Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli hizmetli kadrosu kaldırılsın!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ZAFERKEN

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bu işin lafı cimi yok.ENGELLİ'den hizmetli olmaz.Derhal bu kadronun kaldırılması lazım.Kim yapacaksa yapsın.Aile bakanımı yapar başbakanmı yapar yoksa bunların gücü yetmez iş Cumhurbaşkanına kalır o mu yapar bilmem ama bunu birisinin acilen yapması lazım.

Oldu. Sen ne dersen onu yaparlar artık. Lise mezunu ol, direkt memurluk iste. Ünv. mezunu olanlar ne yapsın? Lise mezunu olanın getir götür işini mi yapsın? Ne kadar nankörsünüz. Geçtiğiniz kadroyu beğenmiyorsanız, neden tercih yapıyorsunuz? Ben bile tercihlerimde hizmetli kadroları yazmıştım. Beğenmiyorsan çık, başkası geçsin. Seni zorla tutan yok orada.

Engelli kadro ile normal kadro arasında ki farkı bana kim açıklayabilir?

hizmetli kadrosu kaldırıldı artık özellikle liseliler hizmetli kadrosu isteselerde yazamayacaklar
iyi oldu, çünkü hem hizmetlinin ne oludğunu biliyorlar ona göre tercih ediyorlar sonra da vay efendim engelliyiz temizlik yaptırıyorlar, kardeşim seçmeseydin
belki temizlik yapmaya o işi yapmaya müsait gerçekten işini severek yapan bir engelli giderdi senin yerine
neyse artık toplum yararına iş imkanı sağlamak isteyen iş kur, bu işi uzun süreliğine yapacağını belirtti
geçmiş olsun liseliler artık ağlamazsınız, isyan etmeyin şükür edin, eğer işinizi yapamıyorsanız da yapacak başka birine bırakın gerçekten ihtiyacı olan birine

hizmetli ne iş yapar dediklerinde her işi yapar diyoruz ,kızıyorlar... vay efendim olur mu öyle şey biz nasıl temizlik yaparız
şaka gibiler yemin ederim
ben bile diyorum hizmetli tercih ederdim diye
özel sektörde 9 senedir yapmadığım iş kalmadı, bunlar hayatın zorluklarını bilmiyorlar arkadaşlar, hak ediyorlar...

ÖzgürKız sorunu biraz daha detaylandırman lazım. Hangi açıdan fark olup olmadığını soruyorsun..

Şu diğer forumlara bir bakın arkadaşlar.Bir öğretmenin istediği Hakkı diğer öğretmen eleştiriyormu?Arkadaş benim istediğim haktan sanane?Sana giren çıkan varmı?Bana kimse özel sektörden bahsetmesin.15 sene çalıştım.Hep beraber olupta bir Hakkı'mızı alacağımıza çıkıyor dinginin biri bana şükürden özel sektörden bahsediyor.Arkadaşlar bir Hakkı istemek neden diğerlerini bu kadar geriyor.Anayasadan kaynaklanan bir hakkı istemek benim en doğal hakkım.Neden bazı üyeler kendini anayasadan üstün görüyor.Bu Hakkı kendini nerden buluyor.Dediğim gibi ben devletimden bir hak istiyorum.Yine dediğin gibi SANANE

tamam kaldırılsın..
kaldırılsın da EKPSS de tıpkı KPSS gibi yalan olsun. tarihe karışsın.
bravo..
aferin.
zaten devlet eskisi gibi GİH sınıfı TH sınıfı memur almıyor.. her yer taşeron veya sozleşmeli personelle dolu.
azıcık YH sınıfı hizmetli kadrosu alınıyor..
gariban engelli kardeşlerimiz için umut kapısı hiç olmazsa.
o da kaldırılsın.
hatta atanmış tüm hizmetlilerin işine son verilsin.
böylece sevmediği kadrolarında başka bir gariban çalışır.
şımarıklar.

Salla, salla salla beni salla. Salla, salla salla beni salla. ooooo,
Salla, salla salla beni salla. Salla, salla salla beni salla. ooooo.

