Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli plakalı olarak alınan 2. el aracın satısı için 5 yıl beklenir mi?
Mhrb arkadaşlar
Merak ettiğim bir konu var 2 el olarak alınan engelli plakalı aracın satışı için muafiyetli alınan sıfır araçlardaki gibi 5 yıl satamama durumu varmıdır.Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim tsklr
ÖTV istisnası ile alınmışsa ve 5 yıl şerhi varsa, araç el değilitirse de bu 5 yıl süresi geçerlidir. Ama araç alırken ÖTV istisnası söz konusu olmamışsa, tabii ki satış için hç bir süre kısıtlaması da olamaz.
ötv si ödenerek alınan engelli plakalı aracın satımı
Merhaba
Benim sol kolum ampute bilindiği gibi bu durumda olan engelliler ÖTV muafiyeti alamıyor.Ben 3 yıl önce ötv sini ödeyerek aldığım engelli plakalı aracımı 5 yıllık süre dolmadan satmak istiyorum(MTV den muaf) bu konuda herhangi bir engel varmı birde aracı satabilirsem tekrar yeni bir araç almak istediğimde(muafiyetsiz) 5 yıllık sürenin dolmasını bekleyecekmiyim.
tsklr
Araç alımında vergi avantajı yoksa, alım-satıma dair de hiç bir kısıtlama olamaz. Dilediğiniz zaman dilediğiniz kişiye satışını yapabilirsiniz. Dilediğiniz zaman dilediğiniz aracı satın alabilirsiniz.
Hayır, ötv avantajından yararlanılmamışsa 5 yıllık süre kısıtlaması da olmaz. İstediğiniz zaman istediğiniz aracı alır istediğiniz zaman satabilirsiniz
Merhabalar. 2. el engelli birinden ÖTV istinası araç alındığında 5 yıl süre nasıl işliyor. İlk sahibinin süresi mi geçerli yoksa süre 2. el alan kişi için sıfırlanıp tekrar 5 yıllık bir süre mi başlıyor.