Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli motorlu araçlarından akaryakıt için vergi alınmasın imza kampanyası

1- engelli bireyler tek başınamı yaşıyor tabiki hesaba aileleri dahil edeceğim
2- bu ülke halkı beleşi kendisine tanınan haktan başkasınada verir engelliye indirim olsun bak bakalım kaç sağlıklı vatandaşa engelliler akaryakıt peşkeşi çeker bana olmaz deme bu ülkede adına vergi indirimli araç alınıpta aracına birkez dahi binmemiş binlerc insan var ve hatta bu işin ticaretini yapanlarda mevcut olmaz öyle şey dersen kayseri emniyet müdürlüğüne git şikayet dilekçemi görüsün
3- burada hiç kimse belirli makul bir kotadan bahsetmiyor ve dilekçedede kota belirtilmiyor
4- damdan düşmedim haklısın 9 metre yüksekliğinde ÇATIdan beton zemine sırt üstü çakıldım fazla bişey olmadı toplamda omurga dahil 26 kırık yalnız anlamadığım burda daha öncede başkası senin engelin yoktur demişti tüm mesajları okumuşsun ama ona cevaben yazdığım mesajı atlamışsın zannetmiyorumki burda mesaj yazanlardan benden daha ağır engele sahip olanını %88 ağır engelli/bakıma muhtaç (%60 rapor oranı yeterli olduğu için nörojen mesaneyi hiç söylemedim bile)
5- otobüs meselesine gelince onuda bu konuda bir mesajımda belirttim ben hastaneye veya herhangi bir yere gitmek için ticari taksi kullanıyorum 3 haftadır diş yaptırmak için gidip geliyorum 8 sefer gittim 60liradan 480 lira verdim ve halen gitmeye devam ediyorum
6- işin özü ben diyorumki devlet (acil durumlar haricinde) hastanede engelli ayrımı yapmasın onun yerine her yurttaşına dört dörtlük sağlık hizmeti sunsun ama siz ısrarla dört ikilik olsunda benim önceliğim olsun mantığındasınız hizmet kötü olduktan sonra ilk kullanan siz olsanız ne işe yarar ben diyorumki devlet adam akıllı işini yapsın hepimiz insanca yaşayalım ama siz ısrarla devlet ne halt yerse yesin millee ne kadar kazık atarsa atsın yeterki bana ayrıcalı versin
7- içinizde benim kadar engelinden dolayı sıkıntı çeken yoktur hepiniz en azından arabanızın yakıt derdine düşecek kadar sağlamsınız ben 600 metre mesafedeki postaneye gidip maaşımı dahi çekemiyorum burda bana demagoji yapmayın
8- burda sözde hak savaşı verenler hanginiz gerçek hayatta kendi konumunuz çok çok iyiyken başkalarının hakkını savunmak için işinizden oldunuz bu güne kadar ne kimsenin hakkını yedim ne hakkımı yedirttim kazancımı hep net belirttim devlet çok vergi alıyor diye hileye kaçmadım bana o zamanda aptal diyenler oldu şuan sizlere gülüp geçtiğim gibi onlarada sadece güldüm ve şimdi bana aptal diyenlerden birisi 3900 günden emekli oldu 860 lira maaş alıyor ben 2500 günden emekli oldum 2588 lira maaş alıyorum şimdi siz söyleyin kim aptal seninde söylediğin gibi ALLAH var başkasının bir kuruşuna tenezzül etmeyenin başkasının hakkınıda kendi hakkı gibi savunanın hakkını veriyor
9- kişi başına diyelim 1 kuruş külfet bindi senin benim bir kuruşumu yemeye hakkın varmı
10- delinin biri kuyuya taş atmış demişsin burda tek muhalefet ben olduğuma göre deli ben oluyorum tamam sayısal olarak mesajlarda ben tek kaldım ama şuan imza atan kişi sayısı 110 tüm imzanın bu başlığı okuyanlar tarafından atıldığını var sayalım 738 kişi bunu okumuş siz sadece 110 kişiyi ikna edebilmişsiniz bu kısmı garip değilmi sizce ha benim açımdan bakıncada garip bir sayı kalan 628 kişiden tek satır yazan yok