:D :)

Son düzenleme:
GİH kadrosu açsın arkadaş.Sen engellinin hizmetli kadrosuna kayık görüyormusun.Bak bakalım şehit yakını be Gazi'lere bu kadro veriliyormu artık.Devletin büyüklüğüne sual olunmaz.Devlet büyüklüğünü gösterir eksik kadrolara takviye yapılır.Sen Hakkı bir iste yahu.Devlet vermezse verme .Hak istemeyi öğrenelim artık.

ya arkadaşım zorla tepemi attırracaksın ha.
AÇMIYOR İŞTE AÇMIYOR.

ÇOK BİLİYORSAN GİT bakanlıkları bas.. niye açmıyorsunuz de.
kamu küçülüyor diyorum sen neyin kafasını yaşıyorsun behey..
Merkezi alım modeli öldü diyorum.
merkezi alım modeli gittikçe de ölecek diyorum..
nerede yaşıyorsun bu kadar gündemden kopuksun..
çok sevmiyorsan istifa edersin defolup gidersin. babanın evine.

İste arkadaş iste.İstediğim hak neden bu kadar batıyor.Ben istiyorum Behey adam.Alan Nasıl alıyor.Adamlar birleşip ek kontenjan bile alıyor öğretmenler.Sen napıyorsun.Pısırık gibi devlet vermiyor diyorsun.Armutun pişip ağzına düşmesini bekliyorsun.Behey Ada'm sen değil sen gibi on binlercesi karşımada gelse sen gibi istifa et diyenlere inat hak aramaya devam edeceğim.Tek başıma kalsamda!!!

Bu arada ben baba evine gitmem sen gibi.Kendi evim kendi ailem Aslan'lar gibide iki evladım var.

iste bakalım :)
devlet (belirli hizmetlerdeki) kamusal alandan çekiliyor... devlet teknolojik gelişmeleri kamuya adapte ediyor...
GİH sınıfı öldü
GİH sınıfı öldü kardeşim...
BEHEY kardeşim..
sen iste.. istemeye devam et..

BEHEY kardeşim:) o teknolojik alanlarada isteğimiz doğrultusunda bizede yer açsınlar bizde çalışalım o alanlarda.Benim istediğim devlet neden engelliye hizmetli kadrosunu reva görüyor.Benim kavgam bununla.Ben iyi kötü yapıyorum ya yapamayanlar.Kendim kadar onlar içinde bu kavgam

sen kavgana devam et.
yazmayacaktın kardeşim o kadroyu.
yazdıktan sonra şarkı çığırmak kolay.
elalemin hakkını yemeyecektin.
YH personelisin sen.
temizlik de yaparsın. bakkala meybuz almaya da gidersin.. telefon da baakarsın. gerekirse masabaşı iş de yaparsın.
sen görevin idari amire itaat.

Zaten bende bu kafalarına göre amirlerin emirlerine maruz kalmasın diye istiyorum bu hakları.Benim şu anda sorunum sıkıntım yok.Olan arkadaşlar için mücadelem.Sen bu engelli arkadaşları savunma.En iyi yol senin yol.Susmak ve itaat etmek.Başarılar.

Ben yazıları beğenmesemde eksi vermem.Herkesin yorumuna saygılıyım.

Jozefim

@ZAFERKEN Kardeşim gördüğüm kadarıyla tek kalmışsın seni destekliyorum nere ne mail tel açılacaksa da yazmaya hazırım Josefim ve diğer eleştiren arkadaşlar inanamıyorum size biraz üsluba dikkat edelim adam buradan hakkıyla en iyi bizi bizi anlayacağımız için destek istiyor siz demedik laf etmiyorsunuz ben de kamu da çalışıyorum kendim yaşamasam da çok kez tanık oldum birebir yardımımda olmuştur gazi bir arkadaşa daha iyi bir yere geçme konusunda haklarını söyledim şimdik TH seçmiş ama atanamayan engelli arkadaşları da anlıyorum biz ona bile razıyız diyorlar ama iş öyle değil arkadaşlar akıl var mantık var tekerlekli sandalyede veya koltuk deyneğiyle veya tek kol vs. vs. engelle nasıl yapacak temizliği paspası cam silmeyi zaten yasa da var engeli artıracak iş veremez amir sonuna kadar kullanmalı engelli haklarını keşke ötv deki gibi çırpınanlar buradaki durum gibi de çırpınsa yok ama hep menfaat düşünüyoruz bencillik yapıyoruz desteklemeyiz dimi

