Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ogretmen aliminda surec nasil isler?

stormaxi

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merhaba
Engelli ogretmen aliminda surec nasil isler?
Madde madde bu sureci anlatip beni aydinlatabilecek bir arkadasim varmidir :)

Ornek ;
1 alim oldugunda ekpss puaninla basvurursun
2 puana gore kazananlar belli olur.
3 kazananlar il tercihi yapar (istenilen il secilebiliyormu???)
4 kazananlar goreve baslar
...
gibi

evet bu konuda bilgi sahibi olanlar yazarsa mutlu oluruz.ayrıca aralık 2015 öğretmen ataması sanırımm 23 aralıkta gerçekleşti.tayini çıkanlar puanlarını ve illerini paylaşırsa ne güzel olur

Öğretmen adayları da EKPSS sınavına girerler aldıkları puan doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen kadro dahilinde EKPSS puanı üstünlüğüne göre sıralanacak, belirlenen kontenjana yerleştirmeler EKPSS puanı üstünlüğüne göre Bakanlıkça il emrine yapılır. Ataması yapılan öğretmenlerin görev yerleri Valiliklerce belirlenir.

Sayin life cok tesekkurler.
Fakat biraz daha ayrintiya girebilirmisiniz.
Mesela meb 500 ogretmen alacam dedi. Ben basvurdum.
Puanim itibariylede ilk 500 icine girdim varsayalim.
Ikametim olan bartin ilinde ogretmenlik yapmak istiyorum.
Ilk 500 e girmege hak kazandigim icin. Bartinda da kesin goreve baslayacagim diyebilir miyiz??

meb atanan engelli öğretmen adayların istediği ilde görev yapabileceğini açıklamıştı

Her sene engellı oğretmen alımı oluyormu yanı 2016 da

stormaxi Meb öğretmen alımı için kadro sayısını ve duyuruyu açıkladığında adaylar, Başvuru yapacak adaylardan EKPSS sonuç belgesi ile engelli sağlık kurulu raporu ile herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmadıklarına ilişkin beyanları alınır. Adaylar başvurularını http://mebbis.meb.gov.tr veya İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formunu doldurmak suretiyle yaparlar. Öğretmen adaylarının atamaları EKPSS puanı üstünlüğüne göre yapılır, belirlenen kontenjana yerleştirmeler EKPSS puanı üstünlüğüne göre Bakanlıkça il emrine yapılır. Ataması yapılan öğretmenlerin görev yerleri Valiliklerce belirlenir. Meb tercihlerde ilinize yer vermişse ve tercih etmişseniz atanırsınız.

Engelli Öğretmen Alım Şartları:

- Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacak.),
- Lisans mezuniyeti, Talim ve Terbiye Kurulu’nun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına uygun olmak,
- Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birini başarıyla tamamlamış olmak,
- Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca, yükseköğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurtiçindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,
- ....... yılında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) katılmış olmak,
- Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,
- Öğretmenliğe daha önce atandığı hâlde görevine başlamamış olanlar bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla atama tarihinden itibaren 1 (bir) yıllık bekleme süresini doldurmuş olmak,
- Sağlık nedeniyle görevine son verilenler hariç olmak üzere, adaylık dönemi içinde görevine son verilenler bakımından, görevden ayrıldıkları tarih ile başvurunun son günü itibarıyla 3 (üç) yıllık bekleme süresini doldurmuş olmak, özel şartları aranacak.

Adaylar, başvurularını http://mebbis.meb.gov.tr veya İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formunu doldurarak yaparlar. Başvuru formunun çıktısının, istenen belgelerle birlikte il millî eğitim müdürlüklerine onaylatılması gerekiyor.

Başvuruda adaylardan, lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi, pedagojik formasyon ve EKPSS sonuç belgesi ile engelli sağlık kurulu raporu istenecek. Ayrıca, hâlen herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmadıklarına ilişkin beyanları alınacak.

RUMEYSAAAAA 2014'te yapılan EKPSS sonrası 3 kez öğretmen alımı yapıldı, muhtemelen 2016'da ki EKPSS sonrasında da engelli 2018 yılına kadar 2-3 kez daha öğretmen alımı yapılacaktır.

Aralik ayindaki ogretmen atamasinda atanan arkadaslar surecle ilgili ve atandiklari.sehirlerle ilgili bilgi verebilir mi

Aralık atamasıyla bursa il meb emrine atandım daha okulum belirlenmedi ocak 15 gibi belli olur dediler. süreç ise,
önce Ön basvuru yapıyorsunuz ilMeb'ten daha sonra sehir tercihi ve kontenjanı açılıyor 3 il tercihi ediliyor. tekrardan ilMem gidip tercihleri onaylatıp bekliyorsunuz.
Bu sene 210 basvurudan herkes ilk tercihine atandı, ben bursaya Atandım misal,

Hayirlisi olsun keops16 sevindim.darisi hayirlisi ise basimiza insallah peki cogu il aciliyor mu? Mesela ben izmir de yasiyorum izmir sansim olur mu

bildiğim kadarıyla adayın tercihine göre vali atıyor, açık yoksa bil İl mem kendi bünyesine çekip maaaşı başlıyormuş. açık oluştuğunda kaydırıyorlarmış.

keops16 cok tesekkurler hayirli olsun tekrardan.bir de netlerinizi ve puaninizi paylasirmisiniz

ben 62 puanla atandım. :) komik puan biliyorum ümidim de yoktu zaten ancak tüm başvuranlar atanınca bana da şans güldü :)

tesekur ederım saol

gocam cok sevindim atanmanıza .....inşlah

hocam diyecektım özür

62 puanla branş nedir acaba....raprunuz kaç dereceydi

Üst Alt