sevgili demir sana sen engelli değilsin derken tamamen yazdıklarındaki vurdum duymaz tuzu kuru hallerinden hareket etmiştim son yazından sonra ise profiline bakma gereği duydum ve çok ilginç verilerle karşılaştım bu siteye üye oluşun engelli oluşundan sanırım bir gün sonra olmuş yani daha önceki hayatındada pek salladığın bir kesim değilmiş engelli vatandaşlar. fakat başınıza gelenlerden sonra bir anda ışık çakmış beyninizde oda yine birilerine bir faydam olsun diye değil acaba nasıl bir fayda sağlarım düşüncesiyle hemen siteye üye olmuşsun sonraki süreci az takip ettiğimde çok ilginç şeylerle karşılaştım bir taraftan maaş alırken bir taraftan evde bakım parasınıda cep etmeyi ihmal etmemişsin dememişsinki onlarca engelli vatandaş 3 ayda bir 500 lira alarak hayatını idame ederken bana bu maaşa şükretmek düşer üstelik maaşının yükselmesi durumunda elinden alırlarmı diyede endişe yaşamışsın. bak sevgili demir ben bir buçuk yaşından beri engeliyle mücadele eden birisiyim şuan hayatımı sandalyede idame ettiriyorum ve 3 aydan 3 aya aldığım 1000 lira ile hayatımı sürdürüyorum üstelik evliyim ve bir çocuk babasıyım ve buna rağmen o senin aldığın evde bakım parasını almadım çünkü ben evde bakılmak istemedim benim hayat felsefeme aykırı buldum ben tam tersine sosyal hayatın içinde olmak istiyorum istesem hemen baş vurur ve o parayı alırım ama bunu yenilgiyi kabul ediş olarak algıladığım için almıyorum ve hayat mücadeleme devam ediyorum yaşım 33 ömrüm sürdüğü sürecede mücadeleme devam edeceğim en büyük amacım kendi işimi kurup şu alın teri dökmeden aldığım 3 aylıktanda kurtulmak. ama öyle senin dediğin gibi olmuyor bu işler eşit şartlarda vermiyoruz bu mücadeleyi sen engellilik nedir daha bilmiyorsun bile ne gördünki hayatında eğtim hakkın engellendimi senin sırf engelli oldugun için okula alınmadığın oldumu ben bu yaşımda hala eğitim mücadelesi veeriyorum sınava alt katta girmek varken sana 5. kata çıkmak zorundasın denildimi hiç orya çıktıktan sonra sınav esnasında çişin gelip pantolonuna koyverdinmi öyle işkembeden sallıyorsun daha tıfılsın dur bakalım ne gördünki sen engelli insanların sorunlarından nekadar haberdarsın sen alıyorsun 2500 ü sanıyorsunki herkes alıyor kendi tuzun kuru sanıyorsunki herkesinkide kuru senin engelinden ne olur arkadaşım koşturmuş koşturmuş sonunda yorulmuşsun artık dinlenme zamanın gelmiş senin yapmakla yükümlü olduğun ne kalmış büyük ihtimalle evlisindir çoluk çocugunda vardır oohh ne ala memleket sanane bir engellinin birisini sevip alamayışından sanana okul okuyamayışından sanane işe geremeyişinden sanane ulaşımdan yararlanamamasından sen aldığın maaşa bakarsın sen mutlusundur ya şu engellileri anlamıyorum birimizin mutluluğu ile mutlu olmasını öğrenemedik bi türlü değilmi demirciğim aynı fikirdeyim seninle. birde efendim bilmem nekadar insan okumuşmuşda bilmem nekadarı evet demişte bilmem nede bilmem ne bir sürü saçmalık ona bakılırsa bende imza koymadım ama desdekliyorum onca insandan sadece bir sen muhalefet eden çıkmışsın ben muhahlefet yapmayanlarıda sessiz desdekci olarak algılarım neyse demir sen birak milletin işini sen maaşına bak aman evde bakım aylığını kesmesinler dikkat et bunca engellinin saadeti senin saadetine bağlı sen mutluysan bizde mutluyuz aman kendine dikkat et. hadi kal sağlıcakla...

