Arkadaşlar malum şubat ayında 1500 engelli öğretmen ataması yapılacağı söylendi. Koşuşturma olur, yoğunluk olur diyerekten atama henüz yapılmasa da rapor almaya gittim. Zaten engelli raporumu yenilemem gerekiyordu. Başvuruyu engelli işe giriş raporu olarak yaptım. Engelli öğretmen ve engelli memur olarak çalışabilir yazılmasını istedim. Ruhsal engelli olduğum için tedavi gördüğüm hastaneye sevk ettiler. Orada heyet ''engelli öğretmen'' mevzuatını bilmiyoruz, ilk defa duyduk dedi. Sadece memurluk için çalışabilir yazdılar, öğretmenliği boş bıraktılar.
Atanan veya bilgisi olan arkadaşlara sorum şu: Engelli öğretmenden istenen ''öğretmenliğe elverişlidir'' raporu için nasıl bir izah gerekiyor. Klasik tam teşekküllü sağlık raporu gibi mi başvuruyoruz yoksa benim yaptığım doğruydu da hastanenin hatası mı oldu? Kağıtta hem engel yazacak hem öğretmenlik yapabilir yazacak ise bu raporun adı nedir?
Atanan veya bilgisi olan arkadaşlara sorum şu: Engelli öğretmenden istenen ''öğretmenliğe elverişlidir'' raporu için nasıl bir izah gerekiyor. Klasik tam teşekküllü sağlık raporu gibi mi başvuruyoruz yoksa benim yaptığım doğruydu da hastanenin hatası mı oldu? Kağıtta hem engel yazacak hem öğretmenlik yapabilir yazacak ise bu raporun adı nedir?