Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporum var ama 2. el aracımı engelli otoparkına çekemiyorum!?

Bytllaharsln

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler herkese
Ben %87 engelli raporuna sahibim. Ortopedik bir engelim mevcut değil. Ben aracımı engelli yerine park etmek istediğimde ruhsatta muafiyet yazmadığı için ya park ettirmiyorlar yada ceza yazıyorlar.
Aracım 2.el bir araç otv muafiyeti ile araç almadan biz bu ibareyi nasıl ekletebiliriiz. Yada araç kartı nasıl alabiliyoruz.
Bu karta sahip olmaz için otv muafiyeti veya ortopedik bir engelimizin mi olması gerekiyor.
Bu konuda bilgiis olan var mı? Nasıl bir yol izlenmeli.
Şimdiden teşekkürler

orası ortopedik engelliler için oluyor. Engel oranına bakmayın her hastalıktan farklı oran alabilirsiniz.
ÖTV muafiyeti ile alakası yok diye hatırlıyorum.

Havalimanlarında sorun olmuyor ama hastanelerde avm lerde ruhsatta muafiyet yok ise problem yaşatıyorlar. Cimer e de yazdım ilçe aile sosyal hizmetler müdürlüğüne de gittim kimse kesin birşey soyleyemiyor. Heryer de farklı kanunlar farklı uygulamalar oluyor.

Bulunduğunuz ilde trafik denetleme şube müdürlüğüne ruhsat, engelli raporu, 1 resimle başvurun ve engelli araç park kartı çıkarın ama öncesinde gelir idaresinin sitesi olan digital vergi dairesinden başvurular bölümünden dilekçe ile aracını engelli aracı olarak başvurun ve başvuruda raporunuzu da yükleyin böylelikle mtv den muaf olursunuz hem de araç sistemde engelli aracı olarak görünür..

Aracınızın ruhsatını engelli aracına çevirmelisiniz tahminim normal ehliyet çeşitli rahatsızlıklarınızdan dolayı yüzde 87 rapor var ortopedik olmadığı içinde ötv siz araç alamıyorsunuz bu durumda park kartı alamassınız

Üst Alt