Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu iptali mümkün mü?

Konular
21
Reaksiyonlar
4
Herkese hayırlı akşamlar. Bir akrabam %40 gözden engelli raporu aldı. Şu an için gözleri iyi. İptal etmek için itiraz etse sonuç alır mı? İptal etmek istiyor.

Yeniden heyete girip tekrar rapor almalı.

AliKoçFB
Yeniden heyete girip engelli raporu başvrusu Yapsın,durumu düzeldiği için %40 oranından daha düşük bi oran verilecek verilen rapor %40 dan düşük olduğu için önceki raporu sistem tarafından iptal edilecek

Sürekli rapor iptali

Herkese merhaba. Bir arkadaşım geçen sene gözden %40 rapor aldı. İyileşmesi söz konusu. Bu bağlamda rapor iptali mümkün mü ? Yani % 0 ihtimali var mı?

AliKoçFB
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE gidip iptal dilekçesi vermesi gerekiyor
Rapor sürekliyse ve %40 altına düşerse ömür boyu sıkıntı yaşar
yok egerki rapor süreliyse rapor süresi bittikten sonra otomatikmen sistemden düşer

Raporu sürekliymiş. Ama ömür boyu ne sıkıntısı olabilir ki ?

raporu hiç bir yerde kullanmazsınız olur biter

Normal bir işyerinde çalışabiliyoruz mu? Yani normal işçi olarak

Akraban yaşlı ise kafa yorma
genç ise engelli kadrosundan yararlanamaz
Normal insan statüsünden yararlanır
Yani engelli bir insanla normal insanı bir tutmak sence Nasıl olur

Sürekli rapor aldığımız rahatsızlık düzelirse sonuç ne olur?

Arkadaşlar geçen sene %40 oranında sürekli rapor aldım. İyileşme var haatalığımda. Alınan rapor süreliye mi düşer yoksa %40'ın altına düşerse rapor tamamen iptal mi olur?

AliKoçFB

rahatsızlığın veya rahatsızlıkların nelerdir? nasıl %40 aldın onu detaylıca söylemelisin. iyileşme gösteren hastalığın nedir? hangi seviyedeydi şimdi nedir? bu bilgileri verirsen yardımcı olacak arkadaşlar çıkacaktır. ama senin yazdığın kadarı ile sadece alacağın cevap, süreli rapor vermezler rapor oranın %40 altına düşer ve engelli haklarından artık yararlanamazsın olacaktır.

Ben gözden aldım. Konjenital glokom +miyopi. Sağ:0.2-1.75 Sol: 4 metreden parmak sayıyor şeklinde aldım.

Şu an sol gözüm iyi. Doğuştan Glokom hastalığı var.

@emininceoglu,

Aldığınız rapor ile atanmadıysanız aynı şeyler sizin içinde geçerli. Eğer o rapor ile atandıysanız iptali olması halinde ilerde sorun yaşayabilirsiniz.

Göz ike ilgili olarak tedaviyle düzelecek bir rahatsızlık için kolayına % 40 rapor verilmez. Illaki ya göz tansiyonu vardır, ya retinal bir durum vardır yani mutlaka bir sebebi vardır calıştırılabileği iş alanlarında iş yeri hekimi görüş ve onayına bağlı olarak engelli kadrosu dahilinde çalışır sürwkli raporu tedVi ile iyileşecek dyrum için vermezler ulke genelinde tedavinin yapılabildiği göz egitim araştırma hastanesine sevk ederler

Arkadaşlar engellilik sadece devlet memurlugu ile alakalı bjr durum değil bunun özel sektör çalışanı var bağkurlusu var çifyçisi işsizi var. Neden her konuya sadsce atanmışlar varmış gibi cevap yazıyorsunuz siz azınliksınız ya... bi durun onsanlar gercekten ekmek derdinde olarak buraya bu konuları yazıyorlar herkes sizin gibi 65K maaş almıyor her ayın 15 inde. Herjesin kamu memurluk özlük haklarına sahip olmadıgını artık bir zahmet fark edin

Son düzenleme:
Bir kere fişlendikten sonra iptali mümkün değil.

Üst Alt