Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli motorlu araçlarından akaryakıt için vergi alınmasın imza kampanyası

Biliyormusun Türkiye'de benzinin "neredeyse tamamı" vergidir. Barzani bölgesine akaryakıt çok düşük fiyata gidiyor ama yurt içinde bunu yapacaklarını sanmıyorum ama senide destekliyorum.

Yeterli sayıda imzaya ulaşılsa bile yüksek devlet ricalinin bu talebi kaale alacağını sanmamakla beraber imzaladım ve üyesi olduğum tüm gruplardan da desteklerini istedim.

pardon ama neden engelli aracına benzin vergisiz olmalı bana makul ve mantıklı bir sebep söyleyebilirmisiniz

Kampanya talebini mezun olduğum fakültenin mezunlar vakfına yollamıştım. Öyle ki bu fakülteden mezun arkadaşlarım arasında milletvekili, hakim ve özellikle de kaymakam ve valiler var. Yani devlet kademesinde görevli onca yüksek zevat!!!! Fakültemizin mezunlarından biri (sanırım müfettiş kendisi) bu kampanya ile ilgili aşağıdaki tepkisini yollamış.
Sizlerle paylaymak istedim.

"Sakata sakat diye ayricalikli muamele,kadina kadin diye ayricalikli muamale,
yasliya yasli diye ayricalikli muamele,
cocuga cocuktur diye ayricalikli muamele,
savciya, hakime ayricalikli muamele,
ogretmene , polise ayricalikli muamale,
askere, burokrata ayricalikli muamele......

benim ne sucum var arkadas...
otobuse binerim en yuksek ucretle giderim.
vergi oderim en yuksek dilimden oderim.
urun alirim en yuksek fiyattan alirim.

butun bunlara ragmen donup bir tesekur eden de olmaz.
ne saygi gosterirler ne hurmet.
vergi dairesine gidersin adam yerine koymazlar,
karakola gidersin suclu muamelesi yaparlar
mahkemeye gidersin hakimden savcidan fircayi yer donersin.

Ben tum ayricalikli uygulamalara karsiyim.
Kisi gelir elde ediyorsa vergisini odemelidir.
Saygilarimla..."

Sanırım bu kampanyayı kimse kaale almaz derken ne denli haklı olduğum ortaya çıkmıştır.

Birileri bir kampanya başlatmışbu konuda. Başlatanı/başlatanları tanımam etmem. Ben de burada forumdabildirilince haberdar oldum. Bu kampanya bana mantıklı geldi ve katılarak imzaladım.Haa "bir sonuç çıkacak mı bundan?" derseniz çıkmayacak elbette. Bir arkadaşımız da“neden indirim, nedir bunun mantığı?” diye sormuş. Haklı tabii sormakta.Muhtemelen sakatlığı az birisi veya sakatlığı hiç bulunmayan birisi bu zat. Çokbasit bir tek misal vereyim. İstanbul trafiğini bilen bilir. Toplu taşımaaraçlarını kullanmak bizler için büyük sıkıntı. Evet güzel gelişmeler var amaneticede sıkıntılar devam ediyor. Diyelim ki bir arkadaşımız Avcılar’da-Beylikdüzü’ndeyani İstanbul’un bir ucunda oturuyor, işi de İstanbul’un orta kesimlerinde olanAksaray’da. Aksaray-Avcılar arasını ister otobüsle, ister metrobüsle, ister hafifmetro ile kat etmek büyük sıkıntı. Diyelim ki oturacak bir yer buldunuz, buyol çilesi belki çekilebilir ancak genellikle toplu taşıma araçlarında oturacak yerbulabilmek günün her saatinde zor. Ayakta dikileceksiniz, hem de öyle yarım saatfilan değil, saatlerce. Bir sakatın saatlerce ayakta dikilmesi kolay mı? Düşününve bunun cevabını sizler verin. Böyle olunca aracı olan sakat arkadaşımız kendiözel aracına atlıyor ve gideceği yere gidiyor. 2-3 TL toplu taşıma ücretiödeyeceğine bunun kat ve katı akaryakıt bedeli ödüyor, arabasının amortismanıda cabası.Bu sadece bir misal. Bunun gibionlarca gerekçe insan sıralayabilir.Fakat benim garipsediğim husus buarkadaşımızın sorusu değil. Asıl garip olan bu kampanyaya bizlerin sahipçıkmamış olması. İster sonunda bir netice elde edilsin ister edilmesin, ister özelaraç sahibi olalım ister olmayalım bizlerin bu kampanyaya sahip çıkması vedesteklemesi gerekirdi. Sitede elli bini aşkın üye var. Bunun üçte ikisi bu kampanyayakatılmış olsa otuz bin kişiden fazla imza demek olur. Üyelerin bu kampanyayabir gün içinde yoğun destek vermesi gerekirken bir de bakıyorsunuz ki imzasayısı elli kusurlarda. Kendi meselemize sahip çıkmıyoruzsonra da kalkıp olur olmaz her fırsatta ağlaşıp duruyoruz.Bugün bir kere daha anladım kibizlerden ne köy olur ne kasaba.

