Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporum %48. Erken emekli olabilir miyim?

BurakGüneş

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Eylül aında Göz %38/ Kalp 10/ Bel Fıtığı %7 ile toplamda %48 rapor aldım.

7600 çalışma gün sayım var. Sgk raporumu üniversite hastanesine onay için gönderdi. Deneyimli arkadaşların bilgisine ihtiyacım var.
Bu aşamada yaş beklemeden ,erken emekli olabilir miyim? Ayrıca sgk tarafından sonuçlanması ortalama ne kadar sürmektedir Hepinizin gönlünden geçenlerin olması dileği ile...

@BurakGüneş, Yeni yönetmeliğe göreocak ayından sonra engelli emeklilik daha da zorlaştırıldı eskiden Ocak ayında önce tüm hastalık oranları birleştirip rapor oranlarına göre emekli ediliyordu yeni sistem kişideki tek hastalığı baz alıyor diğer hastalıklar oranları birleştirmiyor SGK kişideki en yüksek engel hangisi ise sadece o engeli bas alarak emeklilik kararını veriyor hafif orta ağır derecede kademelendiriyor Yeni sisteme göre emeklilik zamanı dolduğunda elinizi de çok yeni rapor yoksa tekrardan hastaneye sevk edileceksiniz yeni rapor çıkartıp SGK kuruluna hastane bunu gönderecek SGK kurulu işgücü kaybı olup olmadığını belirleyecek artık kişideki İş gücü kaybı baz alınıyor bu da emekliliği daha da zorlaştırıyor aynı hastalıklardan ocak ayından önce emekli edilen bir kişi şimdiki sistemde emekli olamıyor durum bu maalesef bununla ilgili anayasa mahkemesine gidildi çıkan bu yönetmeliğin iptali için şu anda mahkeme sürecinde sonuç ne olur bilinmiyor durum bu şekilde

@mehmet-41,

Üniversite hastanesinden geçen hafta almış olduğum %48 oranındaki engelli raporuma göre emekli olabilir miyim. Çalışma gün sayım 7.600 gün
. Sgk ya raporumu teslim ettim inceleneceğini bildirdiler ortalama 45 gün sonra dönecekler

Eylül ayında aldığın raporu SGK sevk ile mi aldın bu bir ? İkincisi SGK hastaneye aldığın raporu neden göndersin? Sgknin kendi kurulunda alınıyor kararlar. Hastanede işlem biter ve SGK onay süreci başlar. Anlayamadım pek konuyu. Ayrıca tek hastalık üstünden bakıyorlar. O da çalışma gücü kaybı açısından.

Benim senden 20 gün eksik gün 7580 gün ile emekli etmemek için uğraşıyorlar tek hastalık oranım %44 ama heyet kaç yazdı inan bende bilmiyorum biraz uğraşacağım

@sslleck, Raporu Üniversite hastanesinden direk randevu alıp , muayeneler sonrasında aldım(Sgk sevki değil) aldım. Sgk ise tekrar herhangi bir araştırma hastanesine gönderip raporun değerlendirme sonucunu beklememi söyledi. Süreç 45 gün sürebilir denildi. Öğrenmek istediğim bu oranlar ve çalışma gün sayısı ile erken emekli olabilir miyim?

@güllerin efendisi, Sgk kurul sonucu geldi mi?

Üst Alt