Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli plakalı aracımla park cezası yedim.Cezanın iptalini talep etme hakkım var mı?

kunta

Aktif Üye
Konular
158
Reaksiyonlar
5
arkadaşlar engelli plakalı aracım ile hava alanında herkezin park ettiği yerde 10 dk bekledim diye polis ceza kesti engelli aracı oldugunu valiliğin genelgesi oldugunu söyledim ama bana işimi öğretme 2 madden daha ceza yazarım çek git diye komik bi cevap verdi ve cezayı kesti bu cezayı iptal ettiremezmiyim nereye nasıl başvurabilirim dilekçe örneği varmı teşekürler saygılar.

maalesef cezayı ödemek zorundasın banada polis inat olsun diye yazmıştı kuzu kuzu ödedim

Yapacak bişey yok ödeyeceksin iptali olmaz ama yazmaması gerekti çünkü benimde başıma gliyor ama yazmıyorlar diyer araçlara yazıyorlar yada bulundukları yerden kaldırıyorlar ama engellil olduğumdan sizin araç kalsın diyorlar

Mecbur ödetiyorlar, faizlenmeden öde istersen..

nedense genç polis adayları cezaları yazıyor orta yaştaki memurlar yazmıyor hepsini aynı kefeye koymayalım anlayışlı olanlarıda var olmayanlarıda var ama bana ceza yazdıklarında ödemeye gittiğimde polis memuru neden ceza yazmışki yazmayabilirdi diyebiliyor

Arkadaşlar polisimizi anlamak lazım onlar akşama kadar kaçtane sorumsuz sürücülerle uğraşıyor sadece biz değiliz adam park alanına para vermemek için geitirip saga sola koyuyor senin benim gibi özürlüde gideceği enyakın yere koymak istiyor polisimizde sinir stres dolu oluyor ve ceza yazıyor

savcılığa verme hakkımız olmalı..?

Sevgili kardeşim,

Oturanboğa’nın bahsettiği genelgenin bir çıktısını her zaman yanımda taşır ve yol üzerine park ettiğimde de bu genelgeyi ön cama koyarım. Hatta park kartı olanların da park hakkı olduğuna dair kısmın yazı boyutunu büyütüp kırmızı renge boyamış durumdayım ki dışarıdan bakıldığında hemen göze çarpsınve rahatlıkla okunabilsin.

Benim arabamın plakasında aracın sakatlara mahsus bir araç olduğuna dair işaret yok zira sol ayak sakat sağ ayak sağlam olanlara yakın zamana kadar bu plaka verilmiyor idi. Ama benim de geçen sene nisan ayından itibaren plakama bu işareti koyma hakkım oluştu. Lakin ben plaka değişikliğine gitmedim,vergilerimi tıkır tıkır ödüyorum zira otomatik vitesli arabamı gerektiğindeçocuklarım da kullanıyor. İstanbul büyükşehir belediyesinden ve sakatlar federasyonundan aldığım park kartlarım var ve arabayı ben kullandığım zamanlar bu park kartlarını da genelge gibi ön, arka ve yan cama koyarım.

Plakamda özürlü işareti olmamasına ve yola sadece bu kartlara istinaden park ediyor olmama rağmen çok şükür polisten bu güne kadar park cezası yemedim.Bursa’da mesela trafik polisinin gözünün önünde arabayı yola park ettim ve polis kartı görünce ne kadar süre kalacağımı sordu ben de kendisine süremin 15 dakika olduğunu bildiğimi ama sakıncası olmaz ise yarım saat kalıp kalamayacağımı sordum ve polis de sıkıntı olmayacağını ifade etti. Keza Fındıkzade’de tıbbi bir merkeze tahlil için gittiğimde arabamı yine yol üzerine bıraktım ve işim bitip de arabamın başına döndüğümde (ki süre 10 bilemediniz 15 dakikadır) polisin arabamı çekme hazırlığı yaptığını gördüm. Park kartlarımın ve ilgili genelgenin ön ve arka camlarda bulunduğunu belirterek arabamı çekemeyeceklerini ifade ettim ve bunları görmediklerini!!!!! belirterek arabamı çekmediler.

Bursa’da, İstanbul’daki İspark gibi, Bursa belediyesi de BURBAK adındaki şirketi ile yolları ve sokakları haraca bağlamış, Deli Dumrul gibi arabasını durdurandan para tahsil ediyor. Bana da toplamı yedi lira tutan iki makbuz kestiler. Ben de kendilerine elektronik ortamdan ağır bir dilekçe yollayarak bu haracı kendilerine ödemeyeceğimi, genelge ile, bazı istisnai mahaller hariç olmak üzere, bana istediğim yere park etme hakkı verildiğini, özürlülere mahsus park kartı olan araçların da sakat aracı sayıldığını ifade ettim. Bana verdikleri cevapta park cezasını sildiklerini bildirdiler ancak bundan böyle sakatlara mahsus park yerlerine park etmemi istediler.

Netice itibariyle sorun çıkartan bir polis arkadaşımız ile dalaşmanın gereği yok, anlayışla ve tatlı dille mesela rahatlıkla halledilebilir. Ancak park süresini aşmadığımız durumlarda mevzuatı bile bile park cezası kesilmiş ise,kısacası haklı isek, kesinlikle kesilen cezaya usulünce itiraz yapmalıyız. Bildiğiniz gibi İstanbul’un neredeyse hemen hemen her sokağında, her caddesinde MOBESE sistemine dahil kameralar mevcut. Hele hele havalimanı bölgesinde her santim bu kameralar vasıtası ile izleniyor. Park ettiğimiz alanda ne kadar süreden beri durduğumuz, park süresini açıp aşmadığımız, polisimizin cezayı haklı olarak kesip kesmediği kameraların incelenmesi sonucu rahatlıkla tespitedilecek şeyler. Devlet almasına alır ama vermesine gelince kolay kolay vermez.Bu gerçeğe rağmen haklı olduğumuz durumlarda yani haksız yere park cezası yediğimiz durumlarda ben eminim ki bu cezayı rahatlıkla geri alabiliriz yeterki usulünce hareket edelim. Belki alması zaman alır ama önemli olan haksızlığakarşı çıkmak değil midir?

slm arkadaşlar ben Kayseri de cadde üzerinde trafigi engellemeyecek bir şekilde 08/2011 tarihinde engelli plakalı aracımı 10 dk park ettim yalnız engelli park yeri olan yerde normal bir araç park etmiş bende onun aracının önüne çektim.
10 dk sonra aracımın yanına geldigimde trafik polisi bana aracını hemen ordan çek dedi ve bende plakamı göstererk ve park yerindeki aracın plakasını gösterdim sonra polis bana ukala bir şekilde el işareti yaparak hadi çek çek dedi ve trafik cezasını bn gittikten sonra plakaya yazmış.
1 hafta içinde ceza evime geldi bende gittim bu cezayı ödedim fakat haksız bir ceza oldugunu bildigim için engelli aracımın trafigi engellemiyecek bir sekilde 15 dk boyunca park edebilecegimi bildigim için ve bu genelgeyide bildigim için Kayseri Trafik Denetmleme Müdürlügüne gittim bu konuda bilgi istedim fakat bana mahkeme yolunun açık oldugunu ve itiraz edebilecegini söylediler.
bende bunun üzerine valilige gittim ve genelgeyi sordum genelgeden haberdar olmadıklarını ve durumun iyi ise ugraşma öde cezayı dediler (valinin sekreteri söylüyor bunu)
ben de bunun maddi durumla alakası olmadıgını haksız yere kesilen cezanın ve hakkımızı gasp ettirmemek ve böyle ukala polis memurlarının bilgilendirilmesini , kanunları ugulamasını amaçladıgım için mahkemeye itiraz ettim.

bunun sonucunda hakim haklı olarak benim itirazımı kabul etti ve trafik cezasını iptal etti ve bu mücadelemde galip geldim.

sizin de hakkınızı aramanızı böyle sorumsuzluklara göz yummanızı istemem. (mahkenin itiraz karar belgesi elimde bulunmaktadır. sonuc kayseri/2.Sulh ceza mahkemesi)

Güncel bilgi için teşekkürler Muhammed bey.

