Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kimlik kartı bir türlü çıkmıyor?

NurettinBey

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
7
Engelli kimlik kartı alabilmek için e-devlet üzerinden başvuruda bulunmak istedim ama ne mümkün sistem çalışmıyor bunun üzerine ilçe ANKARA ilinde ANKARA KEÇİÖREN SHM ye Bizzat başvuruda bulundum 1,5 ay önce oradaki görevlilerde ocak ayı sene itibari ile bir telefon numarası verip kimlik kartının çıkıp çıkmadığını sorduktan sonra hazırsa gelip almam söylendi bende günü gelip sorduğumda da bu seferde kartın hazır olmadığı söylenip bu seferde 1 ay sonra yeniden aramam söylendi şimdi ben bu konuda ne yapmam lazım herhangi bir kuruma cimer dahil şikayette bulunsan işlem hızlanırmı,zira kurum bu işi savsaklıyor habrire gördüğüm.

Direk aile sosyal politikalar bakanlığı git bulunduğun il veya ilçede 10 dk çıkartıp veriyolat

@Mako1453,
Ben anlatamadım galiba bu anlattığım hadise Bulunduğum ilin,ilçenin kaymakamlığın içerisinde bulunan sosyal hizmet bakanlığının resmi kurumu şubesi kimlik kartınıda burası veriyor bir başkası yok..

45 gün önce (10 aralık 2024) edevletten yaptığım engelli kimlik kartı başvurusu halen süreç devam ediyor olarak görünüyor. İlgili sosyal hizmet merkezi ile yılbaşından önce görüştüğümde elimizde kart basım malzemesi yok yılbaşından sonra gelir basılır haber bekleyin haber vereceğiz dendi. Bugün yine görüştüm yine aynı hikaye kart basım malzemesi yokmuş !! Yahu vergisini ödediğimiz devlet kurumunda kimlik kartı basım malzemesi nasıl olmaz bakkal dükkanı mı bu !!

Alt tarafı plastik kart ve A4 kağıdı bunun nesi olamaz !! İnsanları bekletmenin mağdur etmenin altında ki yatan sebep nedir !!!

@İstanblue34, ben de sorduğumda Şubat ayının son haftası arayın bizi muhtemelen o zamanlar malzeme elimizde olur denmişti, bir de eski kimlik kartlarının son kullanma tarihi Haziran ayına kadar uzatılmış zaten endişe edecek bir durum yok kullanabilirsin eskisini.

Benim 2019’daki raporumla sahip olduğum bir kartım var. Yeni raporu geçen ay çıkardım. Yeni kart için bir aksiyon oluşturmalı mıyım?

bende başvurdum aralık 18 gibi hala beklemedeyim

Engelli kimlik kartı belediye otobüsünde kullanılıuormu yoksa ayrı kart çıkarmakmı gerekiyor ücretsiz kullanmak için ne yapmamız lazım

@orhan225, engelli kart çıkarttırman lazım ücretsiz toplu taşıma binmek için.

Son düzenleme:
bu kart egoda veya tcdd de kulanmak için mi ?
ben tcdd ye kartı okutuyorum yarım saat sonra tekrar okutabiliyorum

Engelli kimlik kartı sahibine , hastanelerin "acil" servislerinde sıra önceliği tanıyorlar. Bilginiz olsun.

yaklaşık 2 ay önce bende başvuruda bulundum bizzat bana şimdi kart yok ocak ta gel dediler gittim bu seferde şubatta gel dediler bu devlet bu kadarmı acze düşer mi? belediyeden indirimli kart almak gibi bir husus ama olmuyor çok düşündürücü,e devlet üzerinden zaten başvuruda kabul etmiyor.

@NurettinBey,

Kart basım malzemesi için yapılan ihalede, ihale şartlarını sağlayan(!) firma bulunamamıştır diye tahmin ediyorum.

Birkaç gün sonra tren yolculuğu yapacam TCDD'yi aradım ücretsiz bilet alabilirsiniz ama trene binişinizde kartınızı göstermeniz gerekiyor dediler..Karta başvurali 1 ay oldu hala kart gelecek ilgili bakanlığın il ilçe ve genel merkezini de aradım ellerinde kart olmadığı için basım yapamadıklarını kart beklediklerini ağız birliği etmişcesine söylediler..Yani sistemde engelli de görünsen hicbir işe yaramıyor..Yahu kıytırık bir kartı hadi basamadın hadi paracığı yok devletin ulan engelli vatandaşına A4 kağıdına yazabileceğin geçici kimlik de mi veremiyosun kağıt parçanda mı yok..Neymiş 3 4 ay da sürebilirmiş çünkü sizden önce başvuranların kartları da varmış beklicekmişiz..