Arkadaşlar anlattıklarınıza baktığımızda biz engellilerin ne gibi zorluklarla mücaedele ettiğimizi gösteriyor. Dediğim gibi herkes düşüncelerinde özgürdür. Fakat şu bir gerçek hep aynı zorlukları çekiyoruz. Burada devletin bize uyguladığı politika gerçekten yanlış. Deli Yürek arkadaşımın dediği gibi 3 ayda 1.000 TL ile geçinilirmi ya. Tamam şükretmek lazım ama 3 ayda 1.000 TL den bahsediyoruz kardeşim iyi düşünün. Benim annem derdi "insanın karnı 1 ekmek lede doyar 1 kg. et ile de". iyi düşünün gayet açık ve net.

deli yürek açıkça söylüyorum senin sözlerin doğru ise ben bu dünyadaki en şerefsiz insanım ama sen kıçından sallıyorsun iftira atıyorsun beni araştırdığını söyleyip kıçından sallıyorsun evde bakım parası aldım doğru ancak ben kazayı 22.06.2010 yılında geçirdim emekli maaşım 19.04.2012 tarihinde başladı yalnız ilk maaşımıda 21.07.2012 tarihinde aldım maaşımı aldıktan üç gün sonra bizzat gidip evde bakım maaşımı kestirdim ve ordaki memurun gereği yok hiç karıştırma demesine rağmen 19.04.2012den maaşımı aldığım güne kadar ki evde bakam paralarını iade etmek için dilekçe verdim ve 1.980lira geri ödeme yaptım ben kışın doğalgaz faturamı yatırabilmek için gözüm gibi baktığım 6 yıllık akvaryumumu ve balıklarımı yok pahasına sattım 2 kışı patatesle geçirdim bana yokluktan bahsetme 2 yılda sadece 36 seans fizik tedavi görebildim çünkü hastaneye beni hergün götürecek araçım yoktu kaza esnasında acıdan dişimi öylesine sıktımki dişlerim kırıldı kaza yapalı 2 yılı geçti ben daha yeni yaptırabiliyorum ama bunların hiçbirisi bana kimsenin 1 kuruşunu yeme hakkını vermez evlisin çocukların var diyorsun bekarım sevgilim var ancak ailesi açık açık bizde sakata verilecek kız yok diye önüme duvar örüyor bu siteyi engelli olmadan önce bilmiyordum ve hiç araştırmadım kazadan bir ay sonra l1 kırığı yazdığımda karşıma çıktı 408 mesajımdan sadece 5i kendimle ilgili ha şunuda söyleyim ben kaza yapmadan 2 hafta önce ihaleyle devlet işi almıştık kazadan dolayı ve iş arkadaşlarımın benle ilgilenmesi neticesinde verilen sürede işi bitiremedik devlet 126.000lira bize ceza ödetti kar edelim derken elde avuçta ne varsa gitti ama kimseye gidipte ağlamadım aldığım maaş benim hakkım kimse bu konuda tek kelime edemez insanlar 100 lira pirim öderken ben 400 lira ödüyordum bazıları gibi 3.000 lira maaş alıp işverenle anlaşıp 700lira maaş göstermedim çatır çatır primimi yatırdım senin söylediğin gibi düşmez kalkmaz bir allah ben hep bu bilinçle yaşadım ve bunun sayesinde şimdi sağlık olarak sıkıntım olsada maddi açıdan rahatım burda beni tanımayan insanların bana cahil aptal eski kafalı demelerine bi nebzeye kadar tahammül ederim sonuçta herkes bir diğerinden bir konuda üstün bir konuda cahildir ama beni maddiyatcılıkla haksız kazançla suçlayan iftira atan insan ŞEREFSİZDİR

Sessiz çoğunluktan bahsediyorsun tek muhalif sensin diyorsun kusura bakmada muhalefet oldum diye burda uğramadığım hakaret, iftira (dar görüşlü, bilgisiz, kültürsüz, karaktersiz, deli, bencil, menfaatci, şerefsiz ve korkak gerçi neden korkak denildiğinide hiç anlamadım tek muhalefet yapan benim beğenin yada beğenmeyin bundan daha cesurca işmi olur) kalmadı bu kadar lafı görüpte hangi babayiğit size muhalefet olabilir ki

arabayı verirken ötv yi almıyorsa devlet onun çalışması için gereken yakıttanda almaması gerek, şahsi düşüncem geniş kapsamlı düşünürsek mantıklı, suistimal edenleride şikayet edip cezalarını çekmelerini isterim.