asıl desteklenmesi gereken durumu Zafererken hala milli eğim olmasa bile başka kurumlara gazi th sınıfında hizmetli olarak atanıyor bunu düzeltiyim dedim ama senin dediğin gibi sadece milli eğitim değil devlet personel başkanlığı tümden engelli veya gazileri GİH sınıfında işe almalı bunu çok kolay yapabilir isteseler bi genelgeye yada kanun hakkında kararnameye bakar. kurumların yapabileceği birşey yok onlar prosedür gereği isteyecekler o kadrodan elinde boşdur engelli çalıştırma yüzde 3 de var sorunun çözümü devlet personel başkanlığı son olarak da kurumdaki amirlerin insiyatifinde engelli temizlik kodrosundaki çalışanı masa başında da oturtabilir veya temizlik de yaptırabilir insafına kalmış.. ama engellinin de herşeye he dememesi lazım haklarını sonuna kadar savunması lazım engeline uygun iş değilse yaptıramaz kanunu çiğner görevini kötüye kullanır ben bu konuda başkanımla bile tartışdım çalıştırmadım gönderdik daha uygun bir yere arkadaşımızı lütfen arkadaşımızın yerine koyun kendinizi biraz empati yapın böyle saçma bir düzenin değişmesi lazım sonuna kadar destekliyorum...

Engelli kadro ile normal kadro arasında ki farkı bana kim açıklayabilir?

engelli kadro, 657 sayılı kanunun 53. maddesi ve diğer hükümleri ile açılan kontenjanlara yerleştirilen memurlardır.. erken emeklilik durumu gibi kimi konularda hakları vardır. engellililer haftasında yanılmıyorsam 1 gün izinli sayılırlar.. ulaşım otobüs tren müze vs gibi alanlarda indirimleri vardır... adı üstünde engelli memur.
normal kadro ise, sıradan herkesin girebildiği, hrerhangi bir şikayetinin olmadığı varsayılan senin de sağlam raporu alarak kuruma verdiğin bir alan..
şimdi söyle bi soru var..
engelli olduğu halde engelli raporu almayan napacak..
o iş karışık :)

aliş şerif Desteğiniz için teşekkürler.Bırakalım şükretme edebiyatını.Allaha zaten hepimiz şükrediyoruz.Hak verilmez alınır desturunu hepimiz benliğimize yerleştirmemiz lazım.

Arkadaşlar MEB de YHS (Yardımcı Hizmetler Sınıfı) den THS (Teknik Hizmetler Sınıfı) kadrosuna geçmiş biri olarak yazıyorum. Tamı tamına 4 yıl YHS kadrosunda çalıştım. Bir ben bilirim birde o okulun duvarları..:)
Kendinizi YHS kalsına adapte etmeyin bu kadro kalkmaz. Profil Geçmişe bakar iseniz ne kadar çok uğraştığımı göreceksiniz. Arkadaşlar YHS den kurtulmanın tek çaresi vardır.
1- GYS (Görevde Yükselme Sınavı)
2-Ünvan değişikliği sınavı (Ben bu sınav ile yükseldim.)
3-Tekrar EKPSS ye girip üst kadrolara atanmak.

