Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu ile emeklilik raporu artık farklı, değil mi?

Tanı listesinde yoksa hastalık oranında çoklu olmadısininda hiçbir önemi yok SGK hastalık listesi ni kontrol ediniz
Hocam yalnız bu Sgk hastalık listesinde de sorun var. Yani remisyonda olan hiçbir onkoloji hastasına emeklilik hakkı tanımıyorlarsa, başvuruyu değerlendirdiği zaman listede hastalığın yok diiyor diyelim ama sonuç olarak bi hastalığımız var, mevcut hastalığı işgücü kaybı bakımından değerlendirince bir işgücü kaybı oranı vermiyor mu ? Biz değerlendirdik sizin işgücü kaybınız % 39 demeyecekler mi ? Yani listede var listede yok diye keskin bir ayrım mı yapılacak. Bazı hak sahipleri itiraz edecektir bu insanlar neye göre itiraz hakkını kullanacaklar. Bu uygulama prim günü ve yıl şartını doldurmuş insanların emeklilik hakkını gasp etmek resmen ya. Bir onkoloji hastasına 60 yaşına kadar kim iş verecek.

@ucuncubahar,

Arkadaşımız, emeklilik ile ilgili sormuyor. Engelli raporu baltzhar formülüyle mi yani eskisi gibi devam ediyor mu diyor. Ben de ona cevap yazdım. Tabi ki emekli olmak isterseniz son altı ay içerisinde alınmış rapor üzerinden SGK iş gücü kaybını hesaplayip sizi emekli ediyor veya etmiyor. Ancak rapor üzerinde tüm veriler olmalı .

@Chucky859

Rapora başvurduğun hastane SGK'nın yetkilendirdiği hastanelerden biriyse (Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şehir Hastanesi, Üniversite Hastanesi) raporu aldıktan sonra 6 ay içinde emeklilik için kullanabilirsin.

------

Herhangi bir nedenle Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şehir Hastanesi ya da Üniversite Hastanesinden alınmış engelli raporunu üzerinden 6 ay geçmemişse emeklilik başvurusunda kullanabilirsiniz.

yukarıda biri SGK ara karar verebilir demiş, böyle bir olasılık SGK nın kendi sevk ettiği hastane içinde geçerlidir.

SGK nın ara karar vermesi raporu kendin alman ya da SGK nın hastaneye sevki ile alakalı bir durum değil, hastaneden aldığın rapordaki eksik bilgi, belge, tahlil vs ile ilgilidir.

------

Elinde son 6 ay içinde alınmış Sağlık Kurulu raporu var ise ;
İster SGK ya gider yeniden hastaneye sevk istersin,
İstersen de elindeki rapor ile başvurunu yaparsın.

Seçim tamamen sana kalmış her iki yolda mümkün ve geçerlidir.

@Caan1, inanın en az sizin kadar tepki gösteriyorum ama gel islemleri kime sorduysak ilgili düzenlemeler gösteriyor ki 2021 yılından sonra çıkan düzenlemede 2008 ekim sonrası SGK girisi olan emekli olmaya çalışanlarda bu sıkıntıların yaşandığını simdi düzenlemenin daha kapsayıcı degil aksine daha daraltıcı olduğunu görüyoruz temenni ederim ki insallah oran 40 üzeri hastalıktan tek konu o olsa şartları olmasa mükemmel olurdu lakin süreç bize bu tip engelli arkadaşların durumunu gösterecek insaallah ben yanılırım

@barcan88

İyi de ben arkadaşına cevap vermemişim, arkadaşına başkaları zaten cevap yazmış.

Benim cevap verdiğim kişi : murat086754

murat086754 ün sorusunu tekrar okuduğunda yazdığım cevabın doğruluğunu göreceksin.

@ucuncubahar, SGK ara karar verebilir derken keyfi verebilir denilmek istenmiyor dikkatinizi cekerim orada ara karar gerekçeleri olabilir genel bir söylem bu bakın son 6 ay içinde rapor alan burada 3 4 kişinin son durumu suanda ara karar ile ilerliyor ki arkadaşlar oradan hastaneye gitmiş muayene olmuş suan ara kararın sonucunu bekleyen kişiler bu bekleyen kişilerin raporlari ilk başvuruda son 6 aylık olduğunu da belirteyim ,
Evet işlem yapabilirler son 6 aylık rapor ile sonuçta duzenlemede bu var ama genel görüntüleri ara karar çıkarmaları oluyor ki riske girmek istemiyorlar bunu ara karar alan kişiler ile konuşmuştuk kendisi şaşırdı yanı KBB raporu var ara karar çıkmış gerekçesine gülersin yok ayakta duruyor mu yok implant icin uygun mu zaten süresiz geçmiş raporlari ile bu kişinin engeli dogustan implanta uygun olmadığı denge sorunu olmadığı son 6 aylık raporundan anlaşılır illa detayları en ince ayrıntısına kadar hastane belirtmez SGK işi yokuşa sürüp son 6 aylık raporu yeni duzenleme risklerine karşı ara karar çıkarıp sevk yapabiliyor

Ara karar vermeden son 6 aylık raporları kabul etmesi SGK sağlık kurulunun pimpirikligine bağlıda olabilir yok ben su detayları da bilmek istiyorum demesi gibi mesela bazıları da ayan beyan ortada deyip değerlendirmesini yapar tanıyı koyar geçer bölgelere göre değişiklik gösterebilir

Son düzenleme:
@Manemm

bana bir şey ispat etmek zorunda değilsin.

İster SGK ya gider yeniden hastaneye sevk istersin,
İstersen de elindeki rapor ile başvurunu yaparsın.

Seçim tamamen sana kalmış her iki yolda mümkün ve geçerlidir.

25 Aralıkta kendi isteğiyle engelli raporu alıp tam da bugün emekli olmuş biri olarak son 6 ay içinde alınmış konusu ne olursa olsun raporları gönül rahatlığıyla emeklilikte de kullanabilirsiniz.

@ucuncubahar, kimseye birsey ispatlamıyoruz arkadaşa sevk olabilirsin de kabul edilebilir de diyoruz olasılıkları ve olanları konuşuyoruz cok Kaba ve kendini begenmis gibi davranma birisi soyle demiş diye bilmişlik yapıyorsun açıklamasını yapıyoruz birisi izah etmeye çalışırken alıngan tavırlar sergilemen hoş degil birisine yardımcı olmaya çalışırken sen ordan ispatlamak derdine düştüğümüzü sanıyorsun ?

@Manemm

Yarım yamalak bilginle insanları yanlış yönlendirmen beni rahatsız ettiği için olabilir mi ?

"Elinizdeki raporla başvurunca SGK ara karar veriyor, işler uzuyor" diyen sensin,
Bunla ilgili var mı kaynağın kaynak forumdaki 3 4 kişi.

Ben sana SGK sitesini kaynak veriyorum. Maluliyet İşlemleri Yönetmeliğini kaynak veriyorum.

Az bilginle insanları yanlış yönlendirmekten vazgeç! Bilmemek değil öğrenmemek ayıp unutma...

Maluliyet Tespit İşlemleri

@ucuncubahar, terbiyesizlik yapma üslubun yok ara karar yeni rapora rağmen verilmiş mi ? Verilmiş boş konuşma ortada var olan vaka var lak lak yapıyorsun elindeki kararla ara karar verilmiş olmuyormu bilgi toplumdan edinilir çöpten edinilmez var olan olaylar üstünde bir baska insanlara yardımcı olmak senin zoruna niye gidiyor biz adama burada boyle duruma hazırlıklı olması ona göre plan yapmasından bahsediyoruz belki hersey senin zoruna gidiyorsa neyapalim !

Maluliuet tespit islemleri evet yok mu diyoruz olması gereken bu diyoruz bilmiyormuş gibi konuşuyorsun zaman zaman SGK nin işi yokuşa sürdüğü mevzuata aykırı sekilde ara karar çıkarmasına ne diyeceksin gerekçesini okurdun mu özelden konuştuğum kişiler var sen ne biliyorsun soyle ? oradan yarım yamalak zekanla anlamıyorsan sanada birsey ispatlamak zorunda değilim !

Boyle nezaket yoksunu insanların mevzuat amiri gibi davranması kadar aciz birsey yok !

Son düzenleme:
Üst Alt