Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memur alımları ne zaman oluyor?

cemil47

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
5
duyduğuma göre kamu kuruluşlarda çalıştıralacak memur olarak engelli kişiler alınıyor kurayla aldığını belirtiğini duydum doğrumu deyilmi bende bir engeliyim engeli olan arkadaşımdan duydum şu anda bir okulda memur sıfatında çalışmkatadır baş vuru tarihi nezamandır nereye baş vurmam gerekiyor kaç yılda bir alınıyor kişinin yaşsınırı varmı yokmu konuyla ilgili beni aydınlatırsanız sevinirim

İlkokul ve ortaokul (ilköğretim ) mezunlarını sınavsız kura ile memur olarak atıyor devlet engelli raporunuz varmı oranı nedir eğitim durumunuz nedir yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız cemil47

Yaş sınırı yoktur

raporumda özür durumuna göre vucut fonksiyonu kaybı oranı %ellibeş yazılmış olduğuna göre yüzde ellibeş(55) özürlüyüm ben lise son sınıfta terk etim şuanda orta okul bölümü mezunu sayılıyorum bildiğim kadarıyla

Evet ortaokul mezunusun yeni alımlar 2018 de alınacağı söyleniyor en yakın ösym bürosundan tam tarihleri ögrenebilirsin hizmetli olarak kura ile alım oluyor engel durumun nedir

Ösym veya Aile sosyal politikalar Müdürlüğüne gidip bizzat başvuru tarihleri hakkında bilgi alın tarihleri bilmiyorum ama yaş sınırı yok

çok teşekür ederim cengiz bey yardımınız için

Bu arada açık liseden diplomanızı almanızı tavsiye ederim lise mezunu olarak ekpps ye girip memur olarak atanmak daha iyi olacaktır özellikle okullarda ortapedik engelli hizmetli olarak çalışmak kolay değil her okul hizmetliyi masa başı çalıştırmiyor ancak taşeron personeli olan kurumlarda engellileri durumuna göre iş veriyorlar

peki ben lise diploması dışardan alsam kaç yıl sörecek ve iki yıl lise okudum o iki yılım sayılırmı yoksa hibemi sayılır bu konuda bilgi verirsen sevinirim

Bildiğim kadarıyla kalan iki yılı okuyorsun okuduğun derslerden muaf oluyorsun engelli memur başvuruları başlayana kadar açık liseye başvur diploma sınavlarda başarı durumuna göre sürer ortaokul mezunu olarak atanırsan bile liseyide bitirirsin görevde yükselme sınavına başvurur veya hizmetli olarak çalışırkende ekpps ye girip büro memuru gibi tercihlerde ataman olabilir kaç yaşındasınız lise diploması başvurusu mayıs 18 bitti ama yenisi olacak halkeğitim merkezlerine sorun yeni tarihi

Yazdığım gibi seçim tercih sizin dediğim gibi yaş sınırı yok herhangi sigorta varmı

yok yeşil kartlıyım şu an ama yaklaşık on yıl önce kendim açtığım elektronik onarım bakım işleriyle uğraşıyordum trafik kazası geçirdim rapor aldım ve üç ayda bir maaşa bağlandım mecburen terk etim maaşım iptal olur diye aslında işlerimde kötü gidiyordu parlak değildi kapatım ama çalıştığım söre dediğim gibi onyıl bağkurda kaydım vardı terk etikten sonra çalıştığım günler kaybolurmuşmu tabikki, bağkur müdürlügüne gidip öğrenmem lazım

cemil47 inşallah kaybolmaz bir bilgim yok forumdaki diğer üyeler bilgisi olan paylaşır kura ile atanırsanız sigortanızda eski ve yaşdan dolayı erken emekli bile olursunuz hiç birşey için geç değil bu işin peşini bırakmayın hangi kurumlara gitmeniz gerekiyorsa gidin

Üst Alt