Son olarak velev ki bu kadronun kaldırılması için bir çalışma yapıldı sonuna kadar desteklerim hem maddi hem manevi olarak. Ayrıca engelli bireyleri bu kadroya layık görenleri şiddet ile kınıyorum..

biz sanki engelli kardeşlerimizin gidip yer silmesinden keyif alıyoruz.
içimiz acıyor içimiz.
biz de biliyoruz. adam canıyla uğraşıyo. bi de gidip müdürün kaprisini mi çekecek. kışın soğuğunda o kadar işi yapacak..
bundan kim memnun kalır ki
ama meselenin yani ülke şartlarının ülke standartlarının tartışılmaz bir gerçeği var.
KPSS yalan oldu. açın bakın. soruların zorluk kapasitesi arttırıldı.. ünideki prof.leri çağırsan o soruları yapamaz. bununla da yetinilimedi.
alımlar minimum düzeye indi.
bazı vatan haini ve alçakların sınavdaki suistimalleri KPSS nin hiç olmasına zemin hazırladı.
zaten kamusal küçülme devrindeyiz.
kamu olabildiğince yüklerinden kurtulmaya çalışıyor. teknolojik kolaylıklar artık memurların yapacağı işi hallediyor.
ha bu iyi mi kötü mü. bilemem..
Devlet hepimizden büyüktür. zahar vardır bir bildiği.
ama sonuç olarak işe girmek eskisi gibi değil.
GİH sınıfı alımları zaten kademeli eritiliyor.
elinizde TH diploması varsa e yani onunla şansınız var hala..
ama onun da sonu belli.

böyle ucu görünmeyen ve başkalarının atanma umudunu zedeleyen şeylerle uğraşacağınıza
bakanlığınıza baskı yapın.. 2 3 yılda görevde yükselme sınavı açsın.
siz de ASLANLAR gibi koyun belgenizi masaya.
çat çat soruları yapın..
gidin VHKİ TEKNİKER MÜHENDİS AMİR MEMUR MÜDÜR olun.

Yorumlar a baktigimda ikiye bölünmüş bir konu var bi taraf diyoki normal kpss gibi ekpss den memur alımı cok degil gih yh th den alim var oda az onuda kaldirsalar memurluk hayalleri olanlarin " hizmetli olsun da onada razıyım yetrki memur olayim " dyen arkadaş a umut oluyor kalkmaz kalkmasın da..diyor

Dfer tarafta engelli adı üstünde engelli nasil temizlik yapsın köle gbi calissin engelli yerine gihden yda düzgün bi sınıftan biraz daha fazla alim olsun dyor

Aslinda her iki tarafta haklı ama tek bi kisinin sikayet i itirazi ile kalkacak bi sey değil bu konu kalkmaz gibi bnce eğitim ortaöğretim önlisans lisans dye kpsslerde ayrildiysa lisans mezunu kalkipda hizmetli tercih etmez ortaöğretim mezunu kisi de kalkip lisans bölümü mezununun tercihini yapamaz genel bi kpss degilki herkes aynı şeyi tercih edebilsin mecbur öğrenim durumuna göre puana göre alım olur..

Zaten ekpss kadroları alımı az hizmetli kalkarsa dhada azalir alım bnm fikrimce
Tabi engelli arkadaslar hizmetli kadrosunda bir sürü zorluk çekiyor tahmin edebilyorz ama onu bile hayal edenler var onlarin umut kapısı o hizmetli ..

Puanina guvencin inancin varsa kpss sonucundaki hizmetliyi mecbur olmadikca tercih etmycez atandiysakda azcik sabredip bi iki sene neyse görevde Yükselme dir yda kurum değişiklik dir vs gbi kendini geliştirme gibi şeylere adım atip isin ucunu brakmiycaz sonuna kadar gtcez ozel sektorde bnde calustim izin ayri bi problem isin agirligi ayri bi problem resmen canın çıkacak derecede uzun lafin kisasi bos yere tartisip kirmayin birbirinizi polemik oluşturmak yerine söyle söyle olsa daha iyi olur şöyle şöyle olrsa böyle olur dye konusarak fikir uretilip bi çıkış yolu çözüm önerileri vermek daha yararlı olabilir. .birlikte hareket etmek dha faydali kavgadan söz dalasindan..

