Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporu ile araç alımı için nasıl bir yol izlenmeli?

mahsen

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merhaba,
belki bu konu sürekli soruldu cevapta verildi fakat kafa karışıklığını gidermek amaçlı sorum olacak.
benim 2007 yılında alınmış %75 sürekli engelli raporum mevcut. Cok öncelerden alınmış b sınıfı ehliyetim de var.fakat ben simdi bir araç almak istesem ben değilde bu aracı eşim kullanabilirmi? Öncelikle nasıl bir yol izlememiz gerekir.?
bazı yerlerde duyuyorum engelli aracı alınıp 3.dereceden yakınları kullanabı
iliyor diye.aracı alıp beni bir yerlere götürmesi ve kendisininde kullanabilmesini İstiyorum bu mümkün müdür? Bu konuda gercekten net olarak napacağıma dair yardım yorumlarınızı bekliyorum .

Şimdiden teşekkür ederim

mahsen

Araca donanım takarken orijinalde bir eksiltme olmayacağı için, evet, aracınızı eşiniz kullanabilir. Bunun için TSE'de bir işlem yapacaksınız: http://www.engelliler.biz/forum/oze...bilmesi-icin-prosedur-nasil-tamamlanacak.html

Yalnız, bunun olabilmesi için sizin var olan B sınıfı ehliyetinizi B-engelli sınıfına dönüştürmeniz gerek. Araçta size uygun donanım da olmalı sonrasında.

Siz hiç bulaşmak istemezseniz, sadece eşiniz kullansın derseniz, bu durumda rapor oranınızın %90 ve üzeri olması gerekir.

Üst Alt