Fatih seni alkışlıyorum çok güzel anlatmışsın, siteyi kuranlar bile yazmaktan çekiniyor. 50 bin üye nerde hani

Referandum yargı için yapıldı çok oy alsın diye engellilere vaat ettiler... Oy kulanmaya gittiğimde merdiven faciası yaşamıştım ama şimdi bakıyorumda bayağı bi soğumuşum bunu yapanlardan hemde öyle böyle değil...

Türkiyede motorlu balıkçılara verği indirimi ile yakıt desteği var niçin engellilere olmasın imzalayıp gönderdim engelli arkadaşlar mesaj çekerse iyi olur saygılar..

Tepkisiz kalan toplum ezilmeye mahkümdur.

Avrupa Birliği peh

Yorumları çok hassas okuyup hata yapmadan analiz etmeye çalıştım dilimin döndüğünce aktarayım. Syn alifatih söz konusu konuyu kaymakam vali vs. önemli yetkilere sahip insanlara açmışsınız alınan şiirli cevap tam bir fiyasko. Türkiye olarak Avrupa Birliğine girmeye çalışıyoruz ve bu süreç devam ederken Syn Devlet Büyüklerimizde büyümeden bahsediyor. belki hatırlarsınız bir haber vardı yurt dışında bir engelli aslen türk bulunduğu ülkedeki devletin engelinden dolayı verdiği paralarla tahmini türk parasıyla 250,000 tl tutarında lüx bir spor araç almıştı. Yorumları size bırakıyorum kendi olayımıza dönersek bence olması gereken bir olay hatta birçok mal ve malzemeyi kapsamalı lakin sözde büyüyen devletimiz açıkları kapamak için malum bilgileriniz zam üzerine zam. kaldıkı büyüyen ve süregelen açıklar dururken bize indirimli yakıt versinler. Biz engellilerin devletle olan platonik aşkı nedense hiç bitmeyecek gibi yok sayılmaktan kendimizden dahi vazgeçer olduk. olumsuz ve bilinçsiz yazılan tüm yorumları kınıyorum. bize verilen bir çok hakta zaten bürakrasi yüzünden alınamıyor 39 delikten geçiyorsun 40.ncı delikte takılıyorsun.
Bütün bu olumsuzluklara rağmen engelsiz yakıta gönülden evet.

fatih belden aşağımın tutmamasını saymazsan engelim yok sayılır ben burda yatlara verilen yakıtıda savunmuyorum ha şimdiden söyleyim uzanamadığı çiğer diyecekler allaha çok şükür maddi durumum çok iyi araba alamamak gibi derdim yok bu ülkede 8 milyon engelli var bunlar aileleriyle birlikte toplumun yarısı yapar ülkenin yarısı vergisiz yakıt kullanınca sizce devlet bu kaybı kimden karşılayacak dersenizki bu kadar vergi olurmu ötv kalksın buna canı gönülden destek olurum ama toplumun yarısı vergisiz kullanacak olursa geriye kalan yarısına vergi bindirimi gelecek kullandığımız gıdada vergi artacak yani ne olursa olsun bu para cebimizden çıkacak engelli bireyler araçlarını sadece işe gitmek için kullanıyorsa onada tamam ama millet gezecek diye hiç kimse kusura bakmasın benim sizin vergi kaybınızı ödemeye hiç niyetim yok

rasgele yorum yazıp kendimizi zor durumda bırakmayalım

Syn demirc sen bu ülkede kaçak elektiriği ödemiyonmu ödüyon vergi kaçırıyorlar sen ödüyon bütçe açık veriyor sen ödüyon bankalar hortumlanıyor sen ödüyon daha sayamadıklarım bunları hepberaber ödemiyormuyuz objektif olalım küçük bir pencere pekte bakmaya müsait değildir dimi. daha çok şeyler yazarım aslındada bu bakış açından dlayı kendimi yormayacağım. SAygılar

