Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kimlik kartı toplu taşımalarda geçerli mi?

nu067

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
43
Engelli kimlik kartı 81 ilde toplu taşımada geçerlimi

Merhaba yıllar önce engelli kimlik kartımla şehir dışında serbes otobüs kartı cikarttirmistim ama siz 144 u arayın en doğru bilgiyi onlar vericektir..

Konya'da geçiyor ama her yerde geçmez geçmesi için o ile engelli kimlik kartın ile başvuru yapıp kart çıkarmanıl gerekli

@nikola_tesla, Alakası yok her il ilçe birşeyler uyduruyor kafasına göre oran belirliyorlar yüzde 80 olacakmış sanki yüzde 40 olan engelli olmuyor.mevzuaata yasa da böyle birşey yok yüzde ve üzeri herkes yararlanması gerekiyor.ama gel gelelim kimsenin denetledigi yok,herkes kafasına göre at kosturuyor.

Öncelikle her belediyenin kendine ait engelli ulaşım kartı var bu kartları kaldırıp engelli kimlik kartını tanımaları lazım

Engelli kartı her ilde toplu ulaşımı ücretsiz yapacak derken gidilen ilin ilgili kurumlarına engelli kimliği ile başvurup toplu taşıma kartı çıkartmak gerekecektir diye düşünüyorum.
@mehmet-41
Her belediye engelli kimlik kartını nasıl tanıyabilir ki?
2026 yılında engelli kartını gösterip toplu taşımaya binmek gibi bir uygulama olmayacağı kesin.
Böyle bir uygulama olması için engelli kimlik kartlarında okutma teknolojisi olması gerekir.
Ve 81 ilde ki tüm toplu ulaşım araçları aynı okutma sistemine entegre edilmesi gerekir.

Engelli kimlik kartları üstü pvc ile kaplanan basit karton kartlar.
İllerde ki okutma teknolojilerine gelince her ilde belediyeler farkı bir teknoloji şirketi ile anlaşıp yaptırmışsa farklı farklı okutma sistemleri vardır.

@strazyevsk, okutma sistemine gerek yok her belediye kendi ücretsiz engelli ulaşım kartını kaldıracak engelli kimlik olanlar kartını gösterip geçecek kart okutup geçmenin mantığı olmamalı zaten artık araçlarda kamera var ön kapıdan binen herkes zaten kameraya kaydediliyor

@mehmet-41, hocam kartın sahtesini basıp suistimal edebilirler okutma sistemi iyi gibi. sadece tüm cihazları ortak yapsalar sorun kalmayacak gibi...

@mehmet-41
yıl 1990 olsaydı söylediğin şey belki mümkün olurdu da teknoloji çağında öyle bir şey mümkün değil.

hadi otobüste dediğin gibi şoföre gösterilip geçilmiş olsun ki yıllardır böyle bir uygulama yok zaten de metro da tramvay da turnike geçişlerinde kime gösterilecek engelli kartı ?
güvenlikler çevre güvenliğini bırakıp engelli vatandaşın kartını mı kontrol edecekler?

Otobüslerde sıkıntı olacağını sanmıyorum göstergec şeklinde olabilir ancak metro istasyonlarında Fiziksel kart teknik olarak okutulamıyorsa, istasyonda Engelli Kimlik Kartı okuyabilen ayrı bir cihaz veya görevlinin bulunduğu ücretsiz geçiş noktası olmalı.

Beşpara etmeyen bir sistem ger il ilçe kendi kuralını uyguluyor kimisi 50 oranı kabul ederken kimisi 70 kabul etmiyor .denetleyen var mı yokkkkkk çok yazik 76 raporum ve engelli kartım var ilçedeki minibüslere ücretli binebiliyorum.soyleceklerim bu kadar

@samedo99, minibüsler her yerde ücretli. Engllilere belediye otobüsleri , metro, tramvay,tren ve deniz otobüsleri ücretsiz. Ağır engelli raporu varsa refakatçisine de ücretsiz.

Kocaeli'de tüm toplu taşıma araçları belediye ve özel toplu taşıma araçları engelli ve 65 yaş üstü kisilere ücretsiz havuz sistemi olduğu için özel toplu taşıma araçları da ücretsiz taşıma yapıyor ve aile sosyal politikalar bakanlığı ücretsiz taşıma yapıldığı için belli bir miktar özel toplu taşıma araç sahiplerine ödeme yapıyor her ay

Üst Alt