Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporuyla alınan araçlarda mtv muafiyeti var mı?

aslankurt27

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Mrb gün itibariyle %91 engellı raporumuz olup yeni bi araç almayı düşünüyoruz bilgisi olan arkadaşlara bi kaç sorum olacak
1-engelli raporumuzda raporun geçerlilik süresi sürekli yazıyo bu raporu 5 yılda bi yenilemeye gerek varmı
2-araç alırken otv ve mtv den muaf tutuluyoruz,ancak arabayı aldıktan sonrada yanı diyelım 1 yıl sonra mtv zamanı geldıgınde de aynı şekılde mtv den muaf olurmuyuz

bilgisi olan arkadşlar yardımcı olursa sevinirim

Yenilemenize gerek yok, araç rapor sahibinin üzerinde olduğu sürece MTV'den muaf olur.

Yani aracı aldıktan sonrakı devam eden yıllardada mtv den muafız dogrumu bide halihazırda üzerime tescilli bi araç var ama ben bunun mtv vergisini oduyorum ondada mtv muafiyetı gıbı bı durumum varmı faydalanmam için ne yapmam gerek

Tek bir araç için MTV'den muaf olursunuz.

Mtv indirimi

Arkadaşlar geçen yıl otv muafıyetınden yararlanarak sıfır araç aldık bildiğim kadarıyla engelli araçlarında mtv muafıyetıde soz konusu.bayi aracı satın alırken araca mtv cıkmayacagını bunun içinde herhangı bi işlem yapmama gerek olmadıgını soylemişti yanlız şimdi baktıgımda aracın mtv vergisi gozukuyo bayıyı aradıgımda bayı gıdıp vergı daıresıne basvurup vergıden dusurmemız gerektıgını soyledı.bunun için hangı evraklarla nereye basvurmam gerek bıde araç babamın adına babam da felçli oldugu için gıt gel baya zorlu bi iş ben gıdıp halledebılırmıyım bılgısı olan arkadaslar yardım

Vergi dairesine gidin ve plakanızı sorgulayın. Eğer aracınız engelli aracı gözükmüyor ise;
* Engelli raporu ve fotokopisi
* Ruhsat ve fotokopisi
* Engellinin nüfus cüzdanı ve fotokopisi ile vergi dairesine başvurun. (Vergi dairesinde bir form doldurmanız gerekmekte)

Not: Alıntıdır

FURKAN_81;

bunların aynısını yaptım ama benim neden olmuo onu anlamadım yaaa :)

Ne olmuyor anlamadım?

MTV muafiyeti sağlamak için vergi dairesine götürülecek evraklar:
1-H sınıfı ''ehliyetinizin fotokopisi''
2-Araç ''ruhsatının fotokopisi''
3-Araç alırken kullandığınız ''raporun fotokopisi''
4-Aldığınız aracın ''uygunluk belgesinin fotokopisi''
5-Özel donanımlı ise '' donanım projesi'' (otomatik vites donanım yoksa proje istenmez)
Bu evraklarla vergi dairesine gidiyorsunuz orda matbu olan dilekkçeyi, Ek1 ve Ek-2 belgesini doldurup imzalıyorsunuz MTV muafiyet hakkı kazanıyorsunuz.Eğer borç gzüküyorsa onlarda siliniyor.
Bilginize arkadaşlar....

Arkadaşlar eğer uygunluk belgeniz yoksa :
1-Araç Türkiye ' den alınmış ise bayiden isteyiniz.
2-Yurt dışından getirdiyseniz araçla birlikte verilen evraklarınızın arasında bulunması lazım..

Ben yeni ötv muafiyeti ile araç aldım. İnternetten sorgulatınca mtv borcu görünüyor. Tabii vergi dairesine gittim ve ne yapmam gerektiğini sordum. Oradaki memur Ek-1 formunu vererek benden ruhsat fotokopisi, sağlık raporu fotokopisi ve teknik belge ve proje raporunun fotokopisini getirmemi istedi. Bu da trafik tescilde olurmuş. Hemen başvuru yapmak gerekiyor mu diye sordum; bana acele etmeme gerek olmadığını söyledi. Daha sonra internette araştırma yapınca şöyle bir bilgi buldum:
http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1079&uid=LLhLEUOM3UgbJOP0&type=tebliğ

1- Özel Tüketim Vergisi İstisnasından Faydalanan Mükellefler İçin İstisna Uygulaması
Malûl ve engelli olmaları nedeniyle taşıtları ilk iktisabı esnasında özel tüketim vergisinden istisna olanların, motorlu taşıtlar vergisi istisnasından faydalanmak için Tebliğ ekinde örneği bulunan "Malûl ve Engelliler Adına Kayıt ve Tescilli Taşıtlarda Motorlu Taşıtlar Vergisi İstisnası Bildirim Formu[SUP][SIZE=2]3[/SIZE][/SUP]" (Ek-1) ile motorlu taşıtlar vergisi mükellefiyet kaydı olan vergi dairesine yapacakları müracaatta sağlık kurulu raporu, araçlar için teknik belge ve proje raporunu ibraz etmeleri gerekmemektedir. Bu şekilde müracaat eden mükellefler, söz konusu formda taşıtının özel tüketim vergisinden istisna olduğunu belirtmelidir. Bu durumda, malûl ve engelli mükelleflerin motorlu taşıtlar vergisi mükellefiyet kaydını tutan vergi dairesi gerekli belgelerin birer örneğini özel tüketim vergisi istisnası uygulayan vergi dairesinden alır.

Şimdi anlamadığım ben ötv istisnasından faydalanmış bir engelli olarak vergi dairesinin kayıtlarında yok muyum? Yani yukardaki tebliğe göre söylenen belgeleri götürmek zorunda değilim sonucunu çıkaramaz mıyız? Yanlış anlaşılmasın üşendiğim için değil; konuyu anlamaya çalışıyorum.

Üst Alt