Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu kullanım alanı sadece üzerinde yazdığı şekilde mi olur?

Mr.robot

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Engelli raporu çıkarmak için randevu aldım ve form doldurdum . Ne icin rapor istediğini yaz dediler bende aklima ötv geldiği için ötv yazdım daha sonra kurul gezerken bir doktor bu cikaracagim raporu sadece ötv için kullanabilecegimi söyledi bu doğru mu normal engelli statüsünde çalışıp erken emekli olma şansım yok mu ?

Rapor işlemi

Selam arkadaslar haseki hastanesine engelli raporu almak için başvuru yaptım bana verilen formda raporu ne için çıkartmak istediğim yazıyordu bende ötv yazdim. Şimdi ben bu raporu aldığım zaman sadece ötv için mi kullanabilorim ? Bu arada geçirdigim rahatsızlıklar lösemi ve 2 kalçamdan kalça protezi olmam. Sorum şu...

1) alacağım raporu emeklilik için kullanabilir miyim ?
2) emeklilik için kullacaksam raporu aldıktan sonra ssk için işlem yapmam gerekiyor mu ?
Şimdiden çok teşekkürler.

eğer ilk ssklı olduğunuz tarih 1 ekim 2008 öncesi ise emekli olabilmek icin vergi indirimi almalısınız ssklı calısan iseniz alacağınız rapor ile işyerinizin bağlı bulunduğu vergi dairesine engelli vergi indirimine başvurun vergi indiriminiz ve özür oranı aynı şekilde onaylanırsa emeklilik zamanı geldiğinde sgk ya giderek vergi indiriminden emekli olmak icin başvuru yapacaksınız raporunuz yeni olduğu icin kabul edilir diye düşüyorum ayrıca . 1 ekim 2008 sonrası ssklı olmuş iseniz vergi indirimi almanıza gerek yok emeklilik zamanı geldiğinde sgk hastahaneye sev ederek sizi emekli eder yani 2008 yılı öncesi sigorta olmuş biri emekli olabilmek icin tek şart vergi indirimi almak

Mehmet abi ilk işe başlama tarihim 07.04.2009 ve doğum tarihim 07.06.1991 ve daha raporum çıkmadı yarın son kez hastaneye gidip formu verecegim ama büyük ihtimal minimum %40 alacağım . Yani şimdi ben raporu aldığım gibi is yerimin bağlı olduğu vergi dairesine mi başvuracağım

1 ekim 2008 yılıdan sonra ssk lı olmus ve emekli olacaklar yani engelli calışanlar emeklilik şartları dolduğunda sgk'ya basvurarak emekli olacaklar sgk'bu kişileri hastahanye sevk ederek tekrar rapor aldırarak emekli edecek yaniz siz vergi indirimi alırsanız emeklilik zamanı geldiğinde kurum hastahaneye sevk ettitrip emekli edecek alacağınız vergi indirimini işverene bildirip az miktarda maaşınıza faydası olur o kadar 2008 öncesi ssklı olmuş kişiler muhakkak vergi indirimi almalı alan arkadaşlar emekliliği elde etmiş demektir

Mr.robot senin ötv dediğin şey araba almak içindir 2008 önce SGK varsa vergi indirimi rapor alman gerekir emeklilik için

Valla ustam açık konuşacağım ben pek bu işlerden anlamam ve anlamakta da çok zorluk çekiyorum açıkçası bunun için özür dilerim bana daha net bir cvp verirseniz sevinirim. Ben engelli raporu alip erken emekli ve ötvsiz araç almak için başvuru yaptım 1 haftaya kadar raporum çıkar elime gelir şimdi ben bu alacağım raporla normal sskli calismaya devam edip ilerde emekli olur muyum ve raporum çıktığı zaman otvsiz indirimden yararlanir miyim

Hayır bu raporla emekli olacaksınız diye bir garanti yok. Yukarıda Mehmet arkadaş da söylemiş sizin emekliliğinizde vergi indiriminin bir fonksiyonu yok.
Şartlarınız oluştuğunda kurum sizi hastaneye sevk edecek, elinizde mevcut raporunuzu istese dahi o raporu emeklilik açısından tekrar değerlendirecek.
ÖTV indirimine gelirsek:
Raporunuzda alt/üst ekstremite kısıtı şeklinde bir tanı ile birlikte ''H sınıfı ehliyet alır otomatik vitesli/özel tertibatlı araç kullanır'' şeklinde bir ibare olursa ötv muafiyetinden faydalanarak araç alabilirsiniz.
Yok yukarıdaki şekilde bir ibareye ihtiyaç duyacak bedensel engel tesbit edilmezse rapor oranınızın %90 ve üzeri olması gerekir.

Teşekkür ederim peki ben erken emekli olabilmek için nereye basvurmaliyim

Doğum tarihini,
İlk sigorta başlangıç tarihini,
hangi statüde çalıştışını (ssk, emekli sandığı, bağkur)
Kamu / Özel
bu bilgileri bir yaz.

İlginden dolayı teşekkür ederim ufuk abi
İşe başlangıç tarihim yani ilk sigorta girişim 07.04.2009 dogum tarihim 07.06.1991 meslek olarak kuyumcu olarak çalışıyor görünüyorum ama aslinda çalışmiyorum sadece ssk primlerim sirket uzerinden ödeniyor yani özel sektörde çalışıyor görünüyorum. Ufukalp

Son düzenleme:
Üst Alt