Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli personel istihdamına yönelik değerlendirme

sarasota

Aktif Üye
Konular
49
Reaksiyonlar
2
a11.jpg

daha devamıda vardı ancak özellikle 7 ve 8. maddeler çok garip yani

valla sitenin birinde buldum çalıştay yapmışlar ve öneriler halinde sunmuşlar dpb baksana üzerinde var sen bu kişileri eğer sınava girmekten ve atanmaktan men edersen o zaman bu kişilere maaş bağlaman gerekir haksızmıyım hem bu kişileri yok sayarsan zaten geriye fazla kişinin kalacağınıda sanmam deep_blue85

a12.jpg

buda devamı arkadaşlar

Saçmalık bence doktorları soruştursunlar o zaman neden bu kadar çok engelli raporu veriliyor diye.Mesela ruhsal engellilerde en az 3 yıl tedavi zorunluluğu getirilsin.

sarasota

Eğer bunu hastalık olarak belirtilirse, sgk, maliye'de aynı statüde sayar ve engelli olarak değerlendirilmez.Vergi indirimi, engelli maaşı v.s bağlanmaz, hiçbir engelli hakkındanda yararlamaz.

Ataması olan ve İsimlerin zimmete düşmesi konusunda bi haber alan var mı arkadaşlar,beklemek çok zor artık....

engellilerin hakkını yemek devlet geleneği haline geldi bir gun burunlarından gelir

Suqer

Sarsota bey bu yaziyi hangi makam hangi mercie sunmuş önemi var mi bende ruhsal engelliyim eğer yürürlüğe girerse 2.atamalarda memur olmam hayal olur artık. O kadar calisiyorsun yerleşecek kadar puan alıyorsun sonra karsina böyle sıkıntılar çıkıyor.

Şizofreni hastaları memur olamaz derken hizmetli de mi olmazmış? yoksa şizofreni ilk ve ilköğretim okulu mezunlarını mı işaret etmekte.

Arkadaşlar yukarıda maddeler halinde yazıyor açıklama yok bir çalıştay yapmışlar ve bunlar önerilmiş henüz yasalaşan bir şey yok

Bir çok engelliyi engellerine göre ayırıp kamuya almayacaklar.Bundan sonra atama bekleyenlere Allah kolaylık versin.Kazansalar dahi bu kadroya elverişli değilsiniz diye evlerine yazı gönderip bir çok engellinin hayallerini yıkacaklar...

[FONT=Roboto]Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca 21 ila 23 Ekim 2016 tarihleri arasında, kamu personel sisteminin değerlendirilmesine yönelik bir çalıştay düzenlendi.[/FONT]
[FONT=Roboto]Çalıştay'da 6 ana çalışma alt grubu oluşturuldu. Bu çalışma grupları şu şekildedir:[/FONT]
[FONT=Roboto]- Kamu Personel Statüleri,[/FONT]
[FONT=Roboto]- Kamu Personel Alım Sistemi ile Personel Dağılımında Denge,[/FONT]
[FONT=Roboto]- Kamu Personel Ücret Sistemi,[/FONT]
[FONT=Roboto]- Kamu Personelinin Değerlendirilmesi, Ödül ve Cezalandırılması, Verimliliği, Esnek Çalışma,[/FONT]
[FONT=Roboto]- Kamuda Terfi Sistemi, Unvan Değişikliği, Üst Düzey Yöneticilik,[/FONT]
[FONT=Roboto]- Sosyal Nitelikli Atamalar
Engelliler için vardıkları çalışmalar yukarda [/FONT]

hocam eline sağlık bende eklemeyi düşünüyodum bu yazıyı. buradaki 7 ve sonraki maddelere katılmamak elde değil. engellilik ve hastalık ayrı değerlendirilmeli. süreli raporlar ve akıl hastalıklarıda öyle ayrı değerlendirilmeli. Bence yararlı olmuş. hatta yıllık izin süreleri artırılmalı ve kademe derece ilerlemesi de kısaltılmalı. 30 günlük yıllık izin için 10 yıl çalışmışlık gerekiyor. bu engellilerde kalkmalı mesela.

