Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Öğretmen ''Öğretmenlik yapabilir'' raporu nasıl alınır, kime verilir?

Papa

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar malum şubat ayında 1500 engelli öğretmen ataması yapılacağı söylendi. Koşuşturma olur, yoğunluk olur diyerekten atama henüz yapılmasa da rapor almaya gittim. Zaten engelli raporumu yenilemem gerekiyordu. Başvuruyu engelli işe giriş raporu olarak yaptım. Engelli öğretmen ve engelli memur olarak çalışabilir yazılmasını istedim. Ruhsal engelli olduğum için tedavi gördüğüm hastaneye sevk ettiler. Orada heyet ''engelli öğretmen'' mevzuatını bilmiyoruz, ilk defa duyduk dedi. Sadece memurluk için çalışabilir yazdılar, öğretmenliği boş bıraktılar.

Atanan veya bilgisi olan arkadaşlara sorum şu: Engelli öğretmenden istenen ''öğretmenliğe elverişlidir'' raporu için nasıl bir izah gerekiyor. Klasik tam teşekküllü sağlık raporu gibi mi başvuruyoruz yoksa benim yaptığım doğruydu da hastanenin hatası mı oldu? Kağıtta hem engel yazacak hem öğretmenlik yapabilir yazacak ise bu raporun adı nedir?

Rica etsem benle irtibata gecer misiniz ben de aynı dertten muzdaribim

Siz öğretmenlik diplomasi aldıysanız yapar yapamaz gibi birsey söz konusu olur mu bilmiyorum merak ettim

ya mevzuaatta bi boşluk var ya da sorumluluk almaktan cekiniyolar. ne yapmamız lazım bunun için

Ben şu an ücretli öğretmenlik de yapıyorum ama kuşkuya düştüm alamazsam diye

Ruhsal engelli öğretmen adayı var mı acaba

benimde ruhsal elimiz boş döneceksek göreve baslarken evrakları gösterip gitsek . mebden yetkili birisi varmı tanıdığı olan

Adana MEM psikolojik engelli öğretmen adaylarını kendisi sevk ediyor. 2 öğretmenin elindeki öğretmen olur raporunu kabul etmeyip direkt ruh sağlığı hastanesine sevk ettiler. Öğrendiğime göre ruh sağlığı da onlara onay vermiş.

arkadaslar MEB İN bilgisi yok bizim gibi bipolar olanlardan bugün aradım yetkili duyuruyu okudu .basvurduktan sonra hastaneye gitcem ben insallah hepimiz atanırız sonunda heyet içinde zorlucam ama parayı almadan raporda vermezler

arkadaslar insallah yaklasmakta olan atamalarımızın yasadıgımız il veya ilçeye cıkma sansı nedir

Bu tamamen bakanlığın ne yapacağına bağlı. İlk atamada olduğu gibi başvurulan şehirleri açarlarsa ve kimse bir başka şehri yazmaz ise herkes başvuru iline atanır. Ancak şehrin neresine hangi ilçesine verirler orası az çok belli. İlk atamada çoğu kimse 1-2 saat mesafedeki ilçelere atandı.

Üst Alt