Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Raporuma İtiraz Ettim ama Tekrar Sağlık Kuruluna girmek beni çok korkutuyor!?

yasmin81

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Sağ gözümde küçükken kaza geçirdiğim için travmatik katarakt yani görme yok denecek kadar olduğundan dolayı kurulda %20 engelli oranı verildi. Bir de 2017 yılından beri orta depresif nöbet tanısı ile psikiyatri tedavisi görmüş olmam, kuruldaki psikiyatrist tarafından "depresyon remisyonda" denilerek yok sayıldı.

Ben de bu süreçte gözümün durumunu kanıtlamak için Beyoğlu Göz Hastanesinden "Durum Bildirir Rapor" aldım ama bu raporda ultrason çekildiği ve gözün durumu açıkça belirtiliyor ama aslında tek gözle yaşıyor olmamın yol açtığı zorlukları yani fonksiyon kaybını kanıtlayan bir rapor vs doktordan alsam (ki bu hangi hastaneden hangi poliklinikten nasıl alınır bunu bilmiyorum) sanırım kurulda işime yarar.

Bir de psikiyatri ile ilgili olarak en son psikiyatri polikliniğinden tedavilerime dair belge talep ettim. O belgede 2017 yılından beri orta depresif nöbet tanısı ile psikiyatri tedavisi görmüş olduğum, şuanda 'karışık anksiyete ve depresif bozukluk' tanısıyla tedavi görmüş olduğum ve kullandığım ilaçlar vs yazıyor. Ama sadece tanı yeterli değil sanırım, psikiyatristimden günlük hayatımı nasıl etkilendiğine dair durum bildirir rapor istesem, kurulda işime yarar mı hiç bilmiyorum.

Açıkçası şuan ne yapacağımı hiç bilmiyorum, kafam o kadar karışık ki... Bir yanım keşke hiç sağlık kuruluna çıkmasaydım, herhangi bir engel oranı almasaydım (ki bu süreç beni duygusal açıdan çok ağır etkiledi) diyor; diğer yanım ise, sen mücadele ediyorsun, zaten istesen de gerçeklerden kaçamazsın diyor... Aman neyse ne... Bir kere girdim bu yola ama nasıl devam edeceğimi bilmiyorum..

Bu konularda bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim.

2 gözü görmeyenler zor oran alırken tek göze yüzde 40 oran zor verirler yinede umudu kaybetmemek lazım

Sol gözümde şaşılık uzak yakın her türlü görmenkaybı var yüzde 40 alamadım psikiyatri den alırsınız sanırım ama bakırköy ruh sinir hastalıkları hastanesine ni muyane olun bence

Engelli haklarından faydalanmak için raporu kullanacağım. Bir önceki kurulda psikiyatri bilgilerime e-nabız'dan ulaşırlar diye (ki bu kurula girme işleri hakkında hiçbir şey bilmiyordum) Bakırköy Mazhar Osman hastanesinde 2017 yılından beri psikiyatri polikliniğinde tedavi gördüğüme dair hiçbir belge götürmediğim için oradaki psikiyatrist de zaten doğru düzgün muayene etmediği için kurulda başhekim psikiyatriden tam oran vermek üzereyken son anda oran vermekten vazgeçti. Bu durumu psikiyatristime anlattım, psikiyatriden de oran alırsın dedi ve bugüne kadar aldığım tedavileri gösteren bir belge hazırlandı Bakırköy'de. Ezcümle, göz + psikiyatri oranı toplam 40'ı geçebilir belki diye uğraşıyorum.

Üst Alt