Bncede kalkmaz engelli hizmetli kadrosu kalksa kötü mü olur Hayır. .

acı gerçek

tamamen bunu söylüyorum...
yoksa biz gaddar mıyız.. ben de engelliyim..
engelli kardeşlerimin eziyetleri bizim de eziyetimizdir..
ama resme büyük pencereden baktığım zaman geride bir sürü garip var. anadoluda 3 kurusa 15 saat çalışan hakkı hukuku olmayan garip engelli kardeşlerim var.
bu insanlar bir umut kaynağı..
elbette zor.. elbette yanlış. elbette haksızlık..
ama bu haksızlık diye müdahele ettiğin zaman
şu ankinden çok daha büyük bir haksızlık yaparsın.
benim takıldığım konu bu..

bunun çözümü bakanlığa el birliğince baskı yapıp 2 3 yılda bir
görevde yükselme sınavı ve ünvan değişikliği sınavı gibi sınavlar açtırmak olmalı...
bu görece daha ideal bir tercih..
bunun için gerekirse ortak kampanya başlatalım..
bimer e change.org yazalım..

Yahu biMER'e yazıp da Devleti düşündürme,şükretmek teşekkür etmek varken neyse o işini seve seve yapmak zorundasın☺

Görevde yükselme dediniz değilmi?
Şartlardan biri; 3 yıl devlet memurluğu yapmış olmak.
3.yıla denk geldiğin zaman daha sonra 2 yılda daha bekle.000
Haydi hep birlikte bakanlığa yüklenelim gençler...

Zaferken kardeş sonuna kadar haklısın, diğer Negatif konuşan arkadaşlara söz sarf etme gereği duymuyorum

Bakanlığa yuklenelim mi . Midyat a pirince giderken evdeki bulgurdan olmyalim gundeme biraz bakın hic teogu kaldiracagiz kaldiriyoruz dye bi haber duydukmu Hayır birden kaldırdılar birden sınavlar hakkında bişeyler sistemleri degistirdiler adim adım mantıkla ve birlikle bişeyler yapılması gerekir . .

Biz gece uyuyoruz bisey yok sabah kalkıyoz bi sistem sınav o bu su degismis oluyor . Acele işe şeytan karışır düşünerek hareket edilmeli. Azcik sabir gerek sabrin sonu selamet .. ha tabii demiyorum ki bişeyler degiscek dye dgistrsnler diye otrdugumuz yerde bekleyelim otrdugumuz yerden bakalım demiyorum bişeyler yapalim tamam ama yavaş yavaş sakin sakin düşünerek hareket etmek sonunu düşünerek olayin olumlu olumsuz nereye gidecegini düşünerek hareket etmeliyiz evdeki bulgurdan olmamak için. . Bi anlık kızgınlıkla sinirle yanlış yapma olasılığı cok yuksek sakinlesip düşünerek sakince ilerlemek gerek ..bnde engelliyim hepimizin yüzünü güldürecek adımlar atmak gerek.
Şahsi fikrimdir saygılar. .

Memur olanlar bu kadar ağlıyorsa,Özel sektörde çalışan engelliler ne yapsın,özel sirketlerde neler yaşanıyor haberi olan var mı acaba?. O temizlik işini arayip bulmayan arkadaşlarımız var onları düşünün biraz.

Adam koltuk degnegiyle temizlik yapio kimse iskembeden konusmasnin burdaki herkez anasindan memur dogmadi herkez ozel sektorde yillarini verdi bos bos konusmayin yarin obur gun karsiniza cikmasin bu konustuklariniz adam butun engelliler icin dogru olani savunuyo sanki engelli degilmis gibi adama saldiriosunuz destek olmuosan kostekte olma yaz hizmetli bk isine olabiosan tabi!

gercexs;
Memur olan arkadaslar karda kışta ise gitmiyor bizde oyle birşey yok gitmezsen ya izninden kesilir yada üstünün insiyatifine kalmış.ister verir ister vermez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt