Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli plakalı araç kiralanabilir mi?

drsnkaya

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar diyaliz hastasıyım, emekliyim ama bir iş teklifi var. kendi aracımı kullanmamı ama aracında yakıt giderini karşılamak istediklerini hem de kendi aracımı kullandıgım için şirkete kiralamış gibi gösterip bir bedel ödemek istiyorlar..
Engelli plakalı aracı çalışacagım firmaya kiralayabilir miyim?

bilgisi olanlar bilgilendirirse çok sevinirim.çok tesekkurler

Hiç bir h sınıfı ehliyetli sürücü ticari araç kullanamaz ve hiç bir engelli donanımlı otomobil yada ticari kaydedilmemiş otomobil ticari olarak kullanılamaz diye biliyorum.

H sımıfı ile kullanmıyorum B sınıfı ile kullanıyorum araç özel donanımlı değil..

Engelli plakalı yazmışsınız bu yüzden donanımlı sandım aracı.

aracınız engelli statüsündeyse kiraya veremezsiniz b sınıfı ehliyetlede engelli araç kullanılmaz

kendin kullanacağın için sorun olmaması gerekiyor bence ayrıca bunu kağıt üstünde yapmalarının anlamı yokki yakıt giderini fiş götürüp alırsın araca verecekleri ücretide maaşına yansıtırlar sorunmu

Teorik olarak buna mani hiç bir düzenleme yok. Ama pratikte bunu uygulatırlar mı, bilemiyorum. Vergi açısından gelirler idaresi başkanlığı'ndan, sürüş açısından da içişleri bakanlığı'ndan yazılı dilekçe ile özelge talep edin derim.

"Engelli plakalı aracı çalışacagım firmaya kiralayabilir miyim?"
böyle bişey olmaması gerekiyor bence çok mantıksız ..
bunu yektili krumlara başvurup ögrenebilirisniz net olarak..

Üst Alt