Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli sağlık kurulu raporu itiraz süreci..?

wyoming

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Herkese merhaba,
Kardeşim yaklaşık 30 yıldır ( Nöroloji +Psikiyatri ) Epilepsi& Okb teşhisi ile 'tedavi' görmekte.
Birçok hastahane&hekim üzerinden tedavi görnesine rağmen 'heyet raporu' önerisinde bulunulmamıştı keza bu bizim de eksikliğmiz tabii ki aynı zamanda.
İlk 'engelli sağlık kurulu raporunu' Cerrahpaşa'dan (2016 %49- 2018 %58 -2020 %64 - 2022 %64 ) ve sonrakileri de hep bu hastahaneden aldı.2020'de ekpss ile devlet memuru oldu.2020 'de Bursa'da iken ve 2022"de de İzmir'de ikamet ettiğimizde de yine Cerrahpaşa'dan raporları aldı.
Uzak ve kontrol muayeneleri de istendiği için rapor bittiğinde 2024 sonunda İzmir Atatürk Eğt Arş ha den başvurdu.
Maalesef psk problemleri nedeni ile kendini ifade edememiş ve eski rapor & ilaç raporu& 2 kez okb ile hastahane yatışı ( bakırköy & erenköy ) & Çürük rapuru ( epilepsi ) vb belgeleri verdimi vermedi mi bilemiyorum tabii maaalesef rapor oranı %20 geldi ?? Nöroloji 20 & Psk 0
Bu hastaneye başvururken 'Tepecik hst' den aldığı tedaviyi de bu hst' ye vermiş fakat bu hastane ayrıca muayene etmemiş( biraderin eski psk Dr u na sordum keza kendisi aynı zamanda daha önce ist il sglk kur görevli idi o da sordu kaç kez muayene etti diye ,?? ) ki e nabız dan bu Dr hiç okb teşhisi de yazmamış.

Çok uzattım

İl sağlık müdürlüğüne itiraz dikekçemizde 'Cerrahpaşa'yı istediğimizi daha önceki bütün heyet raporlarının da ekleyerek istersek ne sonuç alırız ? Gerçi onlar il içindeki başka hastahaneye sevk ediyorlar ama ?

Devlet memuru olduğu için kurum istemesede çeşitli haklar verg ind ( o da kalkmış gerçi ?? ) için yararlanmak adına başvuruyordu .

Yeni rapor örneğin 40 on üstü geldiğğnde artık hakem hastane yok sanırım ?? O mu gecerli oluyor??

Emekli olması artık daha da zor olmuş sanırım yeni yasa ile Ocak 2025??

Yanıtlarsanız sevinirim

Selamlar

@wyoming, Geçmiş olsun,

Yeni rapor için sevk edildiğiniz hastaneye giderken yanınızda eski raporları varsa hastane yatışı ile ilgili evraklar gibi ne varsa götürün. Kendisini ifade edemediğini düşünüyorsanız yanında birisi bulunsun hastalık geçmişini doktora detaylı olarak anlatsın. Psikiyatrik hastalığı ile ilgili oran alabilmesi için düzenli takip ve tedavisinin yapılıyor olması gerekiyor.

Vergi indirimi uygulaması kaldırılmadı eskiden olduğu gibi devam ediyor. Alacağınız rapor %40 ve üzeri olursa başvurabilir. Özel sektörde 4A statüsünde çalışanların bu belge ile emeklilik işlemleri kaldırıldı sadece.

Ocak 2025 tarihli yeni yasanın kardeşiniz ile bir ilgisi yok.

Kardeşiniz 1 Ekim 2008 sonrası işe girişi ve devlet memuru olduğu için zaten günü geldiğinde Çalışma Gücü Kayıp Tespiti ile emekli olabilecek.

@BnymnYldz,

Çok teşekkür ederim yanıtınız için.Bu hafta itiraz dilekçemizi vereceğiz.Dediğiniz gibi bu yıl ki süreçta yanında değildim,keza epilepsi nöbetlerini ben anlatıyordum..Keza psk yakınnalarını da Dr kabul ederse& sorarsa tabii.
Umarım Cerrahpaşa'ya yönlendirirler.Çünkü maalesef işi bırakmayı da düşünüyor psk durumundan dolayı hiç olmazsa emekli olabilse.
Ben yeni çıkan yasanın kamu memurlarını etkileMEdiğini bilmiyırdum.Ki geçen rapor oranı % 64 tü ve emekli de olabiliyordu;((

İzmir"den vergi inidirimi süresi ocak2025 de dolmuştu.Vergi dairesi de yazısında tekrar indirim istiyorsanız 'yeni heyet raporu ' almalısınız yazmış.Biz alamadığımıza göre yıl başından bu yana demekki vergi indiriminden yararlanaMıyor? Bordro da anlayamadım nerede yazıyor.Forumda da sanırım düşük yeni heyet raporunun düşük olurda vergi indirimi devam eder bunu da blildirmezseniz ceza alırsınız denmişti ??

Ama onlar yeni rapor sunulmadığı için indirimi kesmişlerdir sanırım ??

2.hastane sonrası hakem hastane yönlendirmesi kalktı mı?? Bilen arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim

Sağlıcakla

@OturanBoğa
Bülent Bey merhaba, nasılsınız?
İtiraz dilekçesinde tedavi geçmişi ve heyet raporu aldığımız 'Cerrahpaşa' yı talep etmemizin negatif bir tarafı olur mu? Keza 4 yıldır İzmir'deyiz ve 2022 raporunu da Cerrahpaşa'dan almıştık.

