Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporumu süresi dolmadan ne zaman yenileyebilirim?

Konular
60
Reaksiyonlar
155
Raporumu yenilemek istiyorum raporun bitiş süresi 30 Eylül 2025 bu süreden önce raporu en erken ne zaman yenileyebilirim.Durum bildirir raporu vermiyor doktorlar...durum bildirir raporu alırsam psikiyatriden hemen yenileyebilir miyim? Bilgisi olan var mı?

yenileyebilirsin .iİlk engelli raporunun üzerinden 6 ay geçmesi yeterli . kaç yıllık rapordu sendeki...

@reciss,

İlk raporumum üzerinden 9 ay da geçti ama diyorlar ki sağlık kurulu bitime 5 ay kala yenileyebilirsin.Ne yapmam gerek şimdi raporum 2 yıllık süreli..

Daha raporumum bitmesine 8 aylik bir süre var psikiyatrik engelliliyim raporumu yenilemek istiyorum şimdi nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olur musunuz?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Raporu neden yenilemek istiyorsunuz,bu önemli?
Yeni bir hastalık eklemek istiyorsanız başvuru yapabilirsiniz.

Diğer

Tanı aynı ise ve aynı hastalıktan yeniden değerlendirmek istiyorsanız rapor bitimine 3 ay kala yeni başvuru yapabilirsiniz..

Herkes ne der yönetmelik ve sağlık kurulu ne der Siz ona bakın🙋

@Psikoterapi,

Bana rapor bitime 6 aydan kısa bir süre kaldiginda yenileyebilirsin.birsey yapmana gerek yok dedi şimdi 8 ay var bitime ve yenilemek istiyorum.ayni tanı ve aynı hastaliktan yeniden değerlendirilmek istiyorum evet psikiyatriye gidip tek hekim durum bildirir raporu alıp heyete girmesi uygundur yazısı alsam şimdi heyete girebilir miyim??

Aynı tanı ise alacağın puan aynı olacaktır.. erken değerlendirilmek istemem neden?

Özel değilse tanı nedir?
6 ay şartını size kim söyledi?

Doktorun sizi takip eden hekim kimse.. tekrar değerlendirmesi için heyete girmesi uygundur yazması kaşelemesi yeterlidir.

@Psikoterapi,

Tanı bipolar bozukluk tedavi ile işlevselliği kısmen duzelen yüzde 40 süreli ve ben suresize çevirmek için gireceğim heyete 6 ay şartını sağlık kurulundaki görevli söyledi.

Bipolar bozukluk işlevselliği düzelmeyen sürekli raporu almak oldukça çok zor.. yukarıdaki mesajımı güncelledim okuyun lütfen.

@Psikoterapi,

Sürekli olması için illa tedaviye rağmen düzelmeyen olması gerekir hastanın biraz aciklayabilir misiniz.Benim 3 sefer olacak rapor başvurum.

Şöyle anlatmaya çalışayım.. psikiyatri hastalıklarında sürekli raporu almak için çok uzun bir süre düzenli tedavi geçmişiniz olmalı.

Düzenli tedaviye rağmen düzelmeyen veya kısmen düzelen ,hastane yatışı uygun görülen birden fazla hastane yatışı olan hastalara heyet uygun görürse süreklidir raporu verebilir/veriliyor.

Burada illa hastane yatışı şartmı,tabiki hayır..sadece sürekli raporu almak için hastane yatışı biraz daha dikkate alınıyor.düzenli tedavi ve düzenli poliklinik kayıtları da önemli.

3.kez rapor başvurusu olacağını ilk raporun % kaçtı..kac yıllıktı bunu bilmiyorum.şuan 6 veya 3 ay önceden başvuru yapmış olsan da yine süreli çıkacaktır..düzenli kontrol ve düzenli poliklinik ziyaretlerine devam edin, rapor süresine 3 ay kala başvurunuzu yapın, muhtemelen 4.gidişinizde süreklidir diye çıkacaktır.. ama düzenli kontrol ve düzenli poliklinik kayıtları şartıyla.

İlla erkenden başvuru yapacağım diyorsan,takibini yapan hekim sizinle ilgili gerekli notu düşüp heyete girmesi uygundur demesi kaşelemesi yeterlidir.

@Psikoterapi,

Son düzenleme:
@OğuzHan112 peki raporun suresi dolmadan ve yeni başvuru hakkımız daha olmadan, ilgili hekimin not yazıp bizi heyete yönlendirmesiyle rapor yenileme yaparken farklı rahatsizliklarimizida bu yeni rapora muayene olup eklettirebiliyormuyuz? Yoksa ilgili hekim heyete yönlendirdiği için sadece o hekimin branşında mi değişiklik yapılabiliniyor raporda?
Mesela rapor suresi dolmadigi icin psikiyatri heyete girmesi uygundur diye yazdı kaseledi bizi heyete yönlendirdi yeni çıkacak olan rapor için sadece psikiyatri mi değerlendirecek yoksa farklı rahatsizliklarimizi da değerlendirtip varsa oran alabilir miyiz yeni raporda? Goz, kbb, fizik vs gibi farkli bolumleri de eklettirebilir miyiz bu yeni rapora? (Burda kafamı karıştıran ilgili hekimin yönlendirmesiyle yeni rapor çıkıyor ya farklı branşların rahatsızlıklarına da ekleyebiliryor muyuz bu arada yeni rapora. Yeni rapor cikmisken varsa diger rahatsizliklar icin degerlendirme yaptirilir mi abi?)

Heyete geleceksen ilgili branşları da gezeceksin.
Diğer şikayetlerinin ne ise onlarla ilgili değerlendirilme yapılacaktır.

En doğru karar şu anki güncel raporun süresinin bitimine 3 ay kala yeni rapor başvurusu yapmandır..8 ay var demiştin sanırım?bekleyin biraz.. bu acele neden?

Kolay gelsin🙋

@tgc44,

@OğuzHan112 yok hocam ben bilgilenmek amaçlı sordum. Soruyu soran kişi değilim.
Rapor yenileme hakkımız daha olmadan ilgili branş hekimin heyete yönlendirmesiyle yeni rapor çıkarırken. Bari yeni rapor cikiyorken diğer alanlardan da varsa rahatsizlik ekleme yaptırabilir miyim diye merak ettim. Hani ilgili hekim(psikiyatri) yönlendiriyor ya heyete süre dolmadigi icin. O yeni rapor çıkarken mesela göz,KBB vs diğer bölümlerden de yeni çıkan rahatsızlığımizida ekleyelim bari diye düşündüm olur mu diye sordum size.
Konuyu açan kişi değilim ben.

Üst Alt