Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmenlerin atama kurallarına dair yeni bir açıklama geldi mi?

sadece63

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
17
MEB İN YENİ AÇIKLAMASINDA ÖĞRETMEN OLMAK İSTEYENLER İÇİN KPSS ŞARTINI KALDIRDI YERİNE AKADEMİ GİRİŞ SINAVI GETİRDİ. LAKİN ENGELLİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ NASIL YOL İZLEYECEKLERİ HAKKINDA BİR BİLGİYE ULAŞAMADIM. ÖĞRETMEN OLMAK İSTEYEN BİZLER İÇİN DÜŞÜNÜLEN BİR ŞEY VAR MI?

Henüz bir gelişme duymadım.. Duyarsam yazarım unutmam.. Sen duyarsan da yaz memnun olurum 👍

@ghb07,

tamamdır, bende zaten bilgi almak için cimer e yazdım cevabı burada paylaşırım

@ghb07,

Başvurunuz incelenmiştir.
Resmi Gazetede 10.10.2024 tarih ve 7528 sayı ile Öğretmenlik Meslek Kanunu yayımlanmıştır. Yayımlanan kanunun “Hazırlık eğitimine alınacakların belirlenmesi” başlıklı 9. Maddesinde öğretmen akademisine alınma şartları belirlenmiştir.
e-Kpss ile belirtilen hazırlık eğitimine alım sürecine alınma şartlarında şu an için bir değişikliğe gidilmemiştir.
İyi çalışmalar dileriz.
BU ŞEKİLDE CEVAP GELDİ. BİZDE EKPSS İLE ALIMA DEVAM ŞİMDİLİK

@sadece63,
Eyvallah Kardeşim işin rast gelsin.. Tercihlerin gönlüne göre olsun 👍

Selâmlar Kardeşim bir şey duyarsam yazacağım demiştim.. Facebook'ta birisi "engelli öğretmenlere akademi hayırlı olsun yazmış.."
Kaynak olarak da memurlar net'te ki bir yazıyı göstermiş..

Kaynak Memurlar net edip üzen demiş

@ghb07,

aynen. ama güzel yanı şu ki ekpss ile devam. akademi artık tüm öğretmen olmak isteyenlere zorunlu oldu.

Resmi gazetede yayınlanmış arkadaşlar;

engelli öğretmenlerinde meb akademide eğitim göreceği anlaşılıyor fakat şu maddeye baktığımızda ;

Geçiş hükmü

GEÇİCİ MADDE 1-
(1) 1/9/2025 tarihine kadar yapılacak sözleşmeli öğretmen istihdamında, bu Yönetmeliğin 20 nci maddesiyle yürürlükten kaldırılan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır.

şeklinde bir ifade var yani 2025 eylül öncesi atamalar , Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü bu yönetmeliğe tabi

özet olarak, 2025 eylül 1 öncesi ataması yapılan engelli öğretmenler meb akademiden muaf olacak diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
@stemivera,

Evet kardeşim bizim de tercihler öncesi aldığımız bilgi bu yönde.. Bu yıl atanan öğretmenler akademiden muaf deniyor..

Nisan Mayıs gibi oluyor genel de.. 1 Eylülde de başlıyor göreve.. (Başka forumlardan anladığım kadarıyla böyle )

hadi hayırlı olsun arkadaşlar

meb eğitim öğretim hizmetleri sınıfında 1 milyon memur var bunların yaklaşık 15.000 i engelli. ama kanunen 30.000 engellinin çalışıyor olması gerekli. aslında 15.000 engelli öğretmen açığı var kanuna göre. çsgb ve aile ve sosyal hizmetler bakanlığı bunu meb e her sene yazar meb de bana yeterli başvuru yok der. bu yıl 2021 yılı engelli öğretmen atama branş kontejyanlarının 2 katını hesaplayıp , ekpss branş sıralamanıza bakıp atanıp atanmayacağınızı tahmin edebilirsiniz.

Bu konuda bilgisi olan arkadaslar yardımcı olabilir mı. 2016 da aldıgım rapor barkodsuz. Bu raporlar ogretmen atamasında gecerli mı.

@stemivera,
Tesekkurler.

Personel.meb.gov.tr uzerinden basvuru yapilacak denmis. Basvuru ekrani daha sonra mi acilacak?

2022 ve 2024 lisans baz üzerinden en az 50 puan almış olmak gerekiyormuş 47,5 puanla kaçırıyorum :/

MEB'in başvuru ekranında istenen bilgilerin tamamı dolduramayan var mı? çünkü ekran sürekli dönüyor. İlerlenmiyor.

65 puanla atama şansı var mı acaba kaçla kapatır yorum yapabilecek var mı ?

@elvismail, o tamamen senin branşınla alakalı hocam. atıyorum tarih öğretmenisin 10 kişi alacak branşında kaçıncı sıradaysan ona göre atanırsın. 10. sıradaki kişi 50 puansa o puanla bile atanır

75 küsür ile ingilizce öğretmenliği bekliyorum bakalım ne olacak

@(Gölge) Kontenjanlar önbaşvurular sonrası belli olacak. 10 marttan sonra
Benim merak ettiğim Organik olmayan psikoza ve diğer ruhsal duygusallara Durum bildirir raporu verirlermi? Memurluk için sorun yok gibi duruyor (Askeriye ve Emniyet hariç) Öğretmen ataması için doktor olumsuz sonuçlandırıyormuş öylemi acaba ? Öğretmen olamıyacakmıyız %45 le. atanıp puanı yakmak var!

@hiker, hep mi kontenjanlar başvuru sonrası açıklanıyor acaba ? Bende 2 ayrı bölüm var biri yanmış olacak tek tercih yapıldığından. Tercih yaptığımda da kadro açmazlarsa tam şanssızlık olacak.

Üst Alt