Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ruhsatlı arabamı bir arkadaşıma tatile gitmesi için versem sıkıntı olur mu?

rago

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Cok yakın bir arkadaşım arabası 10 gün önce sattı cok ıyı de bir şöför tatile gidecek
arabamı istedi versem bir sıkıntı olur mu ?* aracta tertibat yok .noterde 3. şahıslarda kullanabilir yazdırdım. Kaskolu .acaba bir kaza gibi durumda kasko bu arabayı başkarı kullanmamalı diye bir sorun cıkarmı vs..

Üzerinde özel donanım bulunmayan, % 90 ve üzeri raporlu kişi adına alınan aracı istisnasız herkes kullanabilir. Ama ruhsatta bunun aksi bir ibare varsa, önde trafik şubeye gidip o ibareyi kaldırtmanız lazım. Aksi halde olası kazalarda veya çevirmelerde soruna yol açar.

Örnegin benim ehliyetim de sinif olarak H Ozel Tertibatli Otomobil yaziyor ben hangi araclari kullanabilirim ? Ornegin Ozel tertibatli olmayan araclardan faydalanabilirmiyim ?

Dusuk ayak deformitesi icin sag bacak diz alti ortez kullaniyordum ama uzun zaman oldu cikardim kullanmiyorum.

Özel donanımlı araç ibaresi varsa, sadece nasıl bir donanıma ihtiyaç duyuyorsanız o donanımın sahip olduğu araçları kullanabilirsiniz.

Sağ alt ekstremitden sakatlık varsa ve H sınıfı sürücü belgesi bulunuyorsa, özel donanımlı araç kullanmak gerek.

Peki vitesli veya otomatik bir arac kullanirsam H ehliyetimle herhangi bir sorun yasarmiyim ?

Önemli olan araçta özel donanım bulunması

merhaba. ben h sınıfı özel tertibatli araç kullanabilir raporu ile ötvden muaf araç aldım. bu arabayı benden başka kimse kullanamaz mi yani.

yaşam...,
siz ve sizinle aynı engele sahip h sınıfı ehliyeti olan kişiler kullanabilir. başka kimse kullanamaz.

sizle aynı engele sahip kişide kullanamaz çünkü ruhsatta aracı sahibinden başkası kullanamaz gibi bir ibare oluyo.aynı engele sahip birisi kullanabilir yazmıyo yani.

arac sahibinden başkası kullanamaz yakalanıncada araç trafikden men edilir iki tarafada ceza yazılır.

Yani donanimi olmayan araclari kesinlikle kullanamam ? H ehliyetim ile kullanirsam eger ne gibi sorun ve cezalar ile karsilasirim ?

Yetkisiz ehliyetle araç kullanmaktan iyi bir ceza (39/1-a maddesine göre sanırım 1462 tl gibi bir şey*) kitlerler Barış! :)

Ayrıca olası kazada yüzde yüz suçlu durumda sayılırsın!

* Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse, ayrıca trafik zabıtasınca araç sahibine de tescil plakasına göre aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir.

Peki Bulent Abi ben hem H sinifi hem de B sinifi ehliyete sahip olamazmiyim? Engelim sag ayak bilegimde dusuk ayak var. Arac kullanmam da pek sorun yaratmiyor. Aceba boyle bir uygulama var mi ?

Üst Alt