Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli/Gazi Park Kartı ile engelli alanına park edebilir miyim?

Barbut

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
62
Arkadaşlar ben e devletten engelli park karti icin basvuru yaptim.Kısıt kodlu ehliyetim var.İşitme engelliyim 42.01-03-05 kodları var.B engelli ehliyet aldım.O zaman ben bu kartla engelli yerine park edebilirim degilmi.Sanirim illaki ortopedik rahatsizlik olma sarti kaldirilmis diye anladim.Sizin gorusleriniz nedir ?
13.1.8.0.webp

Emniyet Genel MüdürlüğüEngelli / Gazi Park Kartı Başvurusu

Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53’üncü maddesinde yer alan hüküm uyarınca; aşağıda belirtilen şartları taşıyan engellilere ve gazilere talepleri halinde, engellilerin araçları için ayrılmış park yerlerinden istifade etmeleri amacıyla, il ve ilçe trafik birimlerince Yönetmelik Eki: 47’de yer alan “Engelliler İçin Park Kartı” düzenlenmektedir.
  • Engellilik oranı %90 ve üzeri sağlık kurulu raporu bulunanlar,
  • Gaziler,
  • “H” sınıfı ya da uygun kısıt kodlu yeni tip sürücü belgesi sahibi kişiler,
  • Adına tescil edilmiş engelli aracı olanlar
İçin düzenlenen “Engelliler / Gaziler İçin Park Kartı”;
-Engellilere ait park yerlerinden faydalanma imkânı sağlar,
-Park süresince dışarıdan görülebilecek şekilde aracın ön camına konulur,
-Amacı dışında kullanılamaz.

Engelli b sınıfı ehliyetim var ortopedik engelliyim ancak ben bu kartı e devletten cikartamiyorum neden bilginiz var mi

başvuru yaparken hangi şık seçtiniz.
Ben az evvel başvuruda bulundum.

@arizona, e devletten raporum gözükmüyor engelim yüzde 45 yüzde 90 değil ondan olabiir mi

@arizona,
Kısıt kodlu seçtim bakalim red mi edecekler yoksa karti gondereceklermi bende merak ediyorum

@mehmet-41,
Yukardaki maddelerden uyan varmi size b engelli ehliyet yada otv muafiyeti varmi ?

Eve gelecekmiş eğer red etmezlerse e devlette eve gelecek yaziyor

kısıtlı kodlu ehliyet sectim , başvuru onaylandı ve eve teslimat yapılacakmış.

Otv siz arac varsa yada yuzde 90 engel varsa yada cozger raporu varsa yada b engelli -eski h tipi ehliyet varsa yada yuzde 90 uzeri rapor varsa bu kisiler yararlanir.Herkes kendine uyan şıkkı secmeli.Örneğin benim b engelli ehliyetim var kısıt kodlu sectim.Buna dikkat edin

Engelli b kodlu ehliyetim var başvuru yaptım bakalım gelecek mi

@Barbut,

Evet uygun olan şık seçilince sistem tarafından onaylanıyor.
Konuyu açan arkadasa @Barbut haber verdiği için teşekkürler

29.05.2025 te başvurdum o hafta onaylandı. durum egm tarafından onaylandı yazıyor ama ne kart geldi ne birşey. sorgulayacak bir ekranda yok.

@m32t,
telefon ile arıyorlar. gelip alabilirsiniz diye. adrese göndermiyorlar.

@hepsiyAh, sizin ne kadar sürede sonuçlandı? benim üzerime araç yok ondan basılmamış olabilir mi acaba?

benim bir haftada onayladılar. egmye gönderdiler egm onay verdi. başvuru ekranında egm onaylı yazıyor ama gel al diye telefon vs gelmedi.

bu şekilde kaldı. yeni başvuruda yapılamıyor. adrese gelecek yazılmış ama 3 aydır bir şey gelmedi.

Arkadaşlar engelli b sınıfı otomatik vitesli ehliyetime istinaden engelli kart park yeri için başvuru yapmıştım onaylanmış ancak daha araç almadım şu anda ihtiyacım olduğu zaman kardeşimin otomatik vitesli aracını kullanıyorum Park kartını bu araçta kullanmanın bir sakıncası var mı

Benim ki onaylanmış, Eve posta ile mi gönderilecek biz mi gidip alıyoruz ? Ankara için nereye gidip almamız gerekiyor ? Bana mail yada bir bilgi gelmedi.

Ben de başvurmuştum 7 iş günü oldu, hala onaylanmadı.

mayıs ayından bu yana kart gelmedi. ömrü hayatımda ilk kez cimere yazdım egmden cevap bekliyorum bakalım ne çıkacak.

Arkadaşlar 8 Ağustos'ta kart onaylandi dün PTT evde olmamıza rağmen Zile basmadan haber kağıdı bırakıp.gitmis çocuklarda kapıdan sokup atmışlar çöpte buldum sizinde muhtemelen böyle olmuş olabilir PTT haber kağıdı bırakıp gidiyor

Benim engelli park kartı da onaylanmış bazı arkadaşlar memur arayıp gelin alın diyor bazıları ile posta ile geliyor bulunduğu şehre göre değişiyor mu acaba

@mehmet-41,
sevgili abim posta ile gönderiliyor muhtemel yüksek ihtimal benim mesala başıma geldi postacı ev olmamıza rağmen kapıya haber kağıdı bırakmış çocuklarda onu sokup çöpe atmışlar bende tesadüfen gördüm ve postaneye gittim evragi aldım postacı haber kağıdı bırakabilir bırakmaya bilir önce postaneye gider evrak 1 hafta yada 10 gün orada kalır sonra il yada ilçe emniyete gider oradan alınabilir ben yaşadığımı yazdım saygılar

Bende e-devletten başvurulduğunu bu konuda görerek başvurdum bir kaç saat içinde onaylandı ertesi gün aradılar ilçe trafikten gelip alabilirsin dediler.

Arkadaşlar bu kartın engelli aracı olanlar için bi gerekliliği var mı, sonuçta plakadan sorgulanınca gözükmüyor mu ki buna ihtiyaç duydunuz merak ettim. Aracı olmayanlar için anlarım da

@ikiz_34, ötv'li olarak alınmışsa plakadan sorgulama yapılınca tabii ki gözüküyor ancak param yetmediği için ben ikinci el bir araç aldım otomatik vitesli ruhsatında herhangi bir zaman kısıtlama yok normal araç ehliyetimde otomatik vites ibareli engelli b kodlu her otomatik vitesli aracı kullanabiliyorum aldığım aracı sorgulama yapıldığında engelli aracı olarak gözükmez bu yüzden ben de engelli park kartı başvuru yaptım çoğu arkadaş engelli kimliğini ön cama koyuyor ancak bunun bir hukuki geçerliliği yok

Son düzenleme:
Üst Alt