Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu ile engelli araç kullanma raporu farklı mıdır?

karamazof

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;Benim 2000 yılında Ankara Numune hastanesinden almış olduğum %40 engelli raporum mevcut.Almış olduğum ehliyette B sınıfı

Şimdi ehliyetimi H sınıfına çevirmek vergi indiriminden yararlanarak bir araç almak istiyorum,fakat çelişkilerim var.

1-H sınıfı ehliyet almam için yeniden Rapor almama gerek varmı?
2-Alacağım rapor benim engelli raporumu değiştirirmi(Emeklilik için vergi indirim muafiyetim olmadığından kurumumla sıkıntı yaşıyorum)
3-Sol ayağımda kısalık olduğu için rapora sadece Otomatik araç alabilir, H sınıfı ehliyet alabilir ibaresimi koydurmak gerekir,bunu bizim isteğimize göremi yapıyorlar?

Bu konularda beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim...

öncelikle h sınıfı ehliyet için rapor alıp bir sürücü kursuna gidip sadece direksiyon sınavına girip ehliyetini h sınıfına düşüreceksin . Ayagının kısalıgı için vergi indirimi almanın yollarını bu hükümet kapattı 0 u koltuk degnegi ile gelene bile vermekte naz yapıyorlar indirim işini vergi indirim işini unut haa ehilyet için rapor alırken dikkat et tertibat işini not düşür

1- Evet

2- 1 ekim 2008'den önce sakat statüsünde memur olmuşsanız, şimdi alacğaınız raporunuzdaki oran ne olursa olsun emeklilik açısından bir risk oluşturmaz.

3- Raporda sol bacağınızda hareket kısıtlılığı olduğu tanı olarak belirtilmeli ve "otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi yer almalı. Bu raporla sürücü kursuna yazılıp B sınıfını H'ye dönüştürmelisiniz.

Bülent bey teşekkürler;fakat sadece otomatik araç kullanabilir ibaresi eklendiği zaman rapora MTV ve ÖTV den indirim sağlamaya yeterli olurmu?

Birde bu rapor ;almaya çalıştığım ve emekli olmama neden olacak %40 engelli raporumu etkilermi?'2000 yılı öncesinden bir raporum var %40 ve geçersiz şu anda.Bu nedenle vergi indiriminden yararlanamıyor ve emekli olamıyorum malesef.Raporların tek sistemden görüneceği gibi bir durum var sanırım.ne dersiniz?araba için alacağım rapor ile engelli raporu farklımı?

Sol alt ekstremiteden kısıtlılığı olanlar salt otomatik vitesli aracı ötv-mtv istisnası ile alabilirler

Araç/ehliyet için alınan rapor ile emeklilik için alınan rapor farklıdır. Ama her iki konudaki değerlendirmenin olduğu rapor da mümkün. O zaman rapor her iki iş için de kullanılabilir.

Üst Alt