ya haklısın bu ülkede bir sürü şey cezasız kalıyor o zaman hepimiz birilerini sömürelim sen satanizmin nasıl çıktığını hiç duydunmu haçlı seferi sırasında bir papaz bakıyor her yerde ölüm acı kötülük var demekki diyor dünya kötülük için kurulmuş bizde kötü olmalıyız al senin mantığında bir adam şimdi sen satanist ol bende hortumcu böylece pencerem büyür

pırlantanın %20 ötvsi var ve siz değerli madene kafanıza göre vergi koyamazsınız dünya piyasa değerini korumak zorundasınız gemilere ucuz mazota karşıyım ama onlara var bana verin demek ne kadar makul hoş bu ülkede biri kırmızıda geçtimi herkes geçer...

hiçkimse kusura bakmasın benim emekli maaşım abimin kazancından 3 kat fazla o adam herşeye vergiyi verecek ben vergisiz yaşayacam adamın tek sucu sağlıklı olmasımı

demirc başkasının vurguları senin ikinci penceren olmasın

Syn demirc ne yazdıysan lafını çürüttüler sen neyin peşindesin tarafın ne ne istiyorsun Syn Ayşe ceren çok iyi bir noktaya eğilmiş pozitif ayrımcılık ona dahi muhalefet oldun aklından geçeni cesaretin varsa yaz yoksa başkasının yazdıklarının üzerinden bence konumuzu dağıtma bu benim şahsi düşüncem mahalle dedikodusundan anlamam bilgi ve kültür varsa bende varım.

Bir gazeteci-yazar büyüğüm vardı ve derdi ki: "Muhalefet yapmak insana karakter kazandırır. Ama muhalefeti de dikkatli yapmak gerek. Gereksiz yere sırf muhalefet olsun diye yapılan muhalefet insana karakter kazandırmak bir yana, insanı yerin dibine batırır".
Ben bu tavrı maalesef bizim camiada çok görmekteyim. Yüz yüze de karşılaştım bu tavırla, çeşitli sosyal medya organlarında da. Ve üzüldüm, üzülmeye de devam ediyorum. İnanın gereksiz muhalefet ve abuk subuk düşünceler insanların bizlere bakış açısını olumsuz yöne kaydırıyor. Çok yazık!!!

Hükümet nasıl zam yaparız ve bunu görmezden getiririz derdinde bizimkilerde benzini vergisiz alma derdinde : )
Biraz uçuk istek gibi geliyor bana, böyle bir şey gerçekleşse dahi istismarı büyük olur, hem ÖTV oranı hemde akaryakıtta vergi oranı düşülürse bize düşman olur millet.

relaxx hangi söylediğim çürütülmüş bunu anlatsana kültür bilgi meselesine gelince benle kıyaslama yapman için beni tanıman lazım ama sen bunu dahi bilmeyecek kadar cahilken senle ne konuşulabilir cesaret meselesine gelince sitenin günlük ziyaretci sayısına bak birde imza kampanyasına katılan kişi sayısına pozitif ayrımcılık meselesi farklı o zaman biz adam öldürelim pozitif ayrımcılık isteyelim sizin burda yaptığınız pozitif ayrımcılık değil beleşcilik sizler açıkca devletin malı deniz yemeyen keriz diyorsunuz başkalarının yaptığı suçu sizde işleyince masummu oluyorsunuz o zaman dünya müslümanlarının %90 namaz kılmıyor sizde kılmayın ahirete gidince onlarda kılmıyordu banane cenneti isterim diye isyan edin hak arayacaksanız yanlış yerden başlıyorsunuz vergi kaçıranlarda devlet hesap sorsun almanyada 10.000 makam aracı varken türkiyede 120.000 var bunun hesabını sorun milletin sırtından haksız yere gecinenlerden hesap sorun ama siz bunun yerine onlardan biri olma hevesindesiniz

fatih sana gelince sen daha laf söyleyeceğin insanın profiline bakmaktan aciz bir adamken ne halt yemeye kaliteli muhalefetten dem vuruyorsun

devlet bu yaptıklarında haklı çünkü bizi yönetenlerde bizlerden biri işine geldiği gibi davranıyorlar hanginiz bu ülkede kurallara uydunuz bırakın menfatineze ters olanı sizin için olana bile uymazsınız en basiti gidin inşaat alnına kaç kişi baret takar yada emniyet kemerini polis cevirme yapmasa hanginiz takarsınız insanlar hak ettiği gibi yönetilir siz beleş peşinde koşarsanız sizi yönetende aynı şeyin peşinde koşar