Ben bu ülkede 7 tane fabrikaya köpek gibi çalısmak için engelli statüsünden başvurduğum halde doktorlar onaylamadığı için iş bulamayacam ama bizim tuzu kuru hiçbir işe yaramayan bakanlık memurlarımız yan gelip yattıkları yerden para kazandıklari halde 3 dakikada basacağı dandik bir kartı vatandaşına basıp vermeyecek devletten de hiçbir işe yaramadığı halde maaş alacak.

Yatacak yeriniz yok yatacak...

@UmbertoEco,

Ben 10 aralık 2024 te başvurdum ilk engelli kartım için başvurduktan 10 gün sonra ilgili sosyal hizm aradım nedir ne değildir diye sordum kart basım malzemesi yok yılbaşından sonra gelir diye bekliyoruz dediler. Yılbaşından sonraki hafta aradım edevletten kontrol etrim başvuru süreci devam ediyor yazıyor tekrar aradım malzme yok gelmedi dediler .. her hafta aradım sordum aynı cevabı aldım. Cimere şikayet yazdım şikayetim halen işlemde olarak görünüyor neyse 55 gün sonunda dün edevlette baktığımda nihayet başvuru süreci devam ediyor yerine hizmet süreci başladı olarak güncellenmiş basım aşamasında sanırım. Kart basım malzemesi nasıl olmaz yahu bakkal dükkanı mı burası güler misin ağlar mısın ?

@İstanblue34,

Sevgili kardeşim kart basım malzemesini geçtim, hadi diyelim kart yok anladık..Yahu engelli vatandaşın kimlik kartı basılıp teslim edilene kadar bakanlık antentli bir kağıda imzalı kaşeli geçici belge veremiyor musun..Millet en azından kart gelene kadar işini görür..3 4 ay ne bekleyecem böyle bir şey dünyanın neresinde var. Geçici belge vermeyi de geçtim yahu 3 yeri aradım diyorum ki siz TCDD'ye yazı gönderin bari ücretsiz tren için trene binişte raporunu göstermesi yeterlidir şeklinde..Sonuçta sistemde raporlu olduğun görünüyor normal kimlik kartı artı raporla trene bineyim diyorum o da yok..Yani sistem bileti engelli olarak almana izin veriyor ama trendeki görevli bunu kabul etmiyor saçma sapan işler..

Yahu bu herifler vatandaşın problemini çözmek için o koltuklarda oturmuyorlar akşam olsun da eve gideyim kafasında tipler alayı..

E-Devletten başvurumu yaptım. Kart adrese mi gelecek? Kaymakamlığa gidip engelli hizmetlerinden mi alacağım?

@UmbertoEco,

Kısaca devlet herşeyi ile bitmiş vallahi söylenenlerin hapsi lafta o eleştirdikleri belediyeden 5 dakikakada ulaşım kartı çıkarttım hemde aynı yöntemle verdim fotoğrafı görevli memur fotokopi makinasında scanner ile taratıp karta basıp elime verdi şimdi bu devlet bu kadarmı acz içerisinde varın siz karar verin.

Annem icin edevlet uzerinden engelli karti basvurusunda bulunmustum kasim 2024 te 2 aydan beri degerlendirmede yaziyor bu karti nerden ve nasil cikartabiliriz

Kartla ilgili soru soracaktım ama herkes bekliyor sanırım. Geçen sene raporum 1 yıllıktı ve 1 hafta gibi bir sürede kartım çıkmıştı.

Herkes rahatını bozupta aile sosyal yardımlaşmaya gitmiyor. Sonra nerde bu devlet diye ver yansın ediyorlar ilginç bizim insanımız

@Descartes,

Tabi tabi engelli gelsin hemen muayene edelim diyorlar evveldendi o şimdilerde uygulanmıyor

@samedo99,
Ben gittim kardeşim. Sanırım 2024 yılı kasım ayında gittim. Başvurumu aldılar. Bir güzel ilgilendi oradaki güvenlik ve görevli sağolsunlar. Başvuru evrakını doldurdum, bir adet fotoğraf ve kimlik fotokopisi bıraktım. Sonra ne oldu dersin...

Başvuru namına ortada hiç bir şey yok. Fotoğraf, kimlik fotokopisi kayıp..

Sonra e-devletten başvuru yaptım. Aralık ayında, şubat ayında kartımı gidip teslim aldım.

Sonra; kimse oturduğu yerden kalkmıyor deyip oturduğu yerden konuşup ahkam kesiyor...

İlginç bizim insanımız... Çok ilginç hemde

Ben online şubat 6 da başvurdum 3 hün sonra aradılar hazır gelin alın dediler a. Çalış. Sosyal hizmetlerde.. Vergi indiriminde online başbivurdum 1 haftada işyerime e tebligat yapıldı yer istanbul

Üst Alt