Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak aldıgımız araçı 5 sene bittikten sonra vergi borcu cıkar mı?

Konular
58
Reaksiyonlar
1
Arkadaslar engelli olarak aracı aldıgımızda 5 yıl bittikten sonra satarsak vergi borcu cıkıyormu

Merhaba
zaten engelli araçlarından MTV alınmıyor, alım satımda herşeyi ödeyip alıyorsunuz hiçbirşey çıkmamalı.
Alırken ödemediğiniz ÖTVyi kastediyorsanız onu sadece 5 yıldan önce satarsak ödemek durumunda kalıyoruz.
Syglar

Aracın satışı sırasında bende karşılaştım onunla ocak pulu çıkıyor dediler tam olarak fiyatı hatırlayamıyorum ama 300 küsür lira ödeme yapılmış. Sıfır araç alacağım firma ile anlaştığım için, firma senin aracı üzerimize almamız lazım alabilmemiz içinde noterde ocak pulu çıkıyor ödememiz lazımdı yoksa aracı alamıyoruz gibi bir bahane üretti. Yani firma kendisinin ödemesi gerektiği pulu ödemiş ve sıfır aracı alırken borçlandırıp benden tahsil etmiş. Faturayı almak için de çok uğraştım ama vermediler.

Benimde 5 yıllık sürem doldu aracımı değiştirmek istiyorum süreci yaşayan arkadaşlar anlatabilirmi nereden başlıyoruz aracın muayeneye girip normal araç haline getirilmesi gerekiyormuş diyorlar en iyisini bu süreci yaşayanlar bilir diyerek cevaplayabilir misiniz?

duydugum kadarı ile 5 yılın sonunda aracı satmak istedigimizde bir fiyat cıkıyormuş dogrumu

senden fazla para almışlar.çıkmaması lazım çünkü raporlarını be araba belglerini vergi dairesine veriyorsun orda sisteme işlendiği zaman mtv çıkmıyor

arkadaslar tekrar soruyorum almış oldugumuz araçları 5 yılın bitiminde satmak istersek herhangi bir ücret ödeyecekmiyiz

Arkadaşlar 5 yıl dolduğunda satarken kesinlikle karşınıza borç çıkmıyor direk notere gidip satış işlemini yapıyorsunuz tanıdığımın arabası yeni satıldı ordan biliyorum.

Üst Alt