Benim son mesajımı neden üzerine alındın ki demirc kardeşim? Durum tespiti yaptım sadece, senden tek kelime yok mesajımda, zira polemiklerden nefret ederim. Profiller ise beni ilgilendirmiyor ama sadece ısrarın üzerine ziyaret ettim. Bir ağabeyin olarak teklifim ruh halin için yazdığını değiştirmen.

makul ve mantıklı bir sebep istiyorsan şöyle bir sebep sunayım eğer makul gelmese söyle ben sol ayağımdan doğuştan rahatsızım iki ameliyat geçirdim eklem bozuk olduğu için kalçamı dondurmuşlar hareket etmiyo o sebeple yol yürümekte özellikle yokuşlarda ve merdiven çıkarken çok zorlanıyorum ve öğretmen olarak çalışıyorum evimle okul arasındaki yolda yokuş yerde var haliyle yürümek zor geliyor mecburen araba kullanmak zorunda kalıyorum bikaç kez tasarruf olsun diye yürüyerek gitmeyi denedim ve nefes nefese kaldım benimle aynı okulda çalışan öğretmen arkadaşım evi benim evime yakın ve hiçbir sıkıntı çekmeden yürüyerek gidebiliyor o yakıttan tasarrufunu ederken ben maaşımın büyük bir bölümünü yakıta vermek zorunda kalıyorum (bu arada evimle okul arası dolmuş güzergahında değil)
benim gibi farklı durumlarda olan birçok arkadaşım var mesela ayağında protez olan kişiler var bunlar takılı olan protezlerini korumak zorundalar yani ne kadar az yürürse o kadar uzun süre protezlerini değiştirmek zorunda olmadan kullanma imkanı olur o sebeple işe gidiş gelişlerde araç kullanmak durumunda kalıyor bu ve buna benzer durumları çok artırabiliriz
zaten devletin engelli insanlara karşı uyguladığı pozitif ayrımcılığın temel amacıda engelli insanların normal olanlara karşı olan dezavantajını ortadan kaldırmak yada aradaki engelden dolayı oluşan eksikliği yani farkı kapatmak yada en aza indirmektir
bu farkı kapatmak içindir engellilere yönelik vergi indirimleri yada buna benzer ayrımlar şimdi sokaktaki herhangi bir insana sorarsan engelli kişilerin faydalandığı bu indirimleri bizim için kar olarak görürler ama diğer taraftan ettiğimiz zararı kimse görmez o sebeple senin gibi sorarlar böyle hangi gerekçeye dayanarak bu ayırımı istiyorsunuz diye sen her gün her işini arabayla yapmak heryere tabiri caizse tuvalete bile arabayla gitmek zorunda kalırsan ve bu sebepten dolayı bütçen baya bi zorlanırsa ne demek istediğimi anlarsın

demirc kardeşim senin bir hastan olduğu zaman onu hastaneye götürüp getirmek için özel arabanı kullansan en fazla buna bir ay dayanırsın bütçeni baya bi zorlar ve hemen şikayet etmeye başlarsın bizler bunu bir ömür boyu çekiyoruz cahillikten bahsetmişsin cahil olmadığını ima etmişsin profiline bakma gereği bile duymadan sana açık açık cahil diyorum ne iş yapıyor olursan ol beni mesleğin kariyerin kültürün ilgilendirmez insanın cahil olup olmadığını ağzından çıkan kelimeler belirler ve senin sözlerin seni ele veriyor kusura bakma ama cahilsin

amerikada yapılan bir ankatin sonucuna göre insanların korktuğu iki kurum var biri CIA diğeri amerikan maliyesi siz adam akıllı denetleme sistemine sahip olursanız bu denli vergi kaybı olmaz milletin kaçak elk. suyunu ödemeyiz bir diş hekimi aylık gelirini 1.000 lira gösteriyor ve bunu kimse araştırmıyor bunların hesabını sorarsanız akaryakıttan elbiseye herşey ucuzlar ama sizler onun yerine engelliye, polise, askere, yaşlıya vb. indirim olsun dediğiniz zaman bu saçmalamaktan ileri gitmez akaryakıtta indirim yapsalar giyeme gıdaya zam gelecek 5liralık yakıtı 2 liraya aldığınız zaman 2 liralık elbiseyi 5 liraya alacaksınız bu işin mantığı nerde devlet kdv açığı var diye ötvye yükleniyor siz en büyük vergi kalemini yarıya düşürdüğünüzde oluşacak açığı 550 ...... cebinden ödemeyecek yada bu ülkenin kalbur üstü zenginleri karşılamayacak olan yine bize olacak kampanya eylem yapılacaksa bu devletin en önemli görevi olan denetlemeyi adam gibi yapması için olmalıdır yoksa delik cebe parayı koysanız ne olacak relaxxsın dediği gibi olaya geniş pencereden bakın ama relaxx gibi bakmayın yoksa düz duvardan başka bi halt göremezsiniz

