Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kotasının %5'e yükseltilmesi hakkında kanun teklifi!?

Oğuzzz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
32
Evet arkadaşlar böyle bir olasılık kanun teklifi varmış haberdarmısınız?

yükseltseler de ekpss atamalarının çoğu ilahiyat, imam hatip mezunlarına olacak diğerleri için bir şeyin değişeceğini sanmıyorum

bu kanun teklifi abartmıyorum 2012 ömss den bu yana 10 kez filan verilmiştir. milletvekillerinin çoğu reddediyor. inşallah kabul edilir tabiki.

E-kpss'de DİB lise mezunu hizmetliyi bile imamhatip tarzı yerlerden mezun istiyor, kadro artsa nolacak... fıkra bu kadar :cautious:

@zorbaadam herkesin bakiş açısı farklı umarım TBMM den geçer ben çokşey değişeceğine inanan taraftayım güzel bir alım sayısı inşallah olur

@zorbaadam evet yaa bir de her tercih döneminde hafızlık belgesi isteniyor mu istenmiyor mu tartışmasına şahit oluyorum. nitelik kodları çok saçma sapan ekleniyor.

Mesela bazı engelli kardeşlerimiz bölüm seçerken karnının doyacağı değil nefsinin doyacağı bölümleri tercih ediyor mesela ben pek sıcak bakmama rağmen üniversitede öğretmenliği yazdım açıktan da ilahiyat okuyorum ne yapayım başka çare yok biz engelliler nefsimizin değil karnımızın doyacağı işleri yapmak zorundayız v

@emre 78 Kardeşin sana yüzdeyüz katılıyorum forumda lise mezunu engelliler var onlara ben hep ilahiyat önlisans okuyun diyorum bir de ilahiyat okudun diye illaki aşırı dindar olmak zorunda değilsin önce memurluğa atan ve karnını doyur gerisini sonra düşünürsün

Arkadaşlar hep birlikte cimer'e yazalım bu kanun teklifinin geçmesi için hani elimizden geldiği kadar destek olalım

Engelli kotasının %5'e çıkartılması için gerçi Büyük ihtimal bu kanun teklifi geçse bile bir anda mesela bir imza ile %3'ten %5'e çıkmaz diğer gelişmekte olan ülkeler gibi kademeli artış sistemi uygulanır örneğin önce %3'ten %4'ü %4 kota eksiksiz doldurulduğunda ise otomatikman %4'ten %5'e yani şöyle sağlık bakanlığının %3 kotası var mesela full doldurdu %3'ü sağlık bakanlığı önce kotayı %4'e çıkartacak %4 kotayı da doldurduktan sonra %5'e çıkartacak otomatikman kademeli bir şekilde bu sistem uygulanır büyük ihtimal

Arkadaşlar kanun teklifi bu daha komisyonda geçip geçmeyeği belli olmaz geçedebilir geçmeyedebilir bilemiyoruz ama inşallah geçer

Muhalefet partisi sunmuş diyorlar yatakta sırtını yani şu anda hükümetin bangır bangır sıkı para politikası uygulayacağız politikaya devam edeceğiz dediği bir süreçte bence bu yasa biraz zor geçer gibi ama emin değilim

Yani yasayı meclise muhalefet sunmuş diyorlar yani büyük ihtimal geçmeme ihtimali daha yüksek çünkü bundan 2-3 ay önce Yozgat milletvekili MHP'li Ethem Sedef de böyle bir yasa tasarısı sundu hala komisyonda geçmedi yani MHP'li bir vekilin sunduğu tasarı geçmiyorsa muhalif bir milletvekilinin yasa tasarısının geçeceğini pek düşünmüyorum

Tanrı bize adalet ve liyakat sahibi bir yönetici ihsan eder umarım. Umarım bunlar giderler...

kotanın yükseltilmesi hakkında en ez 10 yıldır türlü türlü partilerce her zaman kanun teklifi verildi ve hepsi reddedildi. Yani yeni bir durum değil bu.

Şu adresten yasama dönemine göre arama yapabilirsiniz.

Zaten %3 kotasına göre kamuda 20.000 civarı boş memur kadrosu olduğu söyleniyor engelli kotası için konuşmak gerekirse yani %3 kotası eksiksiz doldurulsa bile 20.000 boş kadro var şu anda onları doldurmak için İnşallah bir proje geliştirirler

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt