Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli İstanbul Kart'a vizeleme işlemi gelen var mı?

Konular
69
Reaksiyonlar
132
Merhaba benim kartımın son kullanma tarihi 30 Haziran 2026, bugün akbil dolum cihazlarına okuttum ama herhangi bir vizeleme göremedim.

Ben de aynı şeyi merak ediyorum.

Son düzenleme:
Günü geldiğinde akbil dolum yerine okuyunca süresi uzuyor tabi sistemde raporunda bir sorun yok ise.
Süresiz raporum var hiç vizeleme yapmadım mesela.

153 ü aradım henüz vizeleme gelmemiş bekleyin dediler. Niye son güne bırakıyorlar ki

Benim de engelli İstanbul kartım halen aktif turnikeden gecince son kullanım tarihi 3 yıl önceki tarihi yazıyor ancak bir sıkıntı olmadan turnikeden geçiyorum sistemde raporum yok bildigim kadarı ile eski engelli kimliğim ile çıkarmıştım o zaman

istanbul kartımı vizelemeye gidince iptal ettiler bende engelli kimlik ile geçiş yapıyorum yüzde doksan raporum refakatçi taşıyabilir idi 2020 yılından beri iptal kartım türkiye kart çıksada böyle şeylerle ugraşmasak

Süresiz raporumla çıkarmıştım geçen gün istanbula gittiğim de güvenliğe sordum bilgim yok dedi geçiş yaptığımda bir sorun olmadı tramvay otobüs vapur hepsinde kullanım sağlamıştım

30/06/2026 gözüküyor geçende müşteriye giderken otobüs kullandım. Tekrar kart kullanınca kendisi otomatik güncelleme yapıyor diye biliyorum.

Hiç kullanmadım ama başvurum olmadığı halde indirip denedim ve ücretsiz tiren bileti alma aşamasını tamamlayıp onaylama aşamasında iptal ettim. Sadece engelli kartı alınması sisteme girmesi için yetiyor sanırım artık.
Daha önceden Başkentkart almıştım (tren için müracaat etmedim, etiket yapıştırılmadı) fakat onu da hiç kullanmadım ve süresi dolduğunda zaten kullanmadığım için, sizlerin deyimi ile sanırım vize yenileme işleminde bulunmadım fakat sanıyorum bu uygulama sayesinde ona da artık gerek kalmıyor. Tabii senelerdir otobüs, metro vs hiç kullanmadığım için işleyişini, nasıl okutulacağını bilmiyorum. Ego cepte uygulamasında eski kartıma baktığımda ise kart tipi veri dönüş için uygun değil yazıyor. Kartın hiç kullanılmaması ve eski rapor süresi nedeni ile mi bu şekilde yada uygulamada ki yenilik nedeni ile mi bilmiyorum.
Toplu taşıma kullananların bilgisi yoksa deneyebilir.

hq720.jpg

@None, Türkiye'deki tüm toplu taşıma araçlarında geçerli mi?

Bir de burada olan Engelsiz Ücretsiz Seyahat kartını nasıl kullanabilirim?

@Asayiş Berkemal, Dediğim gibi ben toplu taşıma araçlarını tembelliğim nedeni ile kullanmıyorum. Normalde Ankara için konuşursak Başkent kart ile binilen her şeye bununla da binilebiliyor. Yada sizde o kartın adı ne ise, aynı işlevi bu uygulama da görüyor. Benim bilgim yazılardan ibaret. Örneğin TCDD den ücretsiz bilet almayı denedim ve adult kısmından engelliyi seçtiğimde ücret 0 görünüyor ama otobüse, metroya binmediğim için gidip deneyim deme şansım olmadı. Sistemde görünen engelli kartı, sağlık raporu haricinde bir başvurum olmadı bir yere ama ona rağmen şuan dediğim gibi alınıyor. Google playdan indirip bakın zaten sistemde engelli kartınız varsa kendisi oluşturulmuştur. Normalde kart okutuyor gibi telefonlar ile okuma yapılıyor olması gerekir ama ben cihazlar nasıl bir şeydi onu bile hatırlamıyorum. O yüzden bilgim teorik :)

@Asayiş Berkemal, Nfc olsa izin istemesi, nfc nin açılması gibi bir ayarı, ekrana gelen uyarısı olurdu. Bu olmadığı için qr okutma olmalı ama dediğim gibi ben yıllardır toplu taşıma kullanmadım. O yüzden daha öncede tekrar tekrar söylediğim gibi o konuda deneyimim olmadı. Orada tanımlı kartı çıkan herkesin fiziksel kartı olmaksızın kullanabiliyor olması gerekir. Muhtemelen kart okutulan yere telefonunuzdan barkod okutuyorsunuzdur.

Geminiye sordum uygulamadan ss alarak. Qr kodunu cihaza okutuyorsunuz dedi Türkiye’nin her yerinde de geçerliymiş. @None @Asayiş Berkemal

Sizin engelsiz mobil uygulamasında dijital engelli kartınızda fotoğraf var mı gerekli olur mu ? Bende yok da

@Tyler D., Var evet. Normal kart nasıl ise onun ön yüzü görünüyor. Kartınız eski olabilir mi, belki o yüzdendir. Birileri size sormadığı sürece sorun olacağını sanmıyorum kart görünüyorsa. Üzerinde tc no yazıyor zaten. En kötü ihtimal kimlik yada engelli kartınızı soran olduğunda gösterirsiniz.

@None, doğru diyorsunuz. Kartım da pek eski sayılmaz 2022 de çıkarmıştım. Foto da vermiştim yetkililere. Bence de bi sorun çıkmaz gibi engelli kimlik kartımla ya da normal kimlik kartımla bilgileri eşleştiririm soran olursa

Üst Alt