Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli indirimim olmasına rağmen su faturam yüksek geliyor!?

Konular
4
Reaksiyonlar
33
Arkadaşlar merhaba,

İki ay önce aldığım %40 üzeri engelli raporum ile %50 indirim almak için iski ye başvurdum gerekli evrakları gönderdim ve onaylandı fakat su faturalarım indirim almadığım iki ay öncesi gibi aynı tutarda geliyor. Gerekli mercilerle görüştüm faturanıza indirim uygulanmış indirimli tarifedesiniz dediler fakat üst katta engelli olmayan dairenin faturası ile benim faturamda görünen su birim fiyatlarımız 25.88 tl olarak aynı, ayrıca faturamda dönem tutarı; 176 tl ödenecek tutar; 197 tl yazıyor teminat bedeli borcum falan da yok yeni abone değilim. Bu tür problemlerle karşılaşan bilgi sahibi olan arkadaşlar öneri ya da bilgi paylaşırlarsa memnun olurum teşekkürler.

Zamlandı belki o sebebten olur faturalarda tarife kodları olur Ankara’da boyle İstanbul nasıl bilmiyorum o kod varsa indirim Li kullanıyorsunuz suyu demek örnek a10 tarifesi b21 gibi orası nasıl bilmiyorum

Geçen aylardaki m3 kac bu ay kac ve m3 bu ay kac TL den hesaplanmış önceki ay kac TL den hesaplanmış bunlsra bakarak bulabilirsiniz

Dönüş için teşekkür ederim dostum sağol🙏 diğer aylarda da 7 metreküp kullanmışım. Normal konut ve özel grup (engelli tarifesi) fiyatları aynı görünüyor bir yanlışlık var ama anlayamadım nerede

https://dosya.imgyukle.com/esq9mtxQ

@İstanblue34, aynı m3 fiyat aynı fatura geliyorsa geçen ay m3 fiyatını ve bu ay m3 fiyatını kaçtan hesapladiklarini kontrol edin oda aynıysa itiraz edin

@narinçiçek,
Öncelikle dönüşünüz için teşekkür ederim. Evet edevlette engelli grup olarak görünüyor fakat engelli raporumu alalı iki ay oldu indirim için başvurmadan önce de aylık 7 m3 kullanmışım 218 lira gelmiş başvurduktan ve engelli indirimim onaylandıktan sonra da 7 m3 kullanmışım 208 lira gelmiş %50 indirim olması gerekiyor yani ortalama 110 /120 lira hadi gelsin 140 lira .. gelen rakam da %50 indirimin alakası yok ki

@İstanblue34,

Geçen ay ve bu ay m3 fiyatına bakınız sonra indirim yoksa itiraz ediniz sisteme düşmemiş olabilir indirim yansımayabilir bu sebeple

@İstanblue34, İndirim %50 deniyor ama tam olarak değil %50 indirim sadece kullanma suyu için yapılıyor atık su ve vergiler için indirim yok bu sebeble indirim %30 gibi bir miktara geliyor.
Ayrıca İski sağolsun her ay tüfe oranında otomatik zam sistemine geçti.
Onun için aynı oranda ki kullanım için her ay farklı fazla fatura gelir.

@mese official,

Önerin için sağol dostum bölge bayisine gittim iski ile de görüştüm herhangi bir yanlışlık yok diyorlar ama elde ki veriler öyle demiyor. Bu durumla karşılaşan arkadaşlar var mı herkeste mi böyle diye danışmak için buraya yazdım forum bunun için değil mi yanlış mı biliyorum ?

@Profsör,
Teşekkürler bilgi için 🙏

@kara duman
Detaylı bilgi için teşekkür ederim aydınlatıcı oldu sağolun 🙏

Atık suda indirim olmadığı için yüksek gözüküyor evvelden atık su parası ödenmiyordu 6mküpe bu ay 163 tl geldi bana

Son düzenleme:
@İstanblue34,

Eger şüphelendiğiniz durum varsa eski fatura ile yeni indirimli tarifeli faturanızı yanınıza alın ilgili birime gidin kendileri bir açıklama yapsın Ankara’da m3 hesabı%50 indiririm yapılıyor genelde boyle olması lazım eger size hesap yapıp indirimi hesaplayıp fatura miktarına bakıp aynı tutarı gösteriyorsa sıkıntı yok eger farklılık olursa bunun icin duzeltme veya alakalı olan yerlere yönlendirsinler düzeltsin ler

Bende su indirimi için başvuru yapmıştım sonraki ay gelen faturaya baktım daha öncekilerin Bir tık üzerinde geldi ama m3 hesabı yapmadım çünkü daha önce ev interneti içinde indirim yaptırmaya çalıştım faturam gene artmıştı üzerine düştüm araştırdım bana dedikleri engelli tarifesinin fiyatları bu şekilde oluyor dediler yani farklı tarifeye geçiriyorlar işin sonunda gene kendileri kazanıyor biz birşey kazanmıyoruz işi kılıfına uydurmaktan başka yaptıkları birşey yok.

e devlette engelli su indirimi nerde yazıyor bende normal yazıyor indirim yokmu bende acaba

@ibrahim118,

NTU5jT.jpg

İstanbul iski için edevlette abonelik bilgileri kısımında böyle yazıyor böyle yazıyorsa sorun yok.

@kara duman,

Sordum indirim uygulanıyor diyor ama inandırıcı gelmedi neden e devlette yada faturada belirtmiyor engelli indirimini başka birinin faturasıyla karşılaştırmam lazım

Üst Alt