Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmen alımı neden olmuyor?

ail özdemir

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
15000 şubat ayında öğretmen alınması için duyuru resmi ilanla yapıldı.engelli öğretmen adayı arkadaşlar biz eğer bastırmazsak bize alım yapmayabilşirler.Sesimizi duyurmaya çalışalım.en azından maillerle tvitlerle sosyal medyadan sesimizi duyuralım.Cumhurbanlığına Başbakanlığa Milli Eğitim Bakanlığa resmi veb sitelerine mail atalım.:confused:

Kasımda yapilan işlemler sonucu. 654 engelli öğretmen başvurusu olmuş 400 tane alim olmuştu. Geriye orada 254 kişi kaldı. +150 de bu yıl içinde mezun olanlar ve formasyon eğitimini tamamlayanlar olarak varsayım yapsak. Yine 400-500 alim olması gerekli. Zaten sayın bakan Ayşenur hanim nitelikli engelli personel yok deyip MEB de en çok engelli kontenjani açıği öğretmen var diyor ancak öğretmen alımında ne bir tarıh belli oluyor ne de alım sayı ve kontenjanlar...

300 engelli öğretmen alınacak

Bakan Nabi Avcı, gazeteci Belkıs Kılıçkaya'nın hazırlayıp sunduğu programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Atanacak öğretmen sayısı
"Şubat atamalarında 15 bin öğretmen atayacağız. Bunların dışında 15 bin, artı bir de 300 engelli öğretmen adayımızı daha bu dönemde atayacağız inşallah. Bu 15 bin atama için kontenjan ayırdığımız alan sayısı 108. 108 ayrı alanda öğretmen ataması yapacağız. En çok atanacak alanlar İngilizce var, matematik var. İngilizce bin 430, sınıf öğretmenliği bin 322, ilköğretim matematik öğretmenliği bin 50, din kültürü ve ahlak bilgisi bin 40, Türkçe 910, okul öncesi öğretmenliği 900, rehberlik 750, fen bilimleri fen ve teknoloji 750, türk dili ve edebiyatı 700, matematik 700, bunların dışında 15 bin artı 300 de engelli öğretmen alacağız."

Engelliler Sitesi - MEB: 300 engelli öğretmen alacağız

memur olarak atandık şubatta veya yakın zamandaki öğretmenlik kadrosunu tercih edebilecek miyiz yani yeni memurken izin çıkar mı

Teşekkürler yalnizefe.

Peki arkadaşlar Sizce 300 öğretmen kadrosu yeterli olacak mıdır? 254 önceden vardı şimdi formasyon alan +50 kişi olsa zaten 300'ü geçiyor. Bir de memurluktan formasyonu var olan atama bekleyen öğretmen arkadaşlarımız var. Ki en doğal hakları. Bu 300 kadrosu yeterli olacak mıdır?

Memur olarak atanan yada çalışıyor olanlar tekrar snava girip tercih yapabiliyorlar , atama gorulmüş snav puanı tekrar kullanılmaz

teşekkürler esma, memur olarak atandık ama 2 si arasında hala kararsızım. asalet onanınca karar vercem gibi gözüküyor ilerde sınava öğretmenliğe geçerim

Hayırlı olsun ArTe ..olmadı sora geçiş yaparsın öğretmenlik daha iyidir bence

Eylül de atanan normal memurlardan öğretmenliğe geçenler oldu. Yanlış bilgi vermeyelim Esma82 hanım.

Mühendisim. Normal Memur olarak atandım. Formasyon muydu ? Alıp öğretmenliğe başvurabilirmiyim ?

Csharpci formasyon alarak öğretmenliğe geçebilirsin. Evet ekimde memur olarak atanmış olanlar kasımda da öğretmenliğe başvurup ataması yapıldı ancak durumlatı muallakta çünkü 30 kadar dava açıldı ce şu anda 1 mahkemr itirazlarımızı haklı bulup yürütmeyi durdurma verdi. Memur olup asalet almadan geçmiş olmaları hemde aynı puanı 2 kere kullabmış olmaları hrm memurluklarını hemde öğretmenliklerini kaybetmelerine sebep olma ihtimali vat meb mahkemenin kararını temyize vermiş olması lazım şimdiye kadar, ilerki günlerde sonucunu görecez. Size tavsiyem mrmursanız ve 2014 puanıyla atandıysanız öğretmenliğe geçmek için 2016 yı bekleyin derim.

Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Öğretmen olan arkadaşların lehine sonuçlanır mahkeme inşallah.

Teşekkür ederiz inşallah olur. Mahkeme lehimize sonuçlandı yüksek mahkeme ne dicek onu bekliyoruz

ÖMSS Tercih kılavuzunda yazanlar..

2. BAŞVURU GENEL VE ÖZEL ŞARTLARI

2.1 Adayların Dikkatine!

"Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında

Yönetmelik" hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu herhangi bir kadroya

yerleştirilen adaylar (yerleştirilen, yerleştirildiği halde ilgili kuruma başvurmayan, yerleştirilen ancak

yerleştirildiği kadronun niteliğini taşımadığı tespit edilen ya da yerleştirilerek ataması yapılan), daha

sonraki merkezi yerleştirme işlemlerinde yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda

bulunamayacak; kura ile yerleştirilenler ise bir sonraki kura ile yerleştirmeye başvuramayacaklardır.

Tercihte bulunacak adayların mağdur olmamaları açısından bu hususa dikkat etmeleri gerekmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirilmek için yapılacak başvurularda uyulması

gereken genel ve özel koşullar aşağıdadır. Tercihler yapılmadan önce aşağıdaki koşulların dikkatle

okunması son derece önemlidir.

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60590/h/2012-omss-tercih-kilavuzu-14-7-2012.pdf

OİMPERFECTA siz memurluga yerleşmişken öğretmenlik tercihimi yaptınız ?

hayır ben memurluk başvurusu yapmayıp öğretmenlik için bekleyenlerdenim. Memurluk başvurusunda programcı kadrkadroları boş kaldı kasımda da öğretmenliğe atanamadım

anladım hayırlısı olsun bende felsefe öğretmeniyim ...atanmış memurların aynı puanla tercıh yapamaması mantıklı değilmi sizcede. Son öğretmen alımlarında memurlar aynı puanla tercih yapabildi diyor arkadaş ama klavuzda yapılamaz dıyor ..bu kargasayı anlayamadım ben

Hocam bizim dava açtığımız konuların bitanesi memurlara ana kontenjandan atama yapılması. Memur olduysa sonraki sınava girer öğretmen olursun her iki yerde başvuru hakkı vermek biçok kişinin hakkına girmesine neden oldu.

Evet haklısınız ..birçok arkadaşımız atanmayı beklerken bu hakka girmek olur..hayırlı geceler diliyorum teşekkürler sohbetiniz için .

Bende teşekkür ederim hayırlı geceler. Bende bilişim öğretmeniyim

Üst Alt