Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmenin nöbet tutmak istemediğine dair dilekçe!?

Konular
59
Reaksiyonlar
33
Merhabalar,

arkadaşlar engelli öğretmenim haftada 3 saat lik ders için nöbet tutmaya değmiyor kanaatimce. Ondan dilekçe verebilirim belki , mümkünse örneğini paylaşabilir misiniz?
ayrıca sadece bu muhtevada tecrübelerinizi paylaşmak isterseniz okumak isterim.
cevap aradığım sorular: (Psikiyatri grubunda olduğum için) mesela başka öğretmen arkadaşım sorsa : hocam nöbet tutmuyor musunuz , neden? diye ne cevap vereceğim. Diğer öğretmenler hastalığımı hem bilmiyorlar hem de ben mümkün olsa müdür hatta ilçe mem dahi bilmesin isterim.

teşekkür ederim.

Ek sorular: halen başka okulda görevlendirme de bulunuyorum: bu durumda bu dikekçe verilmek istendiğinde hangi okula verilecek? (Geçici Görevlendirildiğim okul mu yoksa kadronun bulunduğu okul mu ?)
ayrıca bir kez dilekçe sunulduktan sonra başka okulda tekrar aynı dilekçenin sunulması gerekli olacak mıdır?

Hocam merhaba nöbet için dilekçe verdiğinizde durumunuzu anlatmamız gerekiyor. Hatta dilekçenin arkasına ek olarak raporunuzu da eklemeniz gerekiyor. Rapor eklediğinizde zaten müdür görecek. Aynı şey görevlendirme için de geçerli. Kadronunuzun bulunduğu okula verirsiniz o da ilçeye yönlendirir muhtemelen ama yine raporunuzu eklemeniz gerekiyor ve sağlık durumunuzu açıklayan bir dilekçe yazmanız gerekiyor. Hatta engel durumunuzu mebbise işletmeniz gerekiyor. Eğer kimsenin bilmesini istemiyorsanız durumunuzu nöbet tutmaya devam edeceksiniz.
Mesela ben de bu senelik norm fazlası görünüyorum 18 saat dersim olmasına rağmen müdür yardımcısı aradı beni sabah %40 raporun olduğu sürece dedi seni dedi zaten görevlendirmezler dedi ama yine de dedi dilekçe yaz ve arkasına raporu da eklememiz gerekiyor dedi ki benim engel bilgilerim mebbise kayıtlı olduğu halde.

@_suna_,
Merhaba benim engel bilgim kayıtlıdır hocam mebbiste.
Şurasını tam anlamadım :

şunu mu demek istediniz yoksa : engelli olduğum için beni başka okula görevlendiremezler. öyle bir şey yokmuş yani ben çünkü 2 yıldır görevlendirmeyim farklı okullarda.

yine de detay paylaşırsanız güzel olur diye düşünüyorum. Benin okulumda da 15 saat ders var. Ama müdür 21 olması gerekli diyerek beni farklı okula görevlendirdiler. Ve b u durum (bu yılı da sayarsak) 2 yıldır bu şekilde.

Hocam bu durumu ilçe ile konuşun bence. Özellikle ilçe milli eğitim müdürü ile görüşürseniz ya da bir şube müdürüyle ona göre dilekçe verirsiniz. Normalde durumunuzu göz önünde bulundurarak zaten maaş karşılığını da doldurduğunuz için sizi görevlendirme yapmayabilirler. Aslında yönetmelik çok açık ama yer değiştirilemez yazıyor ama bunu işte resen atama şeklinde değerlendiriyorlar maalesef. Yani bizim okulda 21 saatin altında çalışan bir çok kişi var şu an bu sene birkaç sınıfın öğrencisi azaldığı için meseme gittiği için öğrencileröğrenciler sınıflarımız birleştirildi o yüzden ders saatlerimiz düştü. Ama 21 saatin altında çalıştırılan kimse görevlendirilmedi ekstra. Sizin de bir engel durumunuz olduğu için görevlendirmeleri de ilçe yaptığı için ilk önce bir yüz yüze gidip konuşup ondan sonra bir dilekçe vermeniz daha doğru olacaktır.

@_suna_,
hocam bu yıl okul açıldığında bir dilekçe yazdım. geçen yıl da yüzyüze görüştüm şube müdürü ile. Bana dediği şu oldu: hocam engellisiniz diye sizi en yakın okula verme zorunluluğumuz/imkanımız yok. (2 ay felan geçmişti o zaman ve ekledi dedi ki) zaten yapabiliyorsunuz bence yaparsınız hem gelecek dönem daha uzak bir okul da olabilir. dedi.

ya şöyle bir detay var: anladığım kadarı ile müdür beni o okulda istemiyor. Peki, sizce hocam ben şu anlamda hatalı mıyım: yani bende kendi kendime dedim ki "o beni istemiyorsa ben de istemiyorum" .

Araba sürebiliyorum. şuan daha seyrek gidilen bir okula gidiyorum ama araba sürüyorum elhamdulillah. pek zorlanmıyorum şuan. Bir hatam var mı bilmiyorum ki (başka gözden ne denir bilmiyorum ondan sordum manuel vites araç kullanıyorum. Ehliyetim de normal ehliyet ama 3 yılda bir kontrol var şuan)

Hocam müdürünüzün gitmesine kaç yıl var. Hani sonuçta farklı bir okula gitmenizi engelleyecek bir durumunuz olmadığı için böyle demiş olabilirler. Yani kanunda ne yazarsa yazsın uygulamada farklılıklar oluyor işte. Yani bir görme engelli bir bedensel engelli olunca okulun uygunluğuna daha çok dikkat ediliyor olabilir. Benim 2013 yılındaki müdürüm de beni göndermeye çalışmıştı ama bir yıl sonra o gitmişti zaten yani kadronuzun olduğu yerden sizi kimse gönderemez. Ben de çok fazla görevlendirildim ama benim ders saatim maaş karşılığını doldurmadığı içindi. Yani ben sabredin derim. Sonuçta araç da kullanabiliyormuşsunuz.

@_suna_,

valla hocam, dediğinizi aklımdan geçirmedim değil ama pek kimse ile de paylaşmamış idim şimdiye kadar. Bu müdürün bu yıl bu okulda 6 yılı dolacak. Ve benim bildiğim kadarı ile 8. yıldan sonra gitmesi gerekli. Çünkü müdür en fazla 8 yıl aynı okulda kalabiliyor diye biliyorum.

Teşekkür ederim hocam fikir için. yani 2 yıl daha sabretmek bence de mantıksız değil. Sağolunuz.

Evet 8 yıldan fazla görev yapamıyorlar. Rica ederim ne demek kolaylıklar dilerim.

Üst Alt