Değerli arkadaşlar trafik cezası konusunda bende 18.11.2011 tarihinde çalıştığım kurumun ara sokağında bulunan yere % 90 Engelli oğlumun adına aldığım aracı park ettim oğlumu rehabilitasyon merkezine bıraktım iş yerine uğramam gerekiyordu 10 dk içinde geri döndüğümde arabanın yerinde olmadığını gördüm ve trafik şube müdürlüğüde yanı başımızda yetkili trafik amirine sordum arabam yok her halde ekipleriniz tarafından çekilmiş baktılar gerçekten öyle bende bu araç engelli aracı kısa süreliğine park yapma olanağımız var neden böyle yapıldı diye sordum görmemişlerdir yoksa çekilmezdi dendi bende yardımcı olun oğlum yatalak eve götürmem gerekiyor bana söylediği gidin beni söyleyin çekici parası alınmasın bende zaman kaybetmeden arabamı almaya gittim bana söylenen ben anlamam makbuz kesilmiş 60 tl çekici 10 tl park ücreti var vermeden olmaz tekrar trafik şubeye geldim ilgili amire sordum bana olan olmuş arkanızdan cezayı göndermeyiz olur biter dendi bende neyse olan olmıuş marangozun karı talaşıdır diye en azından ceza gelmez diye sevindik oysa bugün eve bi zarf geldiki karayolları trafik kanununun 61. maddesine istinaden 66 trafik cezası geldi açıkçası ben mahkemeye başvurmak istiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim özlellikle örnek dilekçe konusunda oğlumun mağdur olması cabası.

Merhaba arkadaşlar.Bende engelli asansörünü kullanmak için üstgeçidin yanına parketmiştim.geldiğimde polis cezayı kesmiş gidiyordu.itiraz ettiğimde bütün araçlara kestiğinicezanın bir nüshasının adrese gelince itiraz edebileceğimi söyledi..Ankara trafik mahkemesine itiraz ettim.plakadan değilde,aracın rengi ruhsatta mor, polis tutanağa siyah yazmış. Buhatadan dolayı cezayı cezayı iptal ettiler.

havaalanı otoparkı ücretsiz arkadaşlar.engelli park yaerlerini de girişlere yakın koymuşlar.otoparkı kullanmanızı tavsiye ederim.

Mehmet bey, mahkemeye gitmeden önce valiliğe gidip cezanın iptalini isteyin. Eğer oradan olumlu yanıt alamazsanız, evet, yukarıda arkadaşların anlattığı yoldan dava açın.

hava limanlarında en azından ankara esenbogada otopark lardan ucret alınmıyor yanlızca kesılen bılete tel no ve arac plakası yetkılıye kameradan gosterılıp gule gule denıyor

26 aralık gunu valılık onun de benım aracım cekıldı cekıcı cezasını 75tl odedım eve gelecek cezayıda beklıyorum kı bır an once mahkemeye basvurayım bunların yaptıklarından ancak hakım babalar gelıyo

mahkeme duvarı gıbı olmus cogunun suratı.trafik polisinin ne gibi travmalar yasattıgını benım gıbıler bılır güneyli kardes,onları hıc savunma bence bak sayfadakı mesajlara bu vatandasın veryansını hak arayısı bunların yuzunden işte

Her halükarda mazeretini bildirip itirazını yap derim.yer önemli.Ankara esnboğada engelli araçlara otopark sınırsız ücretsiz.havaş otobüslerinin yolcu bindirdiği durağın bir arkası levhalı kısa süreli engelli araç park yeri MEVCUT.

3 hafta önce benimde başımda geçti, çekici ve polis yanıma kadar gelipplakamı üst üste anons etti eyvah ceza yedim dedim arkamdan bişiler konuştu ama soğuk havada cam kapalıydı net anlamadım.
Sonuçta şu an ceza gözükmüyor, bazı polis mal buşmuş mağribi gibi daha anlamadan cezayı yazıyor bazıları ise uyarıp aracı çekin diyorlar. Yani vatandaşı ezmiyorlar.

Üst Alt