ensar ben zaten hastayım senin gibi keşke yorularakta olsa yürüyebilsem ben hastaneye ticari taksiyle gidiyorum ama sen 700 lira maaşla eşşek gibi çalıştırılan insanlar her türlü eziyeti hak ediyor senin vergi açığınıda onlar tıkar ben cahilim ama başkalarından menfaatlenecek kadar meziyetsiz değilim kusura bakma 1 aydır açık olan kampanyanında sonuçlarına bakınca engelli arkadaşlarında benle aynı fikirde oldukları belli ama size ne desem boş allah okumuşun cahiline kimseyi denk getirmesin

sgkforum bana gerçekten orta ve alt geirlinin yanında olan bir tek siyasi parti söyle ki onun görüşlerini savunayım bu ülkede kim ne mevkide olursa olsun cüzdanının derdinde e haliyle siyasetcilerde aynı kafada benim vergimle yapılan otobanı ben parayla kullanıyorsam bu işte bir terslik var

Bu konu kapanmasın arkadaşlar ne olursa olsun devam.

Yabancılara, yatlara ve kotralara vergisiz akaryakıt satışı yapıldığı günümüz Türkiye'sinde tabiki engellide vergisiz akaryakıt alabilsin.

Doğrular her zaman incitir

Syn demirc Tek bir noktaya odaklanmış açık yaraya sürekli müdahale eden bir salgın gibisin yazdıklarını analiz edersen eleştirdiğini bi sonraki cümlende kabullenmişsin sen zaten bu durumda ben seninle bu konuyu müzekere etmem edememde. Yazdıklarını ve yazacaklarını bu saatten sonra dikkate almayacağımı ve aynı zamanda görüşlerine saygı gösterip bir cümlesine dahi katılmadığımı açık net bir şekilde ifade ederim.

relaxx sen ve sen gibilerle aynı fikri paylaşmamız zaten imkansız siz mantığı bahane edip menfaatçilk yapıyorsunuz ama böyle bir indirim karşısında menfaatinizin olmayacağını dahi kavrayamıyorsunuz 2011 akaryakıt vergi geliri 50milyar lira siz bu geliri yarıya indirdiğiniz zaman kişi başına 350 4 kişilik aileye 1400lira ek yük binecek bunun içinde arabası olmayan akaryakıtla hiç ilgisi olmayan ailelerde var sen kar edeceksin diye o insanların günahı ne siz devlette hırsızdan hesap sor diyeceğinize bizde çalalım yol açın diyorsunuz neyse ki sizin gibiler çok azınlıkta 8 milyon engellinin olduğu ülkede bir ayda sadece 80 kişi imza vermişse benim kendi mantığımı değil sizlerin düşüncelerinizi sorgulamanız lazım milletin sırtından geçinmeye karşı olmak cahillik, aptallık dar görüşlülükse evet ben bu ülkenin en cahil, aptal, dar kafalı insanıyım

relaxx o üstün görüş açından nasiplene bilmem için kendimle çelişen yerleri belirtirmisin ben cahil olduğum için fark edemedim

Burada kişisel tartışmayalım arkadaşlar, konuya adapte olalım. Herkes düşüncesinde özgürdür