Bence çok saçma.Bende şizofreni hastasıyım 2016/1 ile atamam oldu ve hizmetli olarak çalışıyorum yapamadığım işte yok Allah'a şükür.Benim gibi bir sürü şizofren hastası var ve bir çok iştede oldukça başarılı.Bunlar engellileri mal gibi sınıflandırıyorlar.

Bunlar tamamen öneri zaten öneriden de öte gitmez sanırım

Abi benim tanıdım %45 şizofreni hastası öğretmen var.Adam 10 yıllık sınıf öğretmeni ve sınıfından teog sınavında çok başarılı öğrenciler var.
Biz engelliyiz parya değiliz..

Son düzenleme:
mesela bende kronık enzım eksıklıgı var . sımdı bu calıstaya gore bu hastalık engellılık sınıfından cıkarılırsa memur olarak olarak atanamıyorum demı ?

Tüm engellilerden tekrar rapor istemenin önünü açacaklar.Memur olur veya olmaz diye.Bu zaten vardı istihdam olur diye.Şimdi önünü açacaklar rahatlıklar isteyecekler.Bir çok engelli mağdur edilecek.

yanı soyle mı. bu kısı bu ısı yapabılır uygun yada yapamaz dıye mıdegerlendırme yapılacak. eger oyle ıse cok magdurıyet olur

inşallah uygulamaya sokulur 7 ve 8 bence olumlu olmuş bu ülkenin gerçekten sıkıntılarını çekenler için ...

7. ve 8.maddeye neden bu kadar takıntılısınız anlamak imkansız.Kişi hayatını yaşamakta zorlaştırıcı bir etkiyle karşı karşıya kalsa ve bunun sonucunda kendisini engelli statüsünde görmek istese ve en nihayetinde yeni düzenlemeye göre engelli sayılmasa bunun vebalini sizler ödeyebilir misiniz?Ben de şizofreni hastasıyım ve şizofreni ve bu tür ruhsal engeller engellilik statüsü için yeterince ağır rahatsızlıklar zaten.Siz ortapedik engelli grubunda olabilirsiniz öbürü görmedir öbürü işitme,diğeri de zihinsel ayrımcılık yapmayalım derken kendi içimizde ayrıştırılmışız bana göre.Bu dünyanın tüm kahrını ortapedik,işitme ve görme engelliler çekmiyor kardeşim emin olun şizofreniler olarak bizler sizin aklınızın ucundan bile geçmeyecek acılarla karşı karşıya geliyoruz.Bu sebepten dolayı hakkımızı aramak da bizim en doğal hakkımızdır.

sarasota hocam. 7. madde ile ilgili rapor alanların hakları elinden alınır mı? çıkan yönetmelikler geriye dönük işler mi onu merak ediyorum.

11. 13. ve 14.madde kesinlikle uygulamaya koyulmalıdır.Bedensel rahatsızlığı olan adam Hizmetli atanmasın

çok saçma engellileri ayrıştıracaklarına sahte engelli raporları alanlarla,bunları verenlerle ilgili çalışma yapsınlar.
Kronik engelli olup ta , sadece kendini engelli sayan ortopedik engelli insanlardan daha zor durumda (sağlık açısından) olan insanlar var. Ortopedik -zihinsel-kronik vs. diye herkes kendini diğer bir engel grubundan üstün görüp diğer grupları engel grubundan saymayıp hastalık diye adlandırmaya çalışması çok yanlış bir düşüncedir her engelin kendine göre zorlukları vardır.

Aslında devlet, maaşlara barem koyarak bütün engellilere istihdam sağlamalı, bu ekpss sınavı kaldırılıarak çalışmak isteyen her engelli bireye mesela, Eski adı ile İlkokul ve ortaokul mezunu bir engeliye asgari ücret, lise mezununa net 1800, önlisans mezununa 2100, lisans mezununa 2300₺ maaş vermeli.
Çalışmayan pek çok engelli zaten 2022 maaşı alıyor.2022 maaşınvermek yerine memur olarak bu barem doğrultusunda çalıştır.Çalışmaya engeli olmayıpta, çalışmak istemeyen birinin maaşınıda kesersin.Böyle bir uygulama yapılsa çok güzel olur.

Üst Alt