deli yürek üç aydan üç aya aldığım maaşla geçiniyorum diyorsun pardon ama sen ayda 330 lirayla nasıl evlendin o para çocuğunun masraflarına yetmez sen birde araba almış ve o arabanın yakıt derdine düşümüşsün atıyorsan bari ufak at benim üyelik tarihim kazadan bir ay sonra daha önce hiç bilmiyordum ama kusura bakta senin üyelik tarihinde benden çok eski değil saldırmak için açık ararken dikkat et attığın mermi sekmesin 330 lira maaş tek geçim kaynağı ve 24.000 liralık araban var gelde şaşırma

SEVGİLİ DEMİR KENDİ AĞZINLA OTURAN BOĞAYA SORUYORSUN EVDE BAKIM PARAMI KESERLERMİ DİYE. hangi görevli 2500 lira maaş alan ve evde kişi başına düşen gelir 800 lirayı bulan birine bu işi karıştırma demiş pek inandırıcı gelmedi bana. benim senin hakkın olan bişeye bi laf dediğim yok ananın ak sütü gibi helal olsun sen birşeyleri hakkınla elde ederken biz bu memlekette insani hakkımız olan eğitim ve ulaşım hakkını elde edemedik sen ne hakkından bahsediyorsun sen bu konumuna zekanlamı geldin sanıyorsun yada sana ordan geri zekalıymışım gibimi geldi ondanmı konumlarımız bukadar farklı yoksa gayserili oluşundanmı? yok yaaa ben diyorum istanbul boğazı sen diyon yandı bilmem neremin ağzı sen nebiçim bir insansın bukadarmı anlaşılması zor şeyler anlatıyorum sana sözlerimin işine gelen kısımlarını alıyor sözüm ona güya cevap veriyorsun konuyu ayıp yapma aşamasına getirdin artık. sana sadece fırsat eşitliği istiyoruz diyorum kimsenin hakkını yemek istemiyorum diyorum almıyormu kafan iki litre yakıtın ağzını yapıyorsun benden alınan vergiyle alınan otobüse bindin yıllarca utanmadan sıkılmadan bu kul hakkı değilmi zamanında düşündünmü hiç bu otobüse kimler vergi vererek alındı acaba hepsi içine binebiliyormu hala lagara lugara yapıyorsun relaks seni muhatap almamakla doğru yapmış sen kale alınacak buhabbet edilebilecek bir adam değilsin benim gibi adamı bile yoldan çıkarttın ne halin varsa gör...

sitede yazmadığım babamın üstüne olan bir evde var yetim haneden çıktımmı yazdım bir yere çok şükür annem babamda sağlar ve arkamdalar arabamıda babam aldı babam sağolsun siteye üyelik olayıysa üç kere bnlandım ben ayrıca çoğu senin gibi sonradan engelli olan üyelerden oluşan bir dernektede 15 yıldır amme hizmeti yapıyorum.

http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/88814-hizmet-birlestirme-sonucu-emeklilik-icin-1260-gun-pirim-isteniyor.html

y
a sen hakkaten eğitim hakkından faydalanamamışsın daha okuduğunu anlamaktan acizsin arama diye linki tekrar yazdım bir daha oku o zaman belki kafan basar o otobüslere yıllarca bindim ama onlar senin verginle alınmadı önce araştır sonra konuş burda 330 lira maaşla kıt kanaat geçiniyorum diyorsun evlenmiş çocuk sahibi olmuş üste 24,000 liraya araba almışsın bu işin sırrını söylede bilelim 700 lira maaş alıpta kirasını ödeyemeyen insanlarda nasiplensin