@wyoming,

Raporlara itiraz

MADDE 12 (2)

Rapora itiraz edilmesi hâlinde birey, müdürlük tarafından yetkili en yakın farklı bir sağlık kuruluşuna ya da önceki raporu farklı sağlık kuruluşundan alınmış ise sürekli izleminin yapıldığı sağlık kuruluşuna gönderilir. İtiraz edilen rapor ile itiraz üzerine verilen rapordaki kararlar aynı yönde ise rapor kesinleşir. Rapor sonuçlarının farklı olması ve itirazın devam etmesi hâlinde, müdürlük tarafından en yakın hakem hastaneye yönlendirilir. Hakem hastane tarafından verilen karar kesindir.

İtiraz sonucu sevk edildiğiniz hastaneden yine %20 alırsanız rapor kesinleşir.

Farklı bir oran alırsanız itiraz devam ederse bu sefer hakem hastaneye gönderilirsiniz.

Son düzenleme:
merhaba , vergi indiriminden yararlanılarak emeklılık için sağlık kurulu 1.heyette yeterli oran alamayınca ıtırazla 14 ocakta 2.heyette %44 oran aldım.
15 ocak yeni yasa cıkmıs vergi indiriminden emeklilik kalkmış raporumu işleme alınması ve SGK'ya iş gücü kaybı olarak basvuru yapmam gerektiğinibidirdiler başvurdum olumsuz geldi.
İtiraz hakkım olduğunu bildirdiler dilekçe verdim süreç nasıl ilerler ne olur bilgi verebilirmisiniz.

@H.U, Çalışma Gücü Kayıp Tespiti ile emeklilik için yaptığınız başvuru olumsuz olduysa SGK'ya giderek dilekçe vereceksiniz. Dosyanız itirazınız sonucunda bu seferde Yüksek Sağlık Kurulu tarafından incelenecek ve olumlu veya olumsuz karar verilecek.

@OturanBoğa, Cerrahpaşa'da zaten başlıbaşına 'epilepsi polikliniği ' var .Umarım kabul edilir.

Bülent Bey biraderin neredeyse 5000 prim günü var.Kamuda memur. Yeni yasadan etkilenmeyecek @BnymnYldz arkadaşında yazdığı gibi ( yeni başvuruda 40 veya üstü aldığını varsayımıyla ) vergi indirimi alarak emeklilik hakkı doğar mı ?
Gerçi raporları hep 2 yıllık.emeklilik sonrası da kontrol randevusu üzerinden 40 altı kalıp ödedikleri maaşı da isterler.Türkiye keza

@wyoming, Yeni raporu %40 üstü bile olsa vergi indirimi ile emeklilik hakkı doğmaz. Daha öncede söylediğim gibi emeklilik işlemlerinde artık vergi indirimi belgesi kullanılmıyor.

Vergi indirimi belgesi ile emeklilik işlemleri arasında artık bir bağlantı yok o konuyu aklınızdan çıkartın takılmayın oraya.

Vergi indirimi alırsa sadece çalıştığı süre boyunca maaşına ufak bir katkısı olur o kadar.

Ayrıca şu an alacağınız rapor ile ilerde emeklilik başvurusu yapamayacaksınız. Çalışma gücü kayıp tespiti ile emeklilik başvurusu yaptığınız zaman SGK tarafından sevk edilip tekrar rapor alacaksınız o gün geldiğinde.

İlerde emekli olduğunu varsayarsak,
Kontrol muayenesi sonucunda oranı %40 altına düşerse emeklilik hakkını yitirmiş olur ödenen maaşlar geri alınmaz.

%20 aldığınız rapora 1 ay geçmeden itiraz edip alabilirseniz %40 üstü rapor alın engelli hakları ile ulaşım veya fatura indirimi gibi ilgili kurumlarda kullanın

@BnymnYldz çok sağolun.2020 de Bursa'da iken ve 2022 de İzmir'de iken vergi indiriminden yararlanmıştı.
Son 2 yıl bu sene Ocak ayında doldu.yeni rapor ibraz etmediğimiz için otomatik olarak o tarihten beri vergi indiriminden yararlanmıyordur?? Bordro da çözemedim de
Bizim ayrıca vergi dairesine bir bildirimde bulunmamız gerekmiyor şimdi için sanırım
Evet emeklilik başvurusu sırasında son raporunun değilde onları o tarihte yönlendirdiği hast üzerinden işlemler gerçekleştiğini biliyorum sağolun

Not düşeyim,takip edenler adına fikir olur.
İtiraz sürecinde İzmir il sğ Md 3 hastahane önerdi.Biz Şehir Hast seçtik keza seçeneklerden biri Tepecik Hast di,ordaki hst' nin Atatürk Eğt Arş ha ne verdiği rapor kabul edilmiş ve oran verlmemşti.
Cerrahpaşa için il sğ Md memur ikametinizi İst"a alır ve oradan itiraz ederseniz Cerrahpaşa olabilir dedi.

Twitter dan da sağlık bakanlığını yokladım.O larda il sğ Md insiyatifinde dediler.
Hakeme balvurursnız tekrar il sp.md ne hakemi Cerrahpaşa isteyebilirsiniz dilekçe ile dedi

Üst Alt