Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memur süresiz geçici görevlendirme olabilir mi?

LeoRisus

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
3
Merhaba. %96 ortopedik engelliyim. 3 yıldır çalıştığım kurumum evime uzak gidiş geliş iki saati buluyor. Bu durum beni çok yormaya başladı. Tedavimde aksıyor. Özellikle kış aylarında daha da zor oluyor.
Benim gibi engelli başka ilde yer alan arkadaşım müdürü ile görüşüp evinin yakınındaki okula süresiz geçici görevlendirme ile göreve başlamış. Valilik oluru ile bu kadar alınmış. Kadrosu atandığı kurumda ancak çalıştığı yer değişmiş.

Bu tarz bir duruma başvursam sonuç alır mıyım?

Geçici görevlendirme ihtiyaç olduğu durumlarda geçerlidir. Engelli olup olmamanın bir etkisi yoktur. İhtiyaç varsa memurun rızası alınmadan da gönderilebilir ve memur gitmek zorundadır.

İki kurumun da üst yöneticisi uygun görürse valilik de Olur verir diye düşünüyorum.

@LeoRisus,

İşin tabiatında kurumlar arası geçiş olağan, geçici görevlendirme olağan olmayan, zorunlu hallerden kaynaklanan bir durumdur ( Kendi yorumum).

Geçici görevlendirme ihtiyaç olabilir, ceza olabilir, torpil olabilir... Memurun rızası yoktur, gitmek zorundadır. Sadece kurumlar arası değil, kurum içinde de yapılır. İlden ilçeye gönderme gibi...

Kurumlararası geçişi memur rızasıyla talep eder, kurumlar da uygun görürse naklen atanır. Hangisi daha çok yaşanır diye sorarsanız, kurumdan kuruma değişiyordur.

Görevde yükselme sınavını kazanıp evine çok ters bir yere atanan görme engelli arkadaşıma yaptılar. Milli eğitim bakanlığına bağlıysanız örnekleri var.

@_suna_,
Maliye bakanlığında göreve başlamıştı arkadaşım. Müdürü, vali ya da valilikle görüşüp mahallesindeki okula aldırmış. Bende ağır engelliyim. Çalışma arkadaşlarımın yardımı ile servisten inip biniyorum. En azından şansımı denemek istiyorum. 3 sene oldu iyice zorlanıyorum.

@Tenê,
Dilekçe mi yazmam gerekiyor?

deneyin tabi ki örnekleri var. Hatta gidip bizzat görüşme olanağınız varsa durumunuzu görüp ona göre daha hızlı hareket edebilirler.

@LeoRisus Direkt dilekçe yazarsanız büyük ihtimalle reddedilir. Bu talepler çok ve yetkililer çoğunun talebini reddetmek zorunda kalıyordur.

Suna Hanımın dediği gibi önce yüz yüze görüşün. Sizi görsünler, belki görünce en azından inanırlar. İnanırlarsa ve mümkünse (yer varsa) iyilik yapmak isteyebilirler.

İlk önce kiminle konuşacağınızı bilmiyorum inanın. Sendikanız vardır, onlardan da görüş alabilirsiniz. Belki onlar size yardım da edebilir.

Veya iyi niyetli bir müdürden veya personel işlerini yapan, konuya vakıf biriyle görüşüp öncelikle neler yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. İnsana yalan yanlış beyanda bulunma ihtimalleri var, soracağınız kişiyi doğru seçmeniz lazım.

@Tenê,

Teşekkür ederim. Sendika ile görüştüm. İl müdürü ile görüşme ayarlayalım dediler. 3 senedir buradayım yüzünü bir kere görmedim. Belki bu vasıtayla dediğiniz gibi olur.

Israr edin, il müdürü ile görüşmeyi sekreterlik size ayarlar. Zor bir şey değil.

Fizik tedaviye gidiyorum diye mobing yiyorum. Israr etmekten başka çarem yok gibi zaten

gecici gorevlendirme adi ustunde gecici ve zaman sinirlari belirlenmesi gereken bir atama sekli. sizin kurumun tayin yonetmeligini nasildir bilmiyorum ama arkadaslarinda onerdigi gibi mudurunuzle yuz yuze gorusmeniz yararli olur diye dusunuyorum.

Üst Alt