Sessiz klayım diyorum olmuyor işte şeytan gıdıklıyor. Syn deli yüreğe sonuna kadar katılıyorum saolsun zaman ayırmış araştırma yapmış bazıları gibi sallama verilerle hareket etmemiş. Şahsen ben syn deliyürek gibi bu kadar uzunca yazma tenezzülünde dahi bulunmazdım. Sebebide gayet açık anlayan anladı.
Syn demirc herkes kulağını yanağının yanından gösterdi sen illa enseden dolaştırdın ve yine aynı kapıya çıktın farkında değilsin ne yazdığını algılama problemin varsa kusura bakma ben sana tercüme olamam. Bu şerefsiz cümlesini çok kullanmışsın ben bu davranışından dolayı kınıyorum seni yakışmamış bu sitenin yaş ortalamasına kimlerin girip kimlerin ziyaret ettiğine baktınmı böyle bir gereksinimde bulundunmu yok geç klavyeye salla. OOOOO ne ala memleket sen muhalfet dahi yapmaya değmezsin az öncede dedim ya şeytan gıdıklıyor sen usulunce cümle dahi kuramıyorsun bu kaba tavırlarınla yeterince seviyene indi bu insanlar. Son olarak küçük bir not geçeyim attığın mermi sekmesin demişsin biz sekecek bir mermiyi namludan çıkarmayız.

1- beni şerefsilikle suçlayan insana azına sağlık ne güzel demişsinmi dememi bekliyorsunuz
2- burda şahsi hakaretlere başlayan sizlere karşı sert konuşmam neden zorunuza gidiyor
3- yukardaki linki gözünüzle okuyup bayninizle algılayın bundan aciz iseniz açıklayım

Syn demirc sen sertlik görmedin bu en yumuşak halim seni suçlayan yok konuyu dağıtma. Kendin kirlendin kaba kınanacak cümlelerinle bari temiz insanlara çamur atıp yanında sürüklemeye çalışma. Anlaştıkmı

muhattap olmayın şununla sözden anlamayan susarsak anlar belki

imzaladım.önemli olan örgütlenebilmek ve haklarımız için çaba sarfetmiş olmak.kampanya sonuç versin vermesin...

ya gerçekten de siz haklısınız akaryakıt indirimi olmalı böylece deli yürek otobüse binebilir eğitim hakkını kullanabilir sağlık sistemi düzelir vergi adaletsizliği ve milli gelirden herkes adil şekilde faydalanabilir sizin %100 haklı olduğunuz tek konu bu ülkede benim gibiler çok azınlıkta o yüzden yıllardır bu ülke bu halde hepiniz kendi menfatinizin peşinde o denli koşuyorsunuz ki bu ülkede olan bitenin ana sebebini görmekten acizsiniz hayata sadece engelliler 1-0 geriden başlamaz aman boş veren ben devenin siparişini verdim yarında hendeği kazarım

aferin demir deveyi sipariş ederek akılcı bir hareket etmişsin sana zahmet hendeğide kazı ver, bizde deveye hendekten atlatırız artık, sana laf anlatmaktan çok daha kolay olacağından eminim asistinden dolayı teşekkür ederim bana yalnızca dokunmak kalmıştı hiç zorlanmadım.

arkadaşlaar özel bir şöförde isteyin bence her engelli arac kullanamıyor hem devlet özel şöförde verirse su istimal olmaz ucuz benzinde allah size kolaylık versin biz 71 raporla le ne ehliyet nede indirimli, araba lıyoruz biriyer biri bakar kıyamet ondan kopar sizde birbirinizi yiyorsunuz

Arkadaşlar lütfen ilgiziz kalmayın imzalayıp gönderelim.

Hak Hukuk Bu Kafalara Zor

Gerek hastane gerek tapu gerek ruhsat tescil ve devletin diğer kurumlarında azıcık darlansanız bir damla teriniz boşalsa oy kullanmaya giderken merdiven çıkmak zorunda olsanız hak ve hukuk nerede diye avazınız çıktığı kadar bağırırsınız şimdi burada bir istek var kalkmışsınız saçma sapan bilinçsis hesapsız, kulakdan dolma laflarla bende varım diyorsunuz. Hani bir atasözü var diyenin ruhuna rahmet biliyorsan konuş alim sansınlar bilmiyorsan sus sus be kardeşim adam sansınlar.
Syn deli yürek bu arada gözümden kaçmadı sanma eğitimim düşük diyorsun lakin anlaşılan hayat okuluna halen birincilikle devam ediyorsun. Yürekten başarılar.

