Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli personel istihdamına yönelik değerlendirme

ben kalp damar hastalıkları hastasıyım. nasip olursa 2017 şubatta engelli öğretmen alımı için başvuru yapacağım. şimdi rahatsızlığımın derecesi şuan %40 ve sürekli . kronik yani. beni işe uygun görmezlerse ne olacak ?

o zaman öğretmen maaşını versin evde oturayım. ben iş yapacak durumda değilsem paraya daha çok ihtiyacım olacak çektiğim acıdan kederden dolayı öyle değil mi ...

Yav arkadaşlar bu ne zamanın yazısı bu yasalaşmış birşey değil neden bu kadar sorun yapıyorsunuz

Evet yasalaşmadı bunlar sadece öneridir ancak bu sekilde ki öneriler bile olmaması gerekir bunların ilerleyen zamanda yasalaşmayacağının garantisinide kim verebilirki

Kamuda alt düzeyde çalışan personelin yükselme sınavına girmeden otomatikman kendi branşındaki kadroya atanacağınin belirtilmesi olumlu olmuş.

Yarın ne olacağının garantisini kimse veremez ama bu maddelerden şuan etkilenebileceģini düşünüp kaygılanan arkadaşlar var buna da bi açıklık getirirseniz milletin içi rahatlayacak

Buna biz açıklık getiremeyiz zaten diyoruz bu maddeler uygulamada değil ancak gündeme bile gelmemeli

Bende şuan şizofren raporlu hizmetli olarak çalışıyorum. Kusura Bakmasınlar ilk 2-3 gün 200-250 sıra taşıdım sınıftan Sınıfa. Raporumda fazla stresli iş yapamaz derken bunları yaptırıyorlar. Sırf fiziksel engelli Değilim diye masa başı iş vermiyorlar. Yüklendikçe yükleniyorlar peki ben birinin ağzını yüzünü dağıtsam suçlu mu Olacağım? Komisyon engellilerin hizmetli memurdan, normal memurluğa geçişini Sınavsız 1 sene icinde yapmalarını teklif etmeleri lazım. Biz kurumlarda sınıf temizleyelim oda temizleyelim eyvallah görevimizde , sıra Taşı masa Taşı,çay yap,ekmek al gibi gibi ayak işlerinide yaptırıyorlar.

Son düzenleme:
Yazıklar olsun engelli kişilere bu tip işleri yaptıranlara

Ben bu tür olayları engelli hizmetli arkadaşlarımdan duyduğum için maalesef ekpss de hizmetli kadrolarını tercih etmemekteyim. Tüm engellilere engeline uygun şekilde iş vermek zorundalar.Nitekim kurum müdürleri,yöneticileri,insan kaynakları bu durumda ilgi alakalı olarak yetersiz kalmakta.Dilerim tüm engelliler işkurla ve diğer kurumlar olarak işe alınırken ekpss puanı ile çalışabileceği iş kollarında istihdam edilirler.

Erkankss

çok geçmiş olsun, Allah korusun bir sinerlenip birini dövseniz çok kötü olur.
Müdüre anlatın durumunuzu, hatta bimere yazın, bakanlığa yazın siz hizmetlisiniz ama hademe değilsiniz.

Erkankss temizlik yaptırabilir amirin.Raporunda ağır iş yapamaz diyomuş dediğin gibi. Sıra taşımak stresli değil ağır iş sayılır en fazla. ekmek al markete git gibi şahsi şeylerini yaptıramaz sende biraz savun kendini.

Arkadaşlar Ekmek al deseler sadece razıydım. Temizlik yap deseler razıydım ama ilk hafta cok ağır işler Yaptırdılar. Sonra Müdür'le biraz sert konuştum birazda kibarca uyardım artık yüklenemiyorlar.

zaten işin garipliği engellilere hizmetli kadrosu açmalarında. bu iş böyle yürümüyor. bunun belirli bir tanımı yok. türkiyede zaten hiçbir iş tam yürümezken engellilere hizmetli kadrosu açılması zaten saçmalık. almayacaksan hiç açma daha iyi abi. açma da insanlar tercih etmesin

Aynen katılıyorum zaten hizmetli alması yanlış

@Erkankss senin adına sevindim

Üst Alt