lado herkes düşüncesinde özgür tamam ona katılıyorum ama birileri benim cebime el atmak için çabalarken ben koyun gibi sessiz kalacak değilim 10 yıl öncede aynı görüşteydim bugünde aynı görüşteyim bu ülkede devlet işini yapmıyor adam akıllı denetimini yapsa kimse vergi kaçıramasa birilerine benim vergim peşkeş çekilmese ayrıcalıklı sınıflar yaratılmasa bu denli vergi olmaz millet elk, suyu kaçak kullansın nakliyeden para kazanan gemiler milyon dolarlık yatlar yakıtı ucuza alsın aylık 10.000 kazanan esnaf 1.000liranın vergisini verip geri kalanı cebine atsın bende eşşek gibi vergi açıklarını ödeyim ben diyorumki buna karşı çıkalım devlet denetleme işini adam gibi yapsın o zaman zaten ötv kalkar kdv makul orana düşer gıdadan giyime akaryakıttan sağlığa herşey ucuzlar ama siz buna karşı çıkmak devlete baskıyı bu yönde yapmak yerine bizde kaçıralım millet zaten ezilmeye alışkın bunuda ödesin diyorsunuz ve buna mantık kılıfını uyduruyorsunuz benim sözlerimin mantıksız kısmını söyleyinde bende hatamı bileyim ama burda yapılan yorumlara bak ben adamlara bu işin mantığı nedir diye sordum açıklama yerine hakarete varan taruzlarla karşılaştım isteyen kusura baksın umrumda bile değil benimiçin dünyadaki en adi şerefsiz insan başkasının cebinden geçinmeye çalışan asalak kişilerdir devlet görevini yapmıyor o zaman bende çebime bakarım diyenden daha namussuz kim olabilir

sevgili arkadaşlar gördüğüm kadarıyla birisi kuyuya taş atmış baya bir insanda çıkartmaya çalışmış ama pek başarı sağlanamamış gibi. birde ben balıklama dalayım bakayım kim bilir konuyu tatlıya bağlarım belki hemen hemen bütün mesajları okudum yaptığım analizde hepinizi zaman zaman haklı zaman zamanda haksız buldum. açıkcası ne içinizden birisinden yana nede birinize muhalif bir yaklaşım sergiliyemiyeceğim. öncelikle demir arkadaşımın yorumlarını yorumlayarak birşeyleri netleştirelim bikere demir kardeşim olay bahsettiğin kadar karmaşık yada bahsettiğin kadar büyük bir külfet oluşturmuyor bütün engellileri saymış yetmemiş akrabayi tahlugatlarıda olaya eklemişsin bu çok saçma olmuş olaya sadece ehliyeti vede aracı olan engelli arkadaşları katarak bir hesap çıkarmış olsaydın daha dogru bir netice elde etmek mümkün olacaktı üsttelik engelli vatandaşların ortalama km leri göz önünde bulunarak birde kota uygulaması getirilebilir buda aşırı tüketimi önleyici bir etken olabilir ve sadece ihtiyaçları dogrultusunda engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırıcı bir ayrıcalık saglanabilir diye düşünüyorum. şimdide sana bu ayrıcalığın neden yapılması gerektiğini dilim döndüğünce aklım yettiğince anlatmaya çalışayım üstelik ben öyle aman aman eğitimli genel kültürü yüksen biriside değilim ama hiç bir neden benim insan olduğum ve bu hayatı insana yakışır saygınlıkta geçirmem realitesini ortadan kaldırmaz olduğum ilde toplu taşıma ile ulaşımımı yapma olanağım sıfır birçok engelli kardeşim içinde birçok ilde aynı şey geçerili diye düşünüyorum gözlemlerim bu sonucu doguruyor ben bu sorunumu kendi aracımla halletmeye çalışıyorum evimle ilimin merkezine uzaklığım 22 km birazda şehir içi turlamak zorunda kalınca yaklaşık 40 liram ulaşıma gidiyor benimle birlikte aynı mesafeyi toplu taşıma imkanından yararlanan birisi ise ortalama 7 liraya yapıyor üstelik ne lastik aşınma sorunu var ne bakım ne kasko ne arıza ne o ne bu. şimdi soruyorum sana sosyal devlet anlayışının nersinde böyle bir adalet anlayışı var benim vergilerimle alınan otobüse benden gayri herkes binerken gıgı çıkmayan sen ve senin gibiler ayda ortalama 40 ltre yakıt verilse neden bunu haksızlık olarak degerlendiriyorlar ben hiçbir zaman ahmetin hakkının mehmete verilmesi taraftarı olmadım ben sadece sosyal eşitlikten yanayım bu vurdum duymaz tuzu kuru bencilce yaklaşımını büyük ihtimalle içbir engelinin olmamasına bağlıyorum. aksi taktirde sende bizlerin yaşadığı zorlukları yaşasan sadece ve sadece insanca yaşayabilme adına ortaya koyulan istemlere öncelikle hak verir sonrada en mantıklı en doğru nasıl yapılabilinir onun münazarasını yapardın ama sen buna hiç yanaşmamışsın belliki damdan düşmemişlerdensin ama unutma düşmez kalkmaz bir ALLAH...

Üst Alt