Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Sağlık Kurul Rapor Tipleri ve Ücretleri hakkında..?

Sky_Walker

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

4 saattir Bakırköy Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu çağrı merkezine ulaşmaya çalışıyorum, ama adamlara ulaşmak, çölde su bulmak gibi. Çağrı merkezine ulaşamadığım için sorularıma da cevap alamadım. Hastanenin sitesinde ne iletişim sayfası çalışıyor, ne de randevu alma sayfasından randevu alabiliyorsunuz(randevu için gece 23:00'ı beklemem lazım sanırım).

Hastanenin sitesinde( Sağlık Kurulu Raporu ) rapor tiplerinde ÖZÜRLÜ RAPORLARI altında H Sınıfı Ehliyet, ÖTV İndirim / Vergi İndirimi, Özel Tertibatlı Araç / Akülü Araç vb. rapor tipleri sıralanmış.

Amacım hem H sınıfı ehliyet almak(henüz hiç bir ehliyetim yok) hem de ÖTV istisnasından da yararlanabilmek( tabi böyle bir imkanım varsa). Forumu okuduğumda benim almam gereken raporun sonuç kısmında "H sınıfı ehliyet alabilir, Özel tertibat olmaksızın otomatik vitesli araç kullanabilir" ifadesi olması gerekiyormuş(bu şekilde Maliye sol üst extremiteden engeli olanlara ÖTV istisnası uyguluyormuş). Bu durumda benim başvurmam gereken rapor tipi ne olmalı? H sınıfı ehliyet? ÖTV indirim?

Forumu okuduğumda bazı hastanelerin sağlık kurul raporları için ücret aldığı yazıyor, 2009 yılında bu hastaneden İŞKUR sevkli işe giriş raporu aldığımda herhangi bir ücret vermemiştim. Ama şuan sevksiz bir başvuru yapacağım için, benden ücret alacaklar mı? Alacaklar ise, bunun ne kadar olduğunu bilen var mı(ona göre yanımda nakit bulundurayım, rapor için 140-200-320 TL verenler var, ama neye göre belli değil)?

Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Teşekkürler.

Mevzuat Detayı:
"
c) Otomatik Vitesli Araçlarda İstisna Uygulaması

Otomatik vitesli araçlar, başka bir tadilat olmaksızın özel tertibatlı araç olarak değerlendirilmemektedir. Buna göre otomatik vitesli araçların gaz veya fren pedalı ya da vites kolunda sakatlığa uygun olarak yaptırılan tadilatlar, hareket ettirici özel tertibat sayılacak ve sağ ayağındaki veya sağ bacağındaki sakatlık nedeniyle bu şekilde otomatik vitesli araç kullanabilecek olanlar, bu araçları ilk iktisabında istisnadan yararlanabilecektir.

Anılan yasa hükmünün engellilerin sakatlıklarına göre ayrım yapılmasını öngören bir amaç gütmesi söz konusu olmayacağından, sol alt ekstremitede (ayak veya bacakta) sakatlığı olanlar için otomatik vitesin hareket ettirici özel tertibat olarak sayılması gerekmektedir. Buna göre, sağlık raporuna göre sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engellilerin "H" sınıfı sürücü belgesi olması halinde, başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli araçları ilk iktisabında bu istisnadan yararlanmaları mümkün bulunmaktadır. Bu durumda sakatlık derecesi % 90'ın altında olup, sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engelliler için verilecek (2A) numaralı ÖTV beyannamesine, aracın sakatlığa uygun olarak tadil edildiğine dair teknik belge yerine aracın otomatik vitesli olduğuna dair "uygunluk belgesi" nin aslı veya noter onaylı örneği eklenecektir."

::Mevzuat Display::

Her hastanede farklı bir uygulama var sanırım.Benim itiraz ettiğim yüzde 5 raporu alırken hiç bir oran çıkmaz ise ücretini ödeyeceğimi bildiren bir evrak imzaladım.Yani engel oranı hiç çıkmazsa ödeniyor çıkarsa ödenmiyor.

Mustafa bey, cevap için teşekkürler.
2009 yılında aynı hastaneden aldığım %60 engelli raporu duruyor, bu raporla gidersem ücret ödemeyeceğim anladığım kadarıyla?

Evet engelli olduğunuz için ödemeyeceksiniz tekrar geçmiş olsun.

arkadaşlar bazı hastaneler alıyor.örneğin kocaeli derince araştırma hastanesi rapor ücreti almıyor.Düzce devlet hastanesi tüm muayene ve tetkikler için ücret alıyor.Kocaeli seka devlet hastanesi hiç bir engelin çıkmazsa alınacağına dair kağıt imzalatıyor.bilginize

ramkox cevap için teşekkürler.
Ben ne olur ne olmaz yanıma 300 TL + eski raporumu alıp gideyim (bu akşam hastanenin randevu sitesi çalışırsa yarın için başvuru yapmayı düşünüyorum, tabi boş kontejan varsa). Ücret konusu "Şans" işi belli ki :)
Ayrıca ilk sorumda, hangi rapor tipine başvurmam gerekiyor?

