Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emeklilik sonuçlanma süresi kaç gündür?

gözkul

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Çalışma Gücü Kaybı Tespiti Raporu çıktıktan sonra SGK emeklilik başvuruları ne kadar zamanda sonuçlanıyor acaba bilen var mı?

@gözkul, SGK Sağlık Kurulu tarafından alınan raporun değerlendirilip çalışma gücü kayıp tespiti yapılması ve sonuçlanması bulunduğunuz ildeki kurulun yoğunluğuna göre değişir. Bunun sabit bir süresi yoktur.

Bir iki ayda sonuç alan arkadaşlar olduğu gibi, beş altı ay süren dosyalarda vardır.

SGK Sağlık Kurulu alınan raporda herhangi bir eksik bilgi görürse ara karar verir tekrar hastaneye sevk eder ve ek bilgi tetkik tahlil isteyebilir.

Ara karar süreçlerinden dolayı dosyanın sonuçlanması yedi sekiz ay sürebilir en yoğun bölgelerde.

senin sürekli gittigin doktora gidersen ve sgk senin hastalıgına inanırsa 1 ay ama normalde evrak gitti geldi olayları yüzünden ben aralıkta başvuru yaptım 1 nisan 2026 tarihi ile aylık almaya hak kazandım ilk maaşımı daha almadim sanırım 25 nisandan sonra alacagim

@4korsan Aralık kaçında başvuru yaptınız ? Ve sonucu size ne zaman geldi acaba ? Bilgi paylaşır mısınız rica etsem ? 25 şubat 2026 da dosyam Kurulda görünüyor. DYS den takip ediyorum.

Sanırım bu forum mesajında sorulan soruyu kimse anlamamış. "çalışma gücü tespiti onaylanırsa" diyor. SGK kurulu bu şekilde karar onaylarsa, kurul kararı nihaidir. Bağlayıcıdır. Yani Karar size tebliğ edildiğinde emeklilik başvurunuzu il müdürlüğüne beklemeden yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

Benim de ilk başvuru tarihim şubat 2025 sonrasında ara karar verildi. dosya 04.02.2026 dan beri kurulda gözüküyor. Ne zaman sonuçlanır acaba

burada Bölge önemli Eğer Marmara bölgedeysen en az 4 ay o da hiç ara karar çıkmazsa
şöyle özetleyeyim

BenMarmara bölgedeyiöm
BASŞVURU ŞUBAT 2025
RAPOR SGK GİDİŞ MART BAŞI
1 MAYIS DOSYA KURUL MASASINA ÇIKTI
30 HAZİRAN ARA KARAR
15 TEMMUZ RAPOR SGK İLETİLDİ
30 EKİM TEKRAR ARA KARAR
1 KASIM TEKRAR KURULA DOSYA GÖNDERİLDİ
12 ARALIK DOSYA KURUL MASASINA ÇIKTI
9 MART KARAR ÇIKTI

Benim kurul Ankara da. 04.02.2026 den beri kurul masasında bekliyorum.

@bankaci01, Aralık sonunda yani 25 olması lazım ama ben birkaç defa hastaneye gittim araştırma hastanesi olduğu için randevu falan bulamadım o yüzden Şubat başında işlemlerim bitti

16/01/26 da kurul evrakları gönderdi sgk ya iş gücü kaybı tespiti için, ne zmn arasam sgk kurulda diyor 67 gün oldu, sanırım kurul dördüncü dünya savaşı çıkıncaya kdar karar verecek

@bankaci01, aralık 25 de basvuru yaptım ve mart 17 de cevap geldi ve beni sgk dan arayip cagirdilar 1800 günden emekli oldum %53 raporum vardi agir iş gücü kaybindan emekli yaptyılar

Üst Alt