Bana deselerki engellilere 1.000 adet tekerlekli sandalye dağıtılacak 1.000 adet imza gerekiyor benim ihtiyacım olmadığı halde ben bu kampanyaya imza atarım arkadaş. Neden menfaati olmayanlar buna karşı çıkıyor. İllaki yapılan bir kampanyada menfaat söz konusumu olmalı.

eyvallah relaks kardeşim birileri gayserililikten yırtmaya çalışsada bizde lazız kimseye pabuç bırakmayız evelelallah helede böyle donkişotlara...

"biliyorsan konuş ilminden irfan alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar" bari atasözlerini değiştirmeyin bilmiyorsanızda kullanmayın
arkadaş ben diyorum ki kaldırım bozuk burada bırak engelliyi sağlıklı insan yürüyemiyor siz halen rampa yapalım yeter diyorsunuz allah akıl fikir versin benim develer hendeği atladı halaya başladı onlarda anladı iğnelemeyi asist zanneden kişilerle uğraşılamayacağını

bu arada maşallah 1 ayda 129 imza olmuş bu hızla giderse 7 ay sonra tamam bu iş

tanımlanamayan nesne

Bu iş gittikçe zevk veren bir durum aldı demirc sanada ısındım neredeyse öyle saçma şeyler yazıyorsunki kızamıyorum sana
yalnız hala görüşlerin bişey ifade etmiyor I am soryy!

ben seni anladım demir sen çok yakında ötv muafiyetli araç alacaksın fakat son yapılan akar yakıt zamları seni korkutuyor burada milleti gazlıyarak acaba böyle bir yasa çıkartılmasına katkıda bulunabilirmiyim diye düşünüyorsun aferin sana o 129 imzanın en az yarısıda senin sayende oluştu hadi gayret bakalım gaza devam aferin sana ne de ol sa gayserili demişler saa...

deli yürek yakıt sorun değil benim derdim daha büyük kız arkadaşımla araba konusunda anlaşamıyoruz o honda accord istiyor ben audi a4 aracıda zaten ona düğün hediyesi olarak vereceğim için ruhsat onun adına olacak haliyle ötv indirimi olmuyor çok şükür alnımızın teriyle bir yerlere geldik aldığımızıda kimsenin hakkını yemeden alırız ama senin şu vergiyle alınan otobüs meselene halen gülüyorum

Syn demirc azdaha zorlarsa seni syn deliyürek neredeyse ağlayacaksın döküleceksin çok uhte var içinde anlaşılan nasılda ters orantı halindesin dök içini rahatla biz seni anlarız herşeye rağmen. Alınteri hak hukuk vs diyorsunda ve hep alın terinden ve helal vs. bahsediyorsun bayağı belden altına çalışıyon bu kurallarda yok. Bırazda senin taktiğinle oynayalım buradakilerde alın teriyle kazanıyor ve kimsenin hakkına tecavüz etmiyor bundan hiç şüphen olmasın. Hiç düşündünmü neden iş kazası geçirdim diye vardır bir hikmeti dimi anladığım kadarıyla inşaatlarda taşörenlik yada küçük çapta mütait'lik yapmışsın sakın birinin yada çalışanın hakkını yiyip bu halde olmayasın bir vicdan muhasebesi yaparmısın.
Syn demirc İşte böyle vurulur belden altına

relaxx istediğin kadar bu konuda belden alta vur hiç sorun değil allaha çok şükür bu güne kadar kimsenin hakkını yemedim felçli kalmak benim için ceza değil mükafattır ama sende bunu anlayabilecek kapasite yok zaten aklı başında insanlar olsanız bu ülkede sizde bu halde olmazdınız size bu kadar vergi zam az bile arkadaşın söylediği gibi benim tuzum kuru isterse herşeye %100 zam gelsin ben alırım siz düşünün neyse ben gayseriliyim şimdi ticaret yapmam lazım ama siz aklınızı fazla zorlamayın malum saat 12yi geçti

Habu benzin nedur ya sudan ucuz demi uşaklar zuhahahahaha

Üst Alt