Dün gece saat 00:00'da randevu için siteye girdiğimde tüm randevuların dolu olduğunu gördüm (bu insanlar siteye hangi ara girdi de randevu onayı aldılar hiç anlamadım, çünkü yeni tarih gece 00:00'dan sonra açıldı ve açıldığı gibi hepsi dolu geldi), ben de gündüz Sağlık Kurulu Polikliniğine gittim, ve Başvuru masasındaki bayana durumu anlatıp, randevuyu siteden alamadığımı ve burdan randevu talebi yapmak istediğimi söyledim ama hanfendi ise başvuruların sadece netten yapıldığını ve yeni tarihli başvuruların gece yarısından birkaç dakika önce açıldığını belirtti. Ayrıca rapor için ücret ödemem gerekmediğini söyledi.
Ben de tıpış tıpış işe geri döndüm, boşa geçen 1 saat...
Hanfendinin dediği gibi, 23:52'ten itibaren sayfayı sürekli yenileyerek, 04.08.2015 tarihi gözükünceye kadar randevu almaya çalıştım, ve ancak sistem yine saat 00:00'da 04.08.2015 tarihini açtı ve daha açalı 1 sn bile olmadan tüm randevular dolu geldi.
Kısacası yine randevu alamadım...
Bu işten anlayan var mı? 20 kişilik kontenjan var, bu insanlar hangi ara siteye girip de 1 saniyede randevuyu onayladılar?

Not: İlk mesajda yanlış yönetmeliği yapıştırmışım ama mesajı düzenleyemedim, doğrusu aşağıdaki gibi::

Engellilik durumunun tevsikinde ibrazı zorunlu olan engelli sağlık kurulu raporu, maluliyeti veya engelliliği ile sadece özel tertibat yaptırılan taşıtların (veya engelliliği ile başkaca hareket ettirici özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli taşıtların) kullanılabileceğine dair değerlendirmeyi içermeli ya da bu hususun anlaşılabilmesini sağlayacak şekilde açık olmalıdır.

Yeni yönetmelik: Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

sky_walker

Engel durumunun ne olduğunu bilmiyorum ama şu kadarını söyleyebilirim. Şayet alt veya üst ektremitede ise H sınıfı ehliyet alabilir, ötv indiriminden faydalanabilirsin.Gerçi bunları muhtemelen sen biliiyorsundur. Sana benim tavsiyem şöyle olabilir. Bazı hataneler henüz randevu sistemine geçmiş değil. Öncelikle bulunduğun yerde randevulu sisstemde olmayan hasataneyi ara.Ben senin yaşadıklarını yaşadıktan sonra bunu yaptım.Birde bazı hastaneler rapor ücretini engelin olsada olmasada alıyor.Bunu önceden sor öğren.Kolay gelsin

ramkox, benim engelim sol üst extremitede. Bazı doktorlar sorun çıkartıyormuş ÖTV indirimi konusunda(yönetmelik yeni ve bazı eski doktorların da "doktorluk kaprisi" tutuyor, bir şey anlatamıyorsun. Ben de şansımı denemek istiyordum. Bakırköydeki hastane iş yerime yakın diye(metroyla 4 durak) orayı düşünüyordum, 2009'da da burdan rapor almıştım, ayrıca ordaki ortopedi doktoru baya ilgiliydi(2002 ÖSS'de, benim dönemin Türkiye 1.sinin babasıymış :) Konusma sırasında meslek falan muhabbeti geçince anlatmıştı, yani doktor eski kafa değil). Bu gece farklı bir teknik deneyeceğim, bu da olmazsa dediğin gibi, randevusuz bir hastane bulup gideceğim sanırım.
Yardımın için teşekkürler.
Raporu alınca, sonucu burda yazarım.

Peki seka devlet hastanesi randevu sistemiylemi calisiyo ve engel cikmazsa ne kadar ucret aliyo bilginiz varmi acaba

Ebru Irmak
İzmit Seka devlet hastanesi heyet raporları konusunda randevusuz çalışıyor.Yalnız önce telefon açıp hangi gün gitmeeniz gerektiğini öğrenin.telefonu bu [FONT=sans-serif] 0262- 322 34 60[/FONT] aynı zamanda bu numaradan HEYET ODASINI bağlatırsanız tüm sorularınıza en doğru cevapları alabilirsiniz.Sağlıklı günler.

Üst Alt