz etmem gerekiyo

Üst Alt