Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu ile emeklilik raporu artık farklı, değil mi?

nurullah gülgün

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
8
Arkadaşlar merhaba
Herkesin bildiği üzere yeni yasayla 2008 sonrası vergi indirimli emeklilik kaldırılıp, yerine çalışma gücü kaybına göre emeklilik sistemi getirildi.
Sorum şu; Engelli raporu içinde sistem bu şekilde mi ilerliyor? Yoksa eskisi gibi Baltazar hesabına göremi?
Teşekkürler...

Anladığım kadarıyla engelli raporu almam için iş gücü kaybına bakılmıyor. Yani eski sistemdeki gibi bir kaç hastalığın toplamı baltazar hesabına göre hesaplanıp engel oranı belirlenerek engelli raporu çıkarılıyor doğrumu?

@nurullah gülgün,

önce bir hastaneden kurul randevusu alıp sgk ya gidiyorsunuz sgk sizi randevu aldığınız hastaneye sevk ediyor ordan en az 7 branş ı gezip durum bildirir yani iş gücü kaybı oranı alıyorsunuz, bu size bildirilmiyor sgk ya online olarak gönderiliyor, tek branştan yuzde 40 ve uzeri alıp ek 1 de bulunan bir hastalığınız varsa sgk böle sağlık kurulu aldıgınız bu rapora göre degerlendirme yapıyor, oranızı duşurebilir onaylayabılır yada başka hastaneye sevk edebilir, tek sıkıntı insiyatıf kullanıp keyfi karar verip vermeyecekleri

Kardeşim DURUM BİLDİRİR SAĞLIK KURULU RAPORU mu bu dediğin?

evet durum bildirir sağlık kurulu raporunda iş gucu kaybına oranı belirleniyor, sonra da tekrar sgk bölge sağlık kurulu bu raporu inceliyor

Bu "DURUM BİLDİRİR SAĞLIK KURULU RAPORU" normal ENGELLİ RAPORU DAN FARKI VARMIDIR?

DOĞRUSU NEDEN BU?

Bu bahsettiğüniz emekli olmak için değilmi? Ben emekli olmak için sormuyırum. Engelli raporu alacam sadece.

Hımm pardon yanlış oldu sanırım kardeş?

merhaba, ilk önce rapor alsak daha sonra sgk ya gitsek olur mu ?

Bu bahsettiğiniz emekli olmak için değilmi? Ben emekli olmak için sormuyorum. Örnek vermek gerekirse; engelli raporu alıp otobüse bedava binmek istiyorum😀 Bunun için iş gücü kaybınamı bakılıyor? Yoksa birden fazla hastalık toplamınamı?

@nurullah gülgün,

Engelli raporu aynen eskisi gibi. Engelli raporu ile emeklilik için işgücü kaybı tespit işlemlerini karıştırmayalım. İkisi apayrı şeyler.

Eskisi gibi birden fazla hastalık dikkate alınıyor. Toplama değil de belli bir formülle hesaplanıyor.

@murat086754

Raporu alacağınız hastane SGK'nın yetkilendirdiği hastane olması şartıyla, olur.

Üniversite Hastaneleri, Şehir Hastaneleri, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri SGK'nın yetkilendirdiği hastaneler.

@nurullah gülgün,

SGK ile alakasız bir şekilde normal hastaneye erişkin sağlık kuruluna rendavu aliyorsunuz oradan bölümler olan bir dosya ile bölümleri hastalığınızın ( engelinizin ) oldugu branştan muayene olursunuz normal sekilde oranli engelli raporu alırsınız bu rapor size engelli kartı , su indirimi , Telekom indirimi vs gibi bir cok kurumda indirim hakkı elde etmenize olanak sağlar ve raporunuz 90 üzeri olursa vergi indirimi icin sağlık kurulu erişkin bölümüne belirterek müracaat etmeniz gerekmektedir diğeri icin engelli kartı diyerek müracaat etmeniz yeterli başvurduğunuz hastahanenin sağlık kuruluna geçmiş olsun

@ucuncubahar,

SGK değil, sağlık bakanlığı ve çalışma bakanlığı tarafından "engelli sağlık kurulu raporu" vermeye yetkilendirilmiş hastane.

Hastaneden alacağımız raporu neden bize vermeyip direk SGK'ya yolluyorlar ki ? Ne yani SGK'da işimizi gördük görmedik heyet raporunu alamayacak mıyız ?

@Arazi,

son 6 ayda alınmış yeni raporunuz varsa direk ssk ya gideceksiniz onların kurulu belirleyecek çalışma gucu kaybını, eger eski raporunuz varsa sgk nın sevk ettiği hastane size çalışma gucu kaybının oranını vererek durum bildirir raporu hazırlayacak bu rapor medula sistemiyle sgk ya iletilecek, yani oranı ögrenmek için sgk ya başvurmanız gerek

@ucuncubahar, @olgunbodur, @Arazi,

Arkadaş emeklilik ile ilgili işlem icin demiyor sadece engelli raporu çıkarmak istiyor engellik haklarından yararlanmak istediğini söylüyor SGK uzerinden yürüyen işlem engelli emekliliği
Vergi indirimi devam ediyor sadece maaşa yansıyor vergi indirimi ile emeklilik olmuyor arkadaşta maaşına katkı olsun diye vergi indirimi Telekom indirimi engelli kartı engelli hakları indiriminden faydalanmak istiyor zannedersem o yuzden boyle bir soru sordu bende üstte direk hastaneden amacina yönelik erişkin sağlık kurulu raporu almasını söyledim

Kendisi ilk mesajda emeklilik çalışma gücü kaybına bakıyor yeni engelli raporundada mi buna bakılıyor demiş izah edilmesi gereken konu çalışma gücü kaybı ve engelli raporu iki ayrı şeyler engelli raporunu hastaneden engelli olan kişiler alır çalışma gücü kaybı diye birsey olmadığını oran raporu olduğunu belirttik diğeri sadece engelli emekli olmak isterse o zaman çalışma gücü kaybına bakılır demek istiyoruz

Bugün engelli raporuna başvurdum..kamuda memur olarak çalışıyorum. Şimdi benim bu alacağım raporla erken emeklilik için başvuru yapamıyor muyum?

@Chucky859, malesef yeni rapor ile yapabilsenizde ara karar sevk olursunuz engelli raporu olan bu rapor mevcut engelli haklarında is görebilir vergi indirimin den yararlanabilirsin maaşına cok cüzi katkısı olur çerez parası kadar diger engelli indirimlerinde geçerli olup emeklilikte SGK senin yeni raporunda olsa genelde ara sevk yapabilir kendi sevk ile sonuç raporu istiyor

Sunu söyleyeyim SGK son 6 aylık raporu kabul ediyorum deyip alıp ara karar çıkarttığını gordum çoğu kişiden belkide işleme alabilir cok zor ihtimal

@Manemm,
Bizde vergi indirimi olmuyor..kamudayım ben..ara karar çıksa da önemli olan oranımı düşürmesin sgk

@Chucky859, orandan cok tek hastalık tanı listesinde var olup olmaması önemli sartlari taşıyorsan emekli etmeme gibi ihtimalleri olamaz

Engelli raporu tek veya çoklu hastalık olabilir ama durum bildirir de çalışma gücü kaybı çıkması için en az tek hastalıktan 40 Alman gerekiyor hepsi bu

Üst Alt