Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli öğretmen olarak kadrom şu an ilçede. Kadromu nasıl okula alabilirim?
hocam hizmet puanınız kaç ki ? (paylaşmak ister misiniz?) ..
bi analiz yapmak da ne kadar anlamlı bilmiyorum ama galiba benim dışımda burda birçok kişi yapıyor. (o nerde bu nerde onun puanı kaç bu okul daki öğretmenlerin puanı kaç vs vs vs gerçi buna analiz de denmez ama şöyle bir durum var siz bir yere gittiğinizde birinin puanı sizden düşükse genellikle o gider)
bu arada ekimde değilde kasım aralık gibi normlar belli oluyor ama tabi meslek lisesinde iseniz o zaman yükselen azalan ders sayıları böyle bir sonucun oluşmasına yol açabilir.
Uzun zamandır bu durumu yaşamıyorum meslek lisesinde çalışıyorum eskiden derslerim sadece 9. sınıflara olduğu için ve tek saat olduğu için sıkıntı yaşıyordum ilçe o anlamda çok yardımcı olmak istedi aslında ama kendi müdürüm farklı bir ders vermek istememişti ilçenin zaten söylediği şu 10-12 saat bile olsa tamamlarsanız hocamızı başka bir yere görevlendirmeyiz şeklinde olmuştu. ben o yüzden görevlendirme birkaç okula gittim yani her sene farklı bir okula farklı bir liseye görevlendirildim. Bu liseler kadromun olduğu ilçedeki okullardı. evim farklı ilçedeydi benim de yaklaşık bir 7-8 kilometre falan vardı 2 araç değiştiriyordum. Daha sonra verilecekse yani hem ben kendi okuluma hem de farklı bir yere iki okula birden gideceksem evime yakın olsun dedim birisi daha rahat gidip geleyim aylarca uğraştım olmadı. En sonunda engelliler konfederasyonundan tanıdığım biri vasıtasıyla 2 ay evime çok yakın 2-3 durak mesafedeki bir okula görevlendirildim. Kimseyi dersinden etmedim tabii ki sanırım 6 saat 7 saatlik bir ders aldım arkadaşların 2-3 saat ek dersi gitti sadece.
Aslında buradaki en önemli kişi öncelikle müdür. Ben zamanında bilgisayar dersine de girdim felsefe dersine de girdim proje hazırlama dersine de girdim. Müdür isterse seçmeli derslerden vererek sizi okulda tutabilir.
Şu an benim okulumla evim arasında bir 16-17 kilometre yol var ama sadece kendi okuluma gidiyorum 2 araç değiştiriyorum. Yani görevlendirme ilçeler arasında yapılacaksa bunu il milli eğitim müdürü ile görüşmeniz gerekiyor o onay verirse oluyor çünkü. Ya da dav a açılabilir dava süreci biraz yıpratıcı olabilir. O yüzden açmadan önce sendikanızın hukuk danışmanına danışmanızı öneririm
kısmen daha doğrusu buyuk oranda hak verdim. Hocam şuan da müdürlerin elinde gerçekten çok fazla ayrıcalıklar var. istemediğini göndermiyip tutuyor istediğini de norm fazlası edip böyle sıkıntıya sebep oluyor. yinede beddua etmeden önce 2 kez belki daha fazla kez düşünmek istiyorum her işte bir hayır vardır. ben bu yıl dayanamayıp araba sürmeye başladım. okula arabayla git gel yapacam inşalah ve kazasız belasız sürüşler nasip olsun hep amin amin amin. hocam geçen yıl da aslında ehliyetim var idi. ama araba kullanmak ve onu öğrenmek de zaman aldı bende. ilaç çok fazla dikkat dağınıklığı yapmıyor ama illa ki bir etkisi olmuş olabilir bilmiyorum fakat hiç uyku yapan bir ilaç da değil. neyse.
geçen neler neler çektim hocam valla yaklaşık belki 2-3 km (şöyle diyim hergün 40 dk yavaş yürünse 1 saat ) yol yürürdüm sadece okula gitmek için bir de gelmesi vardı aynı yolun. ve bunlar o müdür yüzünden oldu. bişrşey diyemiyorum. mümkün olsa ben bu ara tatilde muhtemelen hem il içi isteğe bağlı hem mazeret atamasına başvuracam. çünkü artık her yıl her görevlendirme olmak istemiyorum.
bilemiyorum tabi belki iyi bir yönü de vardır çok az da olsa (yani şöyle ki okulları tanımış oluyorum böylelikle ama her yıl her yıl gerçekten sıkıcı bir durum)
ve geçen yıl aslında yol yürümek pek sıkıntı değildi. (yağmurda bir kaç kez ıslanmak dışında) fakat otobüs ayrı bir işkence idi. çok disiplinli olduğumdan ben sabah erken kalkmakta hiç sorun yaşamazdım fakat akşamları otobüs tıklım tıklım geliyordu. Allahım öğrenciler de vardı.
neyse geride kaldı öylece inşallah.
Allah güzel günler nasip etsin güzel bir yaşam nasip etsin bana